PMDG de bir kaç sorun....

Questions, comments; documents about Boeing related products (PMDG and others) ...
Post Reply
THY808
Average User
Average User
Name: Mevlüt ŞİRVANLI
PID: 808
Vatsim ID: 864898
City: İstanbul

Arkadaşlar selamlar;
Yeni tanıştı?ım Pmdg de ufak tefek sorunlar çıkmaya başladı.Sorumu sormadan fırçalıyacak arkadaşlar için söyleyeyim manuellerini okudum ama ingilizce olanından çok bişey anladın mı derseniz hayır tabiki de :D Türkçe 1-2 tane ele geçirdi?im şeylerden ö?rendi?im kadarıyla birazcık bişeyler yaptım.Sorunlar ise şunlar ;
1-Fmc de şu an ismini hatırlayamadım bir yere rüzgar bilgilerini yazmam gerekiyor.Ama bir türlü o bilgiyi giremedim araya boşluk bırakıorum olmuyor,bitişik yazıyorum o da olmuyor.Bunu beceremedim.
2-Kalkışa kadar hiç bir sorun yok fakat kalktıktan sonra A/T Arm ı aktif yapamıyorum.Tabi onuda açamadı?ım için LNAV ı devreye sokamıyorum.FMC de birşeyleri eksik mi giriyorum bilmiyorum ama bir yerlerde bir sorun var e?er yardım ederseniz çok sevinirim[:(]
Şimdiden teşekkürler...

Mevlüt ŞYRVANLI

Image
THY166
VIP Member
VIP Member
Name: Fatih KOZ
PID: 166
Vatsim ID: 832838
City: Antalya

1. / koymayı deneyin ... 120/05 gibi :)

2. AT Yerde bile açılabilir ki kalkış için bu genelde kullanılır , AT on + FD on konumda iken TOGA modunu hemen MCP'nin sol üst köşe vidasına tıklayarak açabilirsiniz ( saçma ama pmdg'de böyle açılıyor TOGA modu ) .

Kalktıktan sonra ise yer + 500 geçilmeden AP açılmaz 737 serisinde , dolayısı ile TOGA aktif iken tırmanmaya başlarsınız pist doğrultusunda akabinde yer + 500 feet'i geçtiğinizde LNAV / VNAV ve AP açılabilir .

Tabii ki LNAV ve VNAV'ın çalışması için FMC'nin hatasız programlanmış olması gerekiyor , eğer birşeyleri eksik yapıyorsanız L-VNAV açılır açılmaz kapatacaktır kendini FMC'den doğru bilgi alamadığı için .

PMDG FMC programlama ile ilgili aşağıdaki yazıma bir göz gezdirin , hem Türkçe hem resimli :) Daha önce okumadıysanız işinize yarayacaktır

http://www.cargoturkva.com/downloads/su ... dg-fmc.rar ( 1.7 Mb - PDF )

Bunun birde PSS A32x serisi için olanı var , ileride lazım olabilir

http://www.cargoturkva.com/downloads/su ... s-mcdu.rar ( 1.6 Mb - PDF )

Kolay gelsin

B. Fatih Koz

Turksim Screenshots Gallery

"İnsanlara Akılları Ölçüsünde Söz Söyleyiniz." Hz. Muhammed (SAV)
THY808
Average User
Average User
Name: Mevlüt ŞİRVANLI
PID: 808
Vatsim ID: 864898
City: İstanbul

Fatih hocam yardımın için saol rüzgar bilgilerini artık girebilicem.
Açıklamalı fmc dökümanını linkini verdiğinle aynı olan ama başka sitede yer alan senin hazırladığın dökümanı okuyarak bişeyler öğrendim zaten ama yinede teşekkürler:D

Mevlüt ?İRVANLI

Image
tk1550
Rookie
Rookie

fatih hocam peki bu bilgileri girdik.ama şöyle;senin dediğin planı hazır olan planların birinden açıp girdik veya elle kendimiz programladık bunların arasında fark vardır...mesela hazır planda hata varsa bu takdirde yine mevlüt kaptanın belirttiği sorunla karşılaşırız değilmi?hazır planda hata varsa fmc a/t yi ve lnav ı kabul etmeyecektir???

hocam sanki anlatamadım ama umarım anlarsınız:)

tk1550-VoLKaNN
FLYTHY nin korsan eventçısı

Image
YilmazEfe
Average User
Average User

Arkadaşlar Merhaba,
Auto Thrust, 737 serisinde Before T/O Checklist'te uygulanır (ON).
Autopilot engage için minimum irtifa 400ft AGL dir.
Bundan sonra LNAV direk aktif edilebilir.Ama VNAV için 3000ft i geçmemiz gerekiyor.

