Selamlar
quote:3. resim gerçek değil. Sadece FSX'in DX10 ile nasıl olacağının ACES'dekiler tarafından bir öngörüsü. Oyun içi alınmış bir ekran değil. Zaten henüz ortada ne DX10 destekli bir FSX ne de DX10 destekli bir kart var.
Levent İpek
DX10 destekli kartların piyasada olmadığı malum ama geliştirme safhasında bir prototipinin olmadığını nereden bilebiliriz? Bu kadar büyük yatırımlar yapan, AR-GE çalışmalarına inanılmaz kaynak aktaran bu şirketler, birkaç ay içinde mi bu kartı geliştirip hemen piyasaya sürecekler? Mesala, şu an FSX piyasada yok ama aslında mevcut.. Aynen Vista gibi.. Microsoft, FSX'i sadece DX10 ile ilgili öngörüye dayanarak mı çıkaracak? En azından bu konuda hiçbir yorum yapmaması beklenirdi.
Donanımla pek ilgili değilim ama genellikle söylendiği üzere, piyasa şartları içinde, mevcut üründen alınabilecek maximum kazanç elde edilmeden bir sonraki ürün devreye sokulmaz..
Ben DX10 kartın şu an sadece kağıt üzerinde olduğuna inanmıyorum. Bu konuda net bilgisi olan varsa lütfen bizi de aydınlatsın..
Bu arada , benim hala 3. resimdeki denizin gerçek/sim olduğu konusunda şüphelerim var. Evet, denizin üstünde ki köpükler çok ilginç.. Bu 3. resimde ki deniz, photoshopla mı resme aktarılmış?
FSX/DX9 da bile deniz dalga efektleri, FS9'dan fersah fersah ilerde görünüyor. Microsoft'un yayınladığı tanıtım filmin de, helikopter denizin üzerindeyken ki görüntüye bir bakın.. Güneşin denizde yansıması ve dalgalanma efektleri çok gerçekçi..
Sevgiler ve Saygılar
Cüneyt Damar
TK1193