FSX

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
CnC
Junior Member
Junior Member

Selamlar

http://www.extremetech.com/article2/0,1 ... 817,00.asp

Verdi?im linkte, ilk resim Fs9, ikinci resim FSX/DX9 (DirectX 9) ve üçüncü resimde FSX/DX10.. Farkı siz görün ve de?erlendirin..

Üçüncü resmi masaüstü yaptım.. Deniz o kadar gerçekçi ki, düşünmeden edemiyorum, acaba bir deniz resmi üstüne ground/weaşer nesneleri fotomontaj la mı eklenmiş?? Bu nasıl bir farktır DX10 ile?? [:0]
Yukarıdaki linki Avsim Forum dan aldım..

Bugünlerde bilgisayarını upgrade etmek isteyenlere, DX10 kartlar çıkana kadar, beklemelerini şiddetle öneririm. Ben hala bekliyorum.. Sanırım, en geç gelecek yılın baharına kadar.. Donanımdan iyi anlayan arkadaşların fikirlerini de bu veya başka bir topikte bekleriz..

Sevgiler ve Saygılar

Cüneyt Damar
TK1193
Image
Kerem1407
Rookie
Rookie

Insan 'acaba bir on sene sonrasi nasil olacak' demeden edemiyor.

Kerem Barut
muratokay
Junior Member
Junior Member
Name: Murat Okay
PID: 1571

10 sene sonra FS'de sanki DVD izler gibi uçak kullanıcaz herhalde[:p]

TK1571
Murat Okay
Air
Junior Member
Junior Member

eğer 3.resim gerçekleşirse bu iş bitmiştir,ne var ne yok satarım o görüntüyü yakabilmek için sistem yaparım:)

Volkan Erdogan
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

3. resim gerçek olamaz,lütfen olmasın [xx(]

---------------
Buğra Oğuzülgen / TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen & VPP.net Co-Administrator
ImageImage
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Bu arada PMDG de FSX için yeni ürünlerini çıkaracak:

quote:PMDG 737NGX FAQ

* 1 General
o 1.1 What is şe NGX?
o 1.2 Which versions of MSFS will şe NGX be compatible wiş?
o 1.3 When will şe NGX be released?

General

What is şe NGX?

The PMDG NGX - 737NG V2 is not an update for şe previously released PMDG 737 The Next Generation for FS2004/2002 but a completely new development for şe upcoming MS FSX. In addition to new FSX capabilities, şe product will also utilize technology already seen in şe award-winning PMDG 747-400 Queen of şe Skies airliner simulation, such as panel state saving/loading, complete IRS simulation, pushback system, etc.

Which versions of MSFS will şe NGX be compatible wiş?

The PMDG NGX will only be compatible wiş şe upcoming FSX.

When will şe NGX be released?

Expect news once we move closer towards şe release of FSX!

http://ops.precisionmanuals.com/wiki/PMDG_737NGX_FAQ

Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
Levent
Rookie
Rookie

quote:Originally posted by Buğra Oğuzülgen

3. resim gerçek olamaz,lütfen olmasın [xx(]

3. resim gerçek değil. Sadece FSX'in DX10 ile nasıl olacağının ACES'dekiler tarafından bir öngörüsü. Oyun içi alınmış bir ekran değil. Zaten henüz ortada ne DX10 destekli bir FSX ne de DX10 destekli bir kart var.

Yine de aşağı yukarı böyle birşey olacağını düşünebiliriz. Sadece su kaplaması bana fazla gerçekçi göründü o resimde. Dalgaların köpüklerine kadar var.

Junior Member

Selamlar

quote:3. resim gerçek değil. Sadece FSX'in DX10 ile nasıl olacağının ACES'dekiler tarafından bir öngörüsü. Oyun içi alınmış bir ekran değil. Zaten henüz ortada ne DX10 destekli bir FSX ne de DX10 destekli bir kart var.
Levent İpek

DX10 destekli kartların piyasada olmadığı malum ama geliştirme safhasında bir prototipinin olmadığını nereden bilebiliriz? Bu kadar büyük yatırımlar yapan, AR-GE çalışmalarına inanılmaz kaynak aktaran bu şirketler, birkaç ay içinde mi bu kartı geliştirip hemen piyasaya sürecekler? Mesala, şu an FSX piyasada yok ama aslında mevcut.. Aynen Vista gibi.. Microsoft, FSX'i sadece DX10 ile ilgili öngörüye dayanarak mı çıkaracak? En azından bu konuda hiçbir yorum yapmaması beklenirdi.

Donanımla pek ilgili değilim ama genellikle söylendiği üzere, piyasa şartları içinde, mevcut üründen alınabilecek maximum kazanç elde edilmeden bir sonraki ürün devreye sokulmaz..
Ben DX10 kartın şu an sadece kağıt üzerinde olduğuna inanmıyorum. Bu konuda net bilgisi olan varsa lütfen bizi de aydınlatsın..

Bu arada , benim hala 3. resimdeki denizin gerçek/sim olduğu konusunda şüphelerim var. Evet, denizin üstünde ki köpükler çok ilginç.. Bu 3. resimde ki deniz, photoshopla mı resme aktarılmış?

FSX/DX9 da bile deniz dalga efektleri, FS9'dan fersah fersah ilerde görünüyor. Microsoft'un yayınladığı tanıtım filmin de, helikopter denizin üzerindeyken ki görüntüye bir bakın.. Güneşin denizde yansıması ve dalgalanma efektleri çok gerçekçi..