Not:Fatih Hocam bu TurkSim nedir gerçekten çok merak ettim çok güzel bi screenshot galerisi oluşmuş hayırlı olsun.:)

Efe Doğan TK957
efedogan@gmail.com
Image
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Efe düzeltme,VNAV 3000 değil 1500 AGL de aktive edilebilir.

---------------
Buğra Oğuzülgen / TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen & VPP.net Co-Administrator
ImageImage
YilmazEfe
Average User
Average User

quote: Efe düzeltme,VNAV 3000 değil 1500 AGL de aktive edilebilir.

PMDG'nin USER'S manual'ında 3000ft AGL yazıyor ben ordan biliyorum.Ama gerçekte nası bi fikrim yok:)

Efe Doğan TK957
efedogan@gmail.com
Image
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Prosedürde 3000 de açın demesi ayrı bişeydir,ama sonuçta 1500 den itibaren çalışır.

---------------
Buğra Oğuzülgen / TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen & VPP.net Co-Administrator
ImageImage
THY166
VIP Member
VIP Member
Name: Fatih KOZ
PID: 166
Vatsim ID: 832838
City: Antalya

quote:Originally posted by tk1550

fatih hocam peki bu bilgileri girdik.ama şöyle;senin dediğin planı hazır olan planların birinden açıp girdik veya elle kendimiz programladık bunların arasında fark vardır...mesela hazır planda hata varsa bu takdirde yine mevlüt kaptanın belirttiği sorunla karşılaşırız değilmi?hazır planda hata varsa fmc a/t yi ve lnav ı kabul etmeyecektir???

hocam sanki anlatamadım ama umarım anlarsınız:)

tk1550-VoLKaNN
FLYTHY nin korsan eventçısı

Tam anlamadım ama anladığım kadarı ile cevap :

Eğer siz FMC programlamayı düzgün yaparsanız hiçbir sorun olmaz , ister elle rota girin ister hazır bir rota seçin yükleyin . Her şekilde bacakları kontrol etmeniz gerekecektir , ayrıca kritik tüm veriler rota hazır bile olsa elle giriliyor yine .

Yani load ettiğiniz bir rotada sadece kalkış , varış varsa sid/star ve pist bilgileri yüklenir FMC'ye . Ağırlık , irtifa , forecast , hız bilgileri gibi değerler yine boş kalır .

Umarım anlamadığım soruya doğru cevap verebilmişimdir ...

quote:Originally posted by YılmazEfe

Not:Fatih Hocam bu TurkSim nedir gerçekten çok merak ettim çok güzel bi screenshot galerisi oluşmuş hayırlı olsun.:)

Efe Doğan TK957

TurkSim uzun zamandır kurulması düşünülen , WikiPedia tarzı bir simulatör bilgi merkezidir ... İsteyenin bilgi amaçlı doküman gönderebileceği , derli toplu ve düzenli , forumlarda arama zahmetinden yeni dostları kurtaracak sade yapısı ile sürekli güncel kalacak bir bilgi kaynağı olmayı hedeflemektedir .

Adından da belli olacağı gibi Türkçe olacaktır , temel amacı bilgilerimizi paylaşmak Türk Simulatör camiasına karşılıksız hizmet etmektir .

Bu amaçla hızla veritabanı ve site kodlaması yapılmaktadır . Bittiğinde bilahare genel duyurusu yapılacaktır :)

Ekran görüntüleri galerisi ise VPP'nin kapanmasından sonra Türk Simulatörcülerine forumlara yük olmadan ekran görüntülerini paylaşma , kendi albümlerini oluşturabilme imkanlarını sunan bir TurkSim alt oluşumudur ;)

Her iki konuya da açıklık getirebilmiş olmayı diliyor sevgilerimi sunuyorum ...

B. Fatih Koz

[url="http://gallery.turksim.org"]Turksim Screenshots Gallery[/url]

"İnsanlara Akılları Ölçüsünde Söz Söyleyiniz." Hz. Muhammed (SAV)
Post Reply

Return to “Boeing Fleet”