PMDG de Descent Sorunu

Questions, comments; documents about Boeing related products (PMDG and others) ...
Post Reply
YilmazEfe
Average User
Average User

Arkadaşlar merhaba

PMDG de o kadar bilgili de?ilim çok güzel bir uçak ama bir sorunum var ve kafayı yemek üzereyim[:(]

Şimdi FMC de 2 adet Leg var aralarında bir alçalma ve yavaşlama söz konusu örnek olarak

X Waypointini 240/10000
Y Waypointini 200/3000 diye ayarlıyoruz.

Not:Aralarında alçalma için makul mesafe mevcut hatta Y Waypointini girince X i otomatik hesapladı?ı için ben öyle kabul ediyorum öyle de?ilse belirtin lütfen..

Uçak X te 500 ft varyoyla alçalıyo
yolu yarılıyo hala 500 ft çok az bi yükseklik alçalıyo daha sonra ortasında hatta 10nm kala falan birden 4500 civarı varyoyla (çı?lıklar arasında FSPassengers:D) veriyo burnu aşaa o irtifayı sa?lamak için.Saçma sapan bişey oluyo.

Lütfen neden olabilece?i herşeyi söylermisiniz ben mi hata yapıorm

Çok teşekkürler

|Efe Do?an TK957 AAL237| |efedogan@gmail.com|
ImageImage
TK550
Senior Member
Senior Member

Bunu VNAV modda mı yapıyor?
Aslında screenshot koyabilseniz daha çabuk çözeriz durumu...

TK550
Ural Köseoğlu
YilmazEfe
Average User
Average User

Evet hocam VNAV mod kendi halinde brakırsak böyle yapıyor

|Efe Doğan TK957 AAL237| |efedogan@gmail.com|
ImageImage
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

normal şartlarda bunu yapmaması lazım-ki yen nesil FMC'ye sahip hiçbir uçakda FS2002den beri böyle bir şey görmedim.
PSS'in MCDU'su alçalma esnasında bile gidilen waypoint geçiş irtifası değiştiğinde o anki alçalma varyosunu derhal yeniden hesaplıyor.

arada bir başka waypoint'in olmadığına eminsiniz değilmi? zira FMC'nin yapacağı sizinde beklediğiniz gibi, iki nokta rasındaki emsafeyi ölçüp, hıza ve sistemdeki alçalma hızına bağlı olarak ya belirlenmiş varyoya göre bir yerde alçalmaya başlamak yada iki nokta arasını mesafeye göre varyo ile açlacalarak geçmek.

sizin beklentiniz gayet doğru, ama FMC'de bir tuhaflık var , eğer arada bir başka waypoint yoksa.

Hakan737Guven
Turgay Turk
Newbie
Newbie

Sevgili Efe kaptanim,

FMC ye girmis oldugunuz LEG lere Irtifa ve Hiz degerleri girmeniz mümkün ancak anladigim kadariyla sorununuz bunlarin girilmesi konusundan ziyade VNAV modunda alcalma probleminizin olmasi. Kendinize ucacaginiz destinasyona göre Alcalma noktasi belirlemenizi tavsiye ederim. Örnegin Güneyden LTBA ya ucarken YAA vor una 10000ft irtifa verin. Navigation Displayinizde girmis oldugunz sefer irtifaniza ve Alcalma irtifaniza göre TC (top of climb) ve TD (Top of descend) harfleriyle belirtilmis yesil noktalar göreceksiniz. TC noktasi Sefer Irtifaniza ulasacaginiz noktayi gösterirken, TD noktasi alcalmaya baslmaniz gereken son noktayi gösterir. TD noktasina 30-35 nm kala alcalmaya baslarsaniz sorunu cözmüs olursunuz diye düsünüyorum.

Sevgi ve Selamlar

Image
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Level change ile alçalın siz de :D

ama şaka bir yana fmc econ modda olduğuna emin misiniz ya da DES sayfasında alçalma hızı çok mu hızlı yada çok mu yavaş? 280-300 ias kullanır genelde fmc.

---------------
Buğra Oğuzülgen
TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen
Image
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

DES butonuna basıp Descent sayfasına girince yukarıda yazan ibare "MOD ECON SPD DES" ise dediğinizi yapma ihtimali yüksektir. Çünkü bu modda girilen yüksekliğin değil hızın tutturulması önceliklidir. Descent sayfanızda "MOD ECON PATH DES" ifadesinin yeraldığını kontrol edin derim ben. Eğer değilse sağ5 butonu ile PATH mod seçimini yapın.

Selçuk Poyraz
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
Post Reply

Return to “Boeing Fleet”