Arkadaşlar,
Makinemde GeForce4 Ti4200 AGP8x ekran kartı var.Bundan birkaç gün evvel
FS ve di?er oyunlarda bi yavaşlama ve Framrate de düşüş gözlemledim.Acaba ekran kartında bi bozulma mı oldu diye ,ekran kartımı alıp braderin makinasında denedim kart orda gayet güzel çalışıyor.Misal olarak,o?lum NBA 2006 yı makinaya kurup oynamaya başladı?ında çok yavaş hareket ediyor aynı oyun braderin makinasında ful ayarlarla çok seri oynanıyor.Acaba bu durum windowsdan mı kaynaklanıyo,donanımdanmı bi türlü işin içinden çikamadım.Yardımlarınızı beklliyorum.
Not:Benim kartından kullanan pilot arkadaşlar varsa ,framerate de?erlerini bidirini yazabilirlerse memnun olurum.
saygılarımla,
Halit Ziya GÜZEY
Halit Ziya Güzey
EKRAN KARTI HAKKINDA
Günaydin Halit Bey,
Sorunun tam olarak neden kaynaklandigini bilemiyorum tabi ama bu tür durumlar bazen viruslerden kaynaklanabiliyor.
Size tavsiyem bilgisayariniz detayli bir virüs taramasindan gecirmeniz. Durduk yerde performans düsüsü benim aklima virüs bulasmis olabilecegini getiriyor.
Selamlar
Nuri Tuncel
TK1416
Sorunun tam olarak neden kaynaklandigini bilemiyorum tabi ama bu tür durumlar bazen viruslerden kaynaklanabiliyor.
Size tavsiyem bilgisayariniz detayli bir virüs taramasindan gecirmeniz. Durduk yerde performans düsüsü benim aklima virüs bulasmis olabilecegini getiriyor.
Selamlar
Nuri Tuncel
TK1416
-
- Senior Member
- Name: Buğra Oğuzülgen
- PID: 1125
Nvidia nın yeni driver ı yüklenmişse ondan olmuş olabilir benim de başıma gelmişti.
---------------
Buğra Oğuzülgen
TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen

---------------
Buğra Oğuzülgen
TK1125
http://virtual.planepictures.net/search ... $oguzulgen

- THY149
- Rookie
- Name: Halit Ziya GUZEY
- PID: 149
- Vatsim ID: 828467
- City: Zonguldak
Kullanğım sürücü 61.31 devamlıda virüs taraması yapıyorum...
Daha önce başka sürücüler de kullandığım oldu yinede aynı durum oluyor.
Ekran kartım biladerin pc sinde gayet performanslı çalışıyor.
Donanımdan dolayı olabilirmi acaba.Yazılımdan olduğunu zannetmiyorum çünkü benim pc de windows xp pro ve home edition kurulu ikisindede aynı performans düşüklüğü yaşıyorum.Bu yüzden dolayı epey bi müddet simulator kullanamıyorum.Önerilerinizi bekliyorum...
Saygılarımla...
Halit Ziya Güzey
Daha önce başka sürücüler de kullandığım oldu yinede aynı durum oluyor.
Ekran kartım biladerin pc sinde gayet performanslı çalışıyor.
Donanımdan dolayı olabilirmi acaba.Yazılımdan olduğunu zannetmiyorum çünkü benim pc de windows xp pro ve home edition kurulu ikisindede aynı performans düşüklüğü yaşıyorum.Bu yüzden dolayı epey bi müddet simulator kullanamıyorum.Önerilerinizi bekliyorum...
Saygılarımla...
Halit Ziya Güzey
-
- Senior Member
- Name: Alper Oğuz
- PID: 0000
- Vatsim ID: 0000
- City: Istanbul
Merhaba,
Sorununuz bir donanım sorunu gibi. Yine de ekran kartının sürücüsünü yeniden yükleyin. Bazen aygıt sürücüleri bozulabiliyor.
Donanım açısından, ısınma sorunu olabilir. Bilgisayar bir süre çalıştıktan sonra kasayı açıp işlemci ve güç kaynağının aşırı ısınıp ısınmadığına bakın. BIOS'tan PC Healş vb bir menüden görebiliyorsanız o da olur..
Madem yakınınızda kardeşinizin bilgisayarı var. Kendi pc'nizi onun güç kaynağı ile çalıştırmayı deneyin. Bunlar da olmazsa ram tipi uyuyorsa ram modüllerini değiştirmeyi deneyebilirsiniz, ama ram arızasına pek ihtimal vermiyorum çünkü ram arızasında yavaşlama değil de kitlenme, mavi ekran vb alırsınız.
Bence ısınma veya güç kaynağı sorunu olabilir, yoksa anakart arızası da olabilir.
kolay gelsin
Alper Oğuz
TK1237
Sorununuz bir donanım sorunu gibi. Yine de ekran kartının sürücüsünü yeniden yükleyin. Bazen aygıt sürücüleri bozulabiliyor.
Donanım açısından, ısınma sorunu olabilir. Bilgisayar bir süre çalıştıktan sonra kasayı açıp işlemci ve güç kaynağının aşırı ısınıp ısınmadığına bakın. BIOS'tan PC Healş vb bir menüden görebiliyorsanız o da olur..
Madem yakınınızda kardeşinizin bilgisayarı var. Kendi pc'nizi onun güç kaynağı ile çalıştırmayı deneyin. Bunlar da olmazsa ram tipi uyuyorsa ram modüllerini değiştirmeyi deneyebilirsiniz, ama ram arızasına pek ihtimal vermiyorum çünkü ram arızasında yavaşlama değil de kitlenme, mavi ekran vb alırsınız.
Bence ısınma veya güç kaynağı sorunu olabilir, yoksa anakart arızası da olabilir.
kolay gelsin
Alper Oğuz
TK1237
- THY149
- Rookie
- Name: Halit Ziya GUZEY
- PID: 149
- Vatsim ID: 828467
- City: Zonguldak
Arkadaşlar alakalarınıze teşekkürler.
Dün akşam geç vakitlere kadar uğraşıp sorunu buldum.Sorun işlemciden kaynaklanıyormuş,klipslerinden gevşeyip herhalde yerinden oynamış.Düzeltip sağlamlaştırınca makinem eski günlerine dönüş yaptı.
TK149
Halit Ziya Güzey
Dün akşam geç vakitlere kadar uğraşıp sorunu buldum.Sorun işlemciden kaynaklanıyormuş,klipslerinden gevşeyip herhalde yerinden oynamış.Düzeltip sağlamlaştırınca makinem eski günlerine dönüş yaptı.
TK149
Halit Ziya Güzey