ntdll.dll problemi...

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
captainserhat
Junior Member
Junior Member

Arkadaşlar FS de bu sorun nedeniyle hata alan varmı?Bu aralar bende sürekli oluyor "ntdll.dll" dosyası nedeniyle ve hata raporu gönderme dedi?imde de masaüstüne atıyor..Umarım sorunum çözülür...[:(]

Serhat ERVATAN
TK905
Yyi Uçuşlar...
Image Image
CnC
Junior Member
Junior Member

Selamlar
Bu hata bende de olmuştu.

http://www.flyşy.com/forum/topic.asp?TO ... erms=ntdll

SB3 veya FSInn yüklendikten sonra başlamıştı. SB3/FsInn ile gelen "VIP" klasörünü veya "modules" klasöründeki "FsForce.dll" yi silince düzeliyordu.. Araştırınca sorunun kökeninde, "FsForce" adlı bir yazılım ortaya çıktı. FsForce, bazı Jostickler için üretilmiş , Fs2004 ile uyumlu çalışabilmelerini sağlayan ücretli bir yazılım. Bu arada ben MSSidewinder 2 joystick kullanıyorum.

http://www.dirks-software.ca/fs-force/Readme.htm

Microsoft ile ilgili değil.. FsForce üreticisi, yazılımı update edince sorun çözülmüştü.
Bu çözümle ilgili teknik detayları, yani "FsForce.dll ile "VIP" klasörü arasındaki uyumsuzluğu tam anlamıyla anlayabilecek kadar yazılım bilgim olmadığı için üzülerek bu konuda birşey söyleyemeyeceğim. Tabi, joystick kullanıp kullanmadığınızı da bilmiyorum..

Eğer joystick kullanıyorsanız, bunu uninstall edip bir deneyin derim.. Bir ihtimal, joystick yazılımı ile ilgili olabilir.

Sevgiler ve Saygılar

Cüneyt Damar
TK1193
Image
TK550
Senior Member
Senior Member

Aynı sorun bende de var.Uçuşun herhangi bir kısmında mesela 2 saat sonra bu hata çıkıyor ve fs kapanıyor.Nedenini öğrenirsek ben de çok sevineceğim.
Bu arada bu bahsettiğiniz fsforce.dll dosyası bende yok.

Ural Köseoğlu
captainserhat
Junior Member
Junior Member

Bende FSForce programı yok onun için bahsettiğiniz .dll dosyası da yok.Yine de yazdığınız için çok çok teşekkür ederim.Ural hocam umarım sorunumuz kısa sürede düzelir.Ben bi arkadaşımdan alıcam bu dosyayı kendi dosyam ile değiştireceğim.Düzelirse haber veririm.Zaten bu dosya FS dosyası da değil,arattım Fs için de böyle bir dosya bulmadı system dosyasıymuş...

Serhat ERVATAN
TK905
İyi Uçuşlar...
Image Image
CnC
Junior Member
Junior Member

Hocam bir de SB3 veya FSInn ile gelen VIP klasörünü silerek dener misiniz? Bu klasör Fs9/Aircraft/ klasörü içinde olmalı.

Bende ki sorun, Fs9'dan çıkınca oluşuyor, ntdll.dll hatası ile birlikte sistem kapanıyordu. Dolayısı ile Fs9 ayarlarında yaptığım bir değişikliği kaydetme imkanım hiç olamıyordu.

Yanlış hatırlamıyorsam, FsForce üreticisi, bu VIP klasörü içinde ki uçak varyasyonlarının çok olduğunu, genelde de bu varyasyonların daha küçük numaralı olduğunu söylüyordu. Bu varyasyonların çokluğundan dolayı , fsforce.dll , elektrikteki tabiriyle, aşırı akım çekerek sigortayı attırıyordu..:).. SB3 veya FSInn yüklemeden önce hiçbir sorun yoktu.

Konu fsforce değil, tamam bu modül sizde yok ama , sadece benzerlik kurmaya çalışıyorum. Belki sizde de buna benzer bir modül var ve o sorun çıkarıyor olabilir. Yakın zamanda yüklediğiniz bir modül ya da donanım var mı?

Faydalı olması ümidiyle.. Umarım çözülür..
Sevgiler ve Saygılar

Cüneyt Damar
TK1193
Image
captainserhat
Junior Member
Junior Member

Arkadaşlar,Fs yi silip tekrar kurdum şu anda bir problem yok gibi umarım düzelmiştir...

Serhat ERVATAN
TK905
İyi Uçuşlar...
Image Image
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”