Herkese merhaba,
Fleet bölümünden indirdi?im Boeing 737-400'te, motorları durdurduktan yaklaşık 4-5 dakika sonra uça?ın elektrik sistemi, avionikler, elektronik olan göstergelerin tümü çalışmamaya başlıyor.
Bu durum, özellikle uçuşa hazırlanma aşamasında gate'de, motorlar kapalı durumdayken benim NAV frekanslarını, AP ayarlarını, course heading vs. gibi ayarları yapmamı engelliyor. Göstergelerin çalışması için motorları çalıştırmam gerekiyor, ki bildi?im kadarıyla motorlar genellikle push-back aşamasında çalıştırılır.
Böyle bir durumun gerçekte olmaması gerekti?ini düşünüyorum.
Failures kısmına baktı?ımda elektrik sistemde failure oldu?unu görüyorum ancak bunu un-check edemiyorum.
Benden başka aynı problemden yakınan arkadaşlar var mı?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
TK1571
Murat Okay
elektrik sistem arızası?
- THY157
- VIP Member
- Name: Selçuk POYRAZ
- PID: 157
Fleet'deki 734'ü kullanmıyorum ama sizin acilen yerden elektrik almanız lazım çünkü bataryanız bittiği için elektrikleriniz kesiliyor. Araştırın overhead panel varsa "ground power" diye bir şey görmeniz lazım. Eğer yoksa batarya ömrü uzun Duracell pillere ihtiyacınız var[:p] Bunun için FS'i çalıştırdıktan sonra yukarıdaki menüden Modules>fsuipc>technical yoluyla extend battery life'ı 30 falan yapın.
Kolay gelsin
Selçuk Poyraz
Captain
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
Kolay gelsin
Selçuk Poyraz
Captain
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
-
- Junior Member
- Name: Murat Okay
- PID: 1571
Selçuk hocam, neden bana hemen biten akü vermişler böyle?[:(!]
Dediğiniz gibi FS'i çalıştırdıktan sonra modules/FSUIPC'i çalıştırdım, ancak technical şeklinde bir başlık bulamadım. About ve Logging olmak üzere 2 tab var. Bendeki FSUIPC versiyonu 3.48
Sizinki farklı olabilir mi?
TK1571
Murat Okay
Dediğiniz gibi FS'i çalıştırdıktan sonra modules/FSUIPC'i çalıştırdım, ancak technical şeklinde bir başlık bulamadım. About ve Logging olmak üzere 2 tab var. Bendeki FSUIPC versiyonu 3.48
Sizinki farklı olabilir mi?
TK1571
Murat Okay
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
fsuıpc içinde hangi versiyon olursa olsun elektrik bölümünde battery power ile ilgili bir seçenek var onu işaretleyin sorununuz çözülecektir. aksi halde default FS'de bu sorun maalesef çözülemiyor eğer add-on bir panel ve APU veya ground power seçeneği yoksa)
Hakan737Guven
Hakan737Guven