Pss A319 (digerlerinde simdiye kadar problem yoktu) offline ucuslarda sorun olmuyor ancak online baglandigimda after takeoff da inis takimlarini toplarken kokpitteki kolun calismasina ragmen ustundeki 3 yesil isik hic sonmuyor dolayisi ile inis takimlari toplanmiyor ne denedi isem beceremedim... Bu problemi daha once yasamis olan varmi forumlarda aradim ama bulamadim...
Saygilar.
TK 455
Serdar Demiray
inis takimi
-
- Senior Member
- Name: Murat TOLOGLU
- PID: 65
- Vatsim ID: 839820
- City: Istanbul
Serdar kaptan,
Bu bana PSS'in olası bir bug'ından çok uçaktaki gerçek bir arıza olasılığı gibi geldi. Sanki, gear-up kumadası alınıyor ama bir sebepten iniş takımları kapanmıyor gibi. System display de hidrolik ve elektrik devrelerinin durumuna baktınız mı?
Murat Toloğlu, TK233
Captain - İstanbul
Bu bana PSS'in olası bir bug'ından çok uçaktaki gerçek bir arıza olasılığı gibi geldi. Sanki, gear-up kumadası alınıyor ama bir sebepten iniş takımları kapanmıyor gibi. System display de hidrolik ve elektrik devrelerinin durumuna baktınız mı?
Murat Toloğlu, TK233
Captain - İstanbul
Hocam gercekten tuhaf bir problem.. Bende de buna benzer bir problem vardi ama, tum PSS serilerinde ve offline/online farketmiyodu. Tipik bir batarya sorunuydu. Ucagin bataryalarini actiktan kisa bir sure sonra ucagi calistirmazsam landing lights, strobe, landing gears vs bir daha calismiyordu. Yani isiklar sonuyor, havalandiktan sonra teker toplayamiyordum. Sorunu FSUIPC yi full register edip(parasini odeyip) onun ayarlari icinde batarya suresini 1 saate cikararak cozmustum.
Bence A320 den vazgecmeyin..
Ha 319 ha 320.. Ikisninde paneli aynidir sonucta.. Bence pek kasmaya degmez..
Kolay gelsin..
Sevgiler ve Saygilar
Cüneyt Damar
TK1193

Bence A320 den vazgecmeyin..

Kolay gelsin..
Sevgiler ve Saygilar
Cüneyt Damar
TK1193

- THY455
- Average User
- Name: Serdar DEMIRAY
- PID: 455
- Vatsim ID: 842820
Bir de A320 ile deneyeyim dedim hic sorunsuz kalkisimi yaptim. İstanbula 06 pistine ils planladim o da ne bu seferde inis takimlari acilmadi. Yalniz bu olaylar offline iken olmuyor.fsuipc den mi kaynaklaniyor acaba..
TK 455
Serdar Demiray
TK 455
Serdar Demiray
- THY157
- VIP Member
- Name: Selçuk POYRAZ
- PID: 157
Serdar kaptan sorun Cüneyt kaptanın söylediği sorun; batarya süresini uzatın hallolur. Bu ilk başıma geldiğinde Atina'ya geri dönmüştüm online'dı benimki de. Sonradan farkettim eğer spot görünüme alınca uçağın hiçbir ışığını yanmıyor olarak görüyorsanız ya kalkarken bir sorun yaşayacaksınız ya da inerken. (Çoğunlukla kalkarken ama)FSUIPC Teknik sekmesiydi galiba oradan batarya ömrünü 60 dakika yapın kurtulun. Hatta ben uzun süre ısrarla uzatmayacağım dedim ground power alıyorum nasılsa batarya niye bitsin ki dedim ama boş valla 
Kolay gelsin...
Selçuk Poyraz
Captain
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157

Kolay gelsin...
Selçuk Poyraz
Captain
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
- THY455
- Average User
- Name: Serdar DEMIRAY
- PID: 455
- Vatsim ID: 842820
Evet Sevgili Cuneyt ve Selcuk Kaptanlar sorun bu imis bulmak icin cok ugrastim sayenizde bu problemden kurtuldum.. Tesekkurler..
Saygilarimla
TK 455
Serdar Demiray
Saygilarimla
TK 455
Serdar Demiray
-
- Senior Member
Serdar kaptanım selam,
System Display'e dikkatli baksaydınız problemin çözümünde benim de katkım olacaktı
...diye düşünüyorum ama, DC bus voltage ne idi acaba o sırada ??
Geçmiş olsun,
Murat Toloğlu, TK233
Captain - İstanbul
System Display'e dikkatli baksaydınız problemin çözümünde benim de katkım olacaktı

...diye düşünüyorum ama, DC bus voltage ne idi acaba o sırada ??
Geçmiş olsun,
Murat Toloğlu, TK233
Captain - İstanbul
-
- Senior Member
Serdar kaptanım,
Evet.. SD yani Lower ECAM 'ın Electrical sayfasında DC ESS ve AC ESS durumları nasıldı acaba o sırada?
Birikmiş görev uçuşlarımı azaltmış olmanın verdiği rahatlıkla, dünden itibaren PSS'i havada test etmeye başladım ve daha ilk başta ilginç gözlemlerim oldu.
Örneğin dün havada GEN1 GEN2 ve APU'yu kapattım. RAT devreye girdi ammaa... herşey çalışmaya devam etti !
Sonra 6 tane yakıt pompasının 5 ini kapattım. XFeed OFF yaptım.. ammaaaa, 2 motor da çalışmaya devam etti !
Yorum yapmadan önce bu tür testlere devam edeceğim.
Kolay gelsin.
Murat Toloğlu, TK233
Captain - İstanbul
Evet.. SD yani Lower ECAM 'ın Electrical sayfasında DC ESS ve AC ESS durumları nasıldı acaba o sırada?
Birikmiş görev uçuşlarımı azaltmış olmanın verdiği rahatlıkla, dünden itibaren PSS'i havada test etmeye başladım ve daha ilk başta ilginç gözlemlerim oldu.
Örneğin dün havada GEN1 GEN2 ve APU'yu kapattım. RAT devreye girdi ammaa... herşey çalışmaya devam etti !
Sonra 6 tane yakıt pompasının 5 ini kapattım. XFeed OFF yaptım.. ammaaaa, 2 motor da çalışmaya devam etti !
Yorum yapmadan önce bu tür testlere devam edeceğim.
Kolay gelsin.
Murat Toloğlu, TK233
Captain - İstanbul