quote:Originally posted by tk1550
fatih hocam peki bu bilgileri girdik.ama şöyle;senin dediğin planı hazır olan planların birinden açıp girdik veya elle kendimiz programladık bunların arasında fark vardır...mesela hazır planda hata varsa bu takdirde yine mevlüt kaptanın belirttiği sorunla karşılaşırız değilmi?hazır planda hata varsa fmc a/t yi ve lnav ı kabul etmeyecektir???
hocam sanki anlatamadım ama umarım anlarsınız:)
tk1550-VoLKaNN
FLYTHY nin korsan eventçısı
Tam anlamadım ama anladığım kadarı ile cevap :
Eğer siz FMC programlamayı düzgün yaparsanız hiçbir sorun olmaz , ister elle rota girin ister hazır bir rota seçin yükleyin . Her şekilde bacakları kontrol etmeniz gerekecektir , ayrıca kritik tüm veriler rota hazır bile olsa elle giriliyor yine .
Yani load ettiğiniz bir rotada sadece kalkış , varış varsa sid/star ve pist bilgileri yüklenir FMC'ye . Ağırlık , irtifa , forecast , hız bilgileri gibi değerler yine boş kalır .
Umarım anlamadığım soruya doğru cevap verebilmişimdir ...
quote:Originally posted by YılmazEfe
Not:Fatih Hocam bu TurkSim nedir gerçekten çok merak ettim çok güzel bi screenshot galerisi oluşmuş hayırlı olsun.
Efe Doğan TK957
TurkSim uzun zamandır kurulması düşünülen , WikiPedia tarzı bir simulatör bilgi merkezidir ... İsteyenin bilgi amaçlı doküman gönderebileceği , derli toplu ve düzenli , forumlarda arama zahmetinden yeni dostları kurtaracak sade yapısı ile sürekli güncel kalacak bir bilgi kaynağı olmayı hedeflemektedir .
Adından da belli olacağı gibi Türkçe olacaktır , temel amacı bilgilerimizi paylaşmak Türk Simulatör camiasına karşılıksız hizmet etmektir .
Bu amaçla hızla veritabanı ve site kodlaması yapılmaktadır . Bittiğinde bilahare genel duyurusu yapılacaktır
Ekran görüntüleri galerisi ise VPP'nin kapanmasından sonra Türk Simulatörcülerine forumlara yük olmadan ekran görüntülerini paylaşma , kendi albümlerini oluşturabilme imkanlarını sunan bir TurkSim alt oluşumudur ;)
Her iki konuya da açıklık getirebilmiş olmayı diliyor sevgilerimi sunuyorum ...
B. Fatih Koz
[url="http://gallery.turksim.org"]Turksim Screenshots Gallery[/url]
"İnsanlara Akılları Ölçüsünde Söz Söyleyiniz." Hz. Muhammed (SAV)