FSX

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
CnC
Junior Member
Junior Member

http://www.worşplaying.com/article.php? ... ad&order=0

Siteye göre demonun yayınlanacağı tarih ve saat: 9 Ağustos 2006/ 17:00
Local saate göre olmalı..
Eğer bu haber doğruysa ve zaman Seattle'a göre verildiyse , yayınlanma zamanı perşembe sabahı 03:00 'a denk gelir ki neticede Perşembe günü beklenir..:D

Cüneyt Damar
TK1193
Image
CnC
Junior Member
Junior Member

Evrim bey, FSX ve gerekli donanım konusunda çok yazılıp çiziliyor. FSX dual core destekli.. İşlemciniz Core2 Duo ya da benzeri ise avantajlısınız. Söylenilenlere göre, FSX bazı platformlarda gözteriye çıktığında Fps çok düşük çıkmış. İyi makinalarda bile.. Sanırım sebebi de autogen texturelerinde olan bir bug.. Fakat henüz FSX tamamlanmadığı için, buglarla dolu bir programın fps ölçümleri ya da karşılaştırmalarının pek sağlıklı olacağını sanmıyorum.. FPS yi gösteren bir screenshoot da göremedik henüz. Demoyu yükleyince göreceğiz bakalım..
Kendi makinam adına pek olumlu düşüncelerim yok.. Kaldırabileceğine hiç inanmıyorum. Biraz daha bekleyip, kışın veya gelecek sene baharda, dx10 destekli GPU larda piyasada yaygınlaşıp, sorunsuz kullanılmaya başlandığında yeni bir PC alacağım.

Sevgiler ve Saygılar

Cüneyt Damar
TK1193
Image
CnC
Junior Member
Junior Member

Selamlar

Arkadaşlar, beklenen gün gelmiş de geçiyor.. Bu ne sessizlik..

http://www.microsoft.com/games/flightsi ... loads.html

FSX demo hazır.. Download hızı da gayet iyi..100kbps civarında..Yani maximum hızda iniyor..

Kolay gelsin..

Cüneyt Damar
TK1193
Image
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Donanım ihtiyaçları bana söylendiği kadar abartı gelmedi. Tabi bu yazanlar sonuçta minimum gereksinimler. Normal bir çalışma için en azından ikiyle çarpmak gerek. Bizim gibi online uçup, daha gerçek scenery'ler kullananların ise ekstradan biraz daha yüksek donanıma ihtiyacı olabiliyor. Ancak sonuçta FS9 2003 yılında çıkmıştı ve o zamanlar örneğin Gefoce fx 5 serisi yeni piyasaya çıkmıştı, ev/ofis bilgisayarı için 256 MB ram standarttı vs.. Bu nedenle FS9'un özellikle scenery kalitesi çok düşük. Geçen zamanda GPU'lar çok gelişti, ekran kartı ram'leri arttı ve GPU'lar donanımdan birçok efekti desteklemeye başladılar. O yüzden DX10 olmadan da kalitenin bir miktar arttırılabilmesi bana normal geliyor.

Bir de donanım uçmadığı sürece DX10 çok çok büyük yenilikler nasıl getirecek? DirectX unutmayın ki sadece bir API'den ibaret..

Tabi bekleyip, deneyip göreceğiz. Her halükarda benim emektar 64 MB Geforce4 MX440 ile denemesem iyi olur. :)

sevgiler

Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
CnC
Junior Member
Junior Member

quote: Last CALL :)

Cift Cekirdek Islemcili
2 GB Kingston Ram li
128 MB PCIX Ekran Kartli

Bir makinada denedim,

Birakin Ucmayi,

Daha FS Acilirken Makina Dagildi...

Boş yere yüklüyorum gibi bir his var içimde.. Ama yine de denicez.. Evrim bey, AVSIM forumlarına bir göz atarsanız normal çalıştıran da var.. Hatta kimisi bazı resimlerini yayınlamış.. Demoda hala bugların olduğu söyleniyor. Bu arada read me yi bir okumak gerek.. EULA sında, sistem gereksinimleri açısından yorum yapmak yasaklanmış mı ne..:)

Cüneyt Damar
TK1193
Image
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

ohhooooo...bu makinede çalışmadıysa yandık biz. FS-X için alınacak makine 3000$'ı bulacak anlaşılan. Yahu bu fiyata amerikada Ultralight var:))microsoft yakında minim sistem requirement'de boşverin bilgisayarı sizi gidip uçak alın diyecek :))

Hakan737Guven
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Arkadaşlar FSX 2 DVD ile geliyor ve bu DVD'lerin herhalde %95'i scenery'dir. O yüzden açılışın yavaş olması biraz normal. Herhalde diskten yükleme uzun sürüyordur. Peki uçuşunuz nasıldı? Meydan, yaklaşma ve yüksek irtifada şehir üstünde nasıl bir makineyle ne kadar fps elde ettiniz bilgi verebilir misiniz?

sevgiler

Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
CnC
Junior Member
Junior Member

Selamlar
Hayret!! Çalıştı.. Default ayarlarda çok iyi..Full MAx ta haliyle kasılıyor.. Birşey dikkaimi çekti, deniz çok statik..Bir türlü dalga göremedim.. Kapatınca aklıma geldi ama, rüzgarla ilgili olabilir belki.. Ayarların hepsi maxtı..

Cüneyt Damar
TK1193
Image
baha_can
Newbie
Newbie

Evrim kaptan senin fs resimlerini ben forumda görmustum.. Resimlere bakildiginda ekran kalitesi dusuk seviyedeydi, 1.etken ekran karti olabilir.. bende suan indiriyorum bende nasil olacak merak ediyorum haydii hayirlisi:

bahadir Imamoglu
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”