Crash!!

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
captainserhat
Junior Member
Junior Member

Arkadaşlar merhabalar...
Bir kaç kez dir başıma geliyor.Online iken e?er çevremde başka bir trafic varsa onu afedersiniz saçma sapan hareket yaparken görüyorm.Mesela taxi de ilerleyen bir uçak aniden ileri gidiyor birden geri geliyor.Dolayısyla bunun için bir kaç kez aircraft collision oldu..Mesela pist başı bekleme noktasında beklerken benim arkamda bekleyen bir başka uça?ın bana çarpmasıyla sonuç crash... [:(]
Ben sorunun SquawkBox da oldu?unu düşünüyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...Olmazsa tek çare crash i kaldırmak olacak [:(][:(][:(]

Serhat ERVATAN
TK905
Yyi Uçuşlar...
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

ileri geri ani hareketler genellikle slew mode kullanımından olur.Squawk box, ve FSINN'in yeni versiyonları ile artık eskisi gibi uçak hareketlerinin datalara bağlı geçikmeleri nerdeyse 0'a indi. artık %99 realtime diğer trafiklerinin hareketini izleyebiliyoruz. Belki slew mode kullanımı dışında (-ki online iken yasaktır) nadiren internet bağlantısı veya server problemi yüzünden bu ani hareketler olabilir.

ote yandan bu duruma, sistemlerde birşey olmasa dahi, yeni baslayanlar, sizi gormeyenler yada bilmeden aynı anda aynı gate'de online olabilecekler yüzünden her an maruz kalabileceğinizden crash detection'u kapatmanız en sağlıklı yöntemdir.

Hakan737Guven
captainserhat
Junior Member
Junior Member

hocam yanıt için teşekkür ederim.Birde daha demin yine pist başı bekleme noktasında beklerken inen bi uçağı seyrediyordum.Yalnız uçağın iniş takımlarını kapalı gördüm bu sizlerdede böyle mi acaba?Ve yine uçak hareketleri pek gerçekçi değildi.Hakan hocamın da dediği gibi heralde internete bağlı bu durum...Uçak piste indikten sonra da gövdesini pistin içine gömülmüş olarak gördüm...

Serhat ERVATAN
TK905
İyi Uçuşlar...
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

açıkçası iniş takımlarına hiç dikkat etmedim. genelde kendi işime konstantre olduğumdan, gelen uçağı görür ve bilirim ama iniş takımlarına hiç bakmadım. yere gömülmesinin sebebi yine bu data transferleri yüzünden gelen datanın sizin bilgisayarınızki lokasyona uyum sağlaması arasında geçen gecikmelerden dolayı olması mümkün. ancak sizinde farkedeceğiniz gibi bu anlik bir durumdur hemen pist üzernde normal konumuna geçer. o kdar olsun artık, sıradn ev tipi bilgisayarlar ve herşeyiyle bedava verilen bir online uçuş hizmetinden daha ne beklenebilirki?:)

Hakan737Guven
captainserhat
Junior Member
Junior Member

Anladım hocam yanıtlarınız için ayrıca çok çok teşekkür ederim..Ben acaba hatalar benden mi kaynaklanıyor diye merak ettmiştim... İyi uçuşlar.....

Serhat ERVATAN
TK905
İyi Uçuşlar...
tk1550
Rookie
Rookie

serhat dün pistin içine gömülen bendim.iniş takımlarım açıktı ama.frame düşüp ekran donunca birden 36r nin derinliklerini gördüm:D:D:D
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”