FsInn ve SB sorunu

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
onurserce
Junior Member
Junior Member

Image

arkadaşlar uzun bi süreden sonra yeni bilgisayarımla birlikte uçuş yapiyim dedim fakan ne göriyim hem SB ta hemde FsInn de böyle bir problemle karşı karşıyayım. Sb veya FsInn in penceresini ekranda nereye koyarsam onun üstündeki görüntü canlı altı ise ölü oluyor
S tuşu ile görüntü de?iştirince üstteki de?işiyor alttaki sabit kalıyor.
SqBox ta modules olarak de?ilde Fs den ba?ımsız olarak çalıştırınca olmuyor bu sorun ama o şekildede çok zahmetli ayrıca FsInn kullanmak istiyorum yokmu bunun bir çaresi ?

Yngilizcemm fevkalade olmadı?ı için yabancı forumlarda arama yapamadım maalesef [:(] Bir an önce uçmak istiyorum ben [xx(]

Image
Image
byuksel
Rookie
Rookie

Sorun Nvidia driverlarindan kaynaklaniyor.
Hangi versionun yuklu oldugunu yazarmisiniz?

Image
Serhat ERVATAN

Aynı sorun bende de olmuştu...

C:\Documents and Settings\İsminiz\Application Data\Microsoft\FS9 altında fs9.cfg dosyasını girin tekrar sim.i açınca bu dosya tekrar yaratılacaktır ayarlarınızı tekrar yapın,düzelmesi gerekiyor bende işe yaradı umarım sizinde işinize yarar.
Saygılar...
Serhat ERVATAN
Image Image
onurserce
Junior Member
Junior Member

Burak kaptanım 2 gün önce yükledim malum bilgisayar yeni olduğu için nvidia nın sitesinden en son driverları çektim

Sertan Kaptanım şimdi deniyorum yazdıklarınızı geri dönücem[8)]

Image
Image
onurserce
Junior Member
Junior Member

Sertan kaptanım olmadı maalesef [xx(] Yeni bilgisayar aldım bi hevesle hala uçamadım [xx(][:(][B)][V]

Image
Image
Levent
Rookie
Rookie

Bana da olmuştu. Ekran kartı ayarlarından FSAA ayarını 8x'den 4x'e düşürünce düzelmişti. 8x kullanmamızı sağlayan başka bir çözüm varsa bilmiyorum.

Junior Member

Levent hocam buda işe yaramadı kafayı yiycem yakında[xx(]

Image
Image
YilmazEfe
Average User
Average User

Bu problem bendede olmuş fakat bi süre sonra kendiliğinden geçmişti.Surekli olmuyor zannediyorsam.Olduğu zamanlarda ise "Alt+Enter" ile full screen yapıp tekrar aynı şekilde eski boyuna getirince kayboluyordu sorun.Çözmez problemi ama yardımcı olabilir.[;)]

Efe Doğan TK957
efedogan@gmail.com
Image
Serhat ERVATAN

Hocam yazmayı unutmuuşum kusura bakmayın fs9.cfg isimli dosyayı "silin" yazmak istemiştim :) ama sanırım anlamada bir problem olmadı.Umarım kısa sürede sorunsuz uçarsınız...Bende yeni almıştım bilgisayarı ve bu durum oldukça canımı sıkmıştı neyseki bende bu sorun böylece kalktı.
Edit:Hocam Fs ye ekleyeceğiniz tüm add-onları tek tek deneyin bende "Flight Environment" isimli program sorun oluyordu,dolayısıyla onu kullanmıyorum artık biraz zaman alıyor ama ilk başta temiz FS ile uçun daha sonra yeni bir add-on daha sonra bir yenisi deneyin sürekli biraz zahmetli ama umarım bu da işinize yarar.

Serhat ERVATAN
Image Image
onurserce
Junior Member
Junior Member

Yok hocam anladım silin demek istediğinizi. Boş bi vaktimde deneyeceğim teşekkürler :)

Image
Image
HiKViK
Newbie
Newbie
Name: Hikmet Cercevik
PID: 1720

Arkadaslar bu sorun bendede var hatta daha kötüsü fullscreen halinde FS9 u kullanirsam öne herhangi bir pencere acilirsa arkadaki görüntü ya simsiyah oluyor yada buradaki örnekteki gibi. Uzun zamandir bunu foruma yazmayi dusunuyordum ama bir turlu yazamadim simdi bu konu acilmasi iyi oldu belki bu durumu duzelten birileri cikar.
Ben sorunsuz ucabilmek icin FS9 u fullscreen degilde windowed aciyorum, birde 2D cockpit o zaman sorun olmuyor, Virtual cockpitte her sekilde sorunlu.
Ekran karti 7800GTX, driver en son (Eski versionlarinida denedim hepsini tek tek fayda yok)
Simdilik 2D Cockpit ve "in window" mode'ye devam

Hikmet Cercevik
HiKViK
Newbie
Newbie
Name: Hikmet Cercevik
PID: 1720

Onur kaptan, bunca zamandir kisme buraya cözüm önermedigine göre sorun sadece sizde ve bende:D isin asil aci tarafi FSX tede ayni sorun devam ediyor, en iyisi ATi ye mi kecmek nedir?

Hikmet Cercevik
aSSaLaviSSa
Average User
Average User
Name: Aytugan Utku AKDOĞAN
PID: 2118

benim anlamadığım bu tayyare ile uçtuğunuz halde neden uçuş kodunuz THY564??

Aytugan Utku AKDO?AN
onurserce
Junior Member
Junior Member

O screenshot alınırken online değildim Fsinn en son kullanılan Callsing i kaydediyor

Ve bu arada sorun hala devam ediyor ama bende çözümü buldum ama sağ alttaki 6 tane ışık gibi olan şeye(Fsinn) sağ tıklıyorsunuz bir menü açılıyor(ufacık) o menü açıkken ekran normale dönüyor nasıl bende anlamadım :D

Onur Serçe - LTBA
TK5904
Junior Member
Junior Member

Bende ilk bilgisayarı aldığımda bu problemi yaşamıştım. Ekran kartım Asus EN 6600 GT idi. Güncel driverleri yükledikten sonra her uçuşumda bu sıkıntıyı yaşadım. Ekran kartının kendi cd sindeki driveri geri yükledim ve problemi çözdüm. Denemenizi tavsiye ederim.

Image
-----------------------
Barbaros H. EMSEN (EMS)
PPL & ATPL STUDENT
AYJET IV. Dönem
"FlYiNg 4 JoKeRs"
-----------------------
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”