Sevgiler ve Saygılar

Cüneyt Damar
TK1193
Image
Levent
Rookie
Rookie

Prototip konusunda haklısınız, evet prototip kartlar olabilir. FSX'in betası bayadır beta testarların elinde. FSX'in şu anki hali (ve "holiday session"da çkacak olan versiyon) DX9 destekli, Vista çıktığı zaman FSX için de bir yama çıkarılacağı söylendi, bu yamayla birlikte FSX'e DX10 desteği gelecek.

3. resimin gerçekliği hakkında söylediklerim kendi yorumum değildi. Bu resim bi iki ay kadar önce ortaya çıkmıştı, ve AVSIM forumlarında ACES takımından birisi resmi kendilerinin hazırladığını, oyundan direkt alınmış bir görüntü olmadığını söylemişti. Resmin üzerinde yazan ifadeye de bakarsanız:

quote:This isn't an in-game screenshot, but it's a test render of what şe Flight Sim team honestly believes şey can achieve in DirectX 10. The leap over DX9 is pretty dramatic.

Ama yine de dediğim gibi, çok fazla atmış olamazlar [:p], aşağı yukarı buna yakın bir görüntü olacağını düşünüyorum ben. Sadece su hakkında şüphelerim var, çok gerçekçi :).

VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

o suyu o şekilde yapabilmek için ticari animatörler servet harcadılar, SGI ile ancak elde edilebilen bir görüntüyü realt ime bir oyuna aktarmak bu kadar varvasyonel bir kombinasyon ile imkansız eğer evde nitrojen içinde çalışan bir makine yoksa!

o son resim tamamen montaj, bu tip bilgisayarların yaklaşabileceği en iyi görüntü DX9 ile verilmiş olan ortadaki resim olacaktır bunun üzerinden en fazla biraz daha yansıması az ve suya benzer bir görüntü beklemek mümkün. FSim, diğer oyunlara benzemeyecek kadar büyük bir koordinat sinsilesi bağlı olarak tekrarlayan bir grafik kaplamasına sahip bu yüzden render süresinin bu su efektini verebilmesi için anormal hızlı olması gerekir. gönül isterki böyle olsun ama sanmıyorum.

Hakan737Guven
engoosti
Junior Member
Junior Member

Arkadaşlar herkese merhaba

Gecende ship similatör aldım deniz manzarası bu gördüğümüz deniz manzaralarından daha mükemmeller ve makinayı hiç kasmıyor deniz anaları,köpükler bile gözüküyor herhalde yeni bir yazılım tekniği geliştirdiler,rüzgarın yönüne göre dalgalar değişiyor bu tekniği kullanmış olabilirler

herkese cat III lü inişler dilderim

Engin Keskin
PPL&IIR
CnC
Junior Member
Junior Member

Selamlar

Levent bey, ne diyelim, umarım Flight Sim takımı gerçekçidir ve bu görüntüyü DX10 ile elde ederler..:)

Evet Hakan bey, sizin dediklerinize ek olarak, DX10 GPU'larla birlikte PC'nin güç ihtiyacının yaklaşık 1kW(1000W)değerlerine çıkacağı söyleniyordu.

Edit: Bu arada resmin olduğu bölge, Glacier National Park/Montana/US .. Yakın havaalanı, Glacier Park Intl KFCA.. Göl, Lake McDonald, havaalanının kuzeydoğusu gibi..

Cüneyt Damar
TK1193
Image
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

engincim selamlar,
ship simulator2u daha kullanmadım henüz yok ama silent hunter II'de eklenen patch ile deniz görüntüsü zaten FSX'deki ortadaki resimdeki gibiydi. Silent HunterIII'de ise deniz tamamen değişmiş ve özlelikle fırtınalı havada dalga köpükleri dalga boyu ve yönü inanılmaz gerçekçi olmuştu.

ama her iki oyundada dikkat edilmesi gerek şey, senaryonun geçtiği alanın sınırlı bir bölge olması. GErçi ship simulatorü bilmiyorum FS'deki gibi Antalyadan çıkıp gemiyle süveyş kanalını geçerek Hongkong'a gitmek mümkünmü? hiçbir fikrim yok. Ama bu simulasyonlardaki grafik hesaplayıcılarının yapısı Flightsimdeki gibi değil. Aynı SHIII'deki deniz yapısını FSim'e aktarsak sanırım şu anki en hızlı makinede frame birden 2'ye düşer, zira render için hesaplama otomatik olarak denize yönelir. Zira deniz efekti için oradaki poligonlar FS'dekinden çok çok fazla, elbette bütün akdeniz değil ama sadece 50mt'ye 50mt'lik bir alandaki grafik modellemesi yeterde artar.

o yüzden çok kıyaslanmamsı gereken simulasyonlar.

Hakan737Guven
CnC
Junior Member
Junior Member

Selamlar

http://www.gamespot.com/promos/2006/fli ... csbox_tech

Yaklaşık 2 gün içinde FSX demo yayınlanacakmış. Bilindiği üzere free olacak.. Demoda Karayiblerdeki St Marten adası ve 2 havaalanı, 3 adette "mission" olacakmış.. Sanırım 800Mb civarında.. Bunu indirmek için bazı sitelere(yukarıdaki site veya fileplanet v.s.) üye olup paranızı harcamayın.. Haberlere göre zaten 3 Ekim'de FSX satışa hazır olacak..

Sevgiler ve Saygılar

Cüneyt Damar
TK1193
Image
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”