IFDG Panel

Questions, comments; documents about Airbus related products (PSS, Wilco, Aerosoft Xtended and others) ...
Post Reply
ntuncel
Junior Member
Junior Member

MErhabalar Herkese,

IFDG A320 panelini FS2004'e yükledim.
Su an problemim panelde bir takim sorunlar var.

Birincisi, motor güc göstergeleri aktif degil! ve hemen altinda yakit göstergeleride ayni sekilde. Grafik olarak oradalar ancak calismiyorlar.

Ykincisi motor güc göstergelerinin hemen altinda "malfunction" ve "missing guage" gibi birseyler yaziyor. Bunun bir takim uyumsuzluklardan kaynaklandigini düsünüyorum ama ne oldugunu bilemiyorum.

ücüncüsü, FMC dügmelerine basinca FS2004 cöküyor.

Acaba bu freeware sürüm oldugu icin mi bu problemlerle karsilasiyorum? Yoksa normalde FS2002 icin olan bu paneli ben FS2004'e mi dogru sekilde adapte edemedim? Neler yapmaliyim?

Birde son olarak, tam panelin ortasinda bu freeware panelin kimin tarafindan yapildigini yazmasini engelleyebilir miyim? Ben düzgün bir sekilde pitch degree'leri görmek istiyorum. Arkadasin adini degil :)

Nuri Tuncel
TK1416
TK550
Senior Member
Senior Member

Nuri Bey selamlar benim bildiğim ifdg paneli yok...
Sizin yüklediğiniz dosyanın linkini alabilir miyim?

TK550
Ural Köseoğlu
ntuncel
Junior Member
Junior Member

Merhabalar Ural Bey,

Panel IFDG'nin degil, yanlis bir ifade olmus ama IFDG A320'ye yükledigim bir panel. Linki asagidaki gibi. İlginize simdiden tesekkür ederim.

http://emarciano.flightsimmer.com/files/A320_v22.zip

Selamlar

Nuri Tuncel
TK1416
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla gauge dosyaları doğru yüklenmemiş sonu .gau ile biten dosyaları FS2004/Gauges klasörüne koymanız gerekiyor.Bunu yaptığınız halde sorun varsa bilemicem [:I]

Buğra Oğuzülgen
TK1125
Image
ntuncel
Junior Member
Junior Member

Merhabalar,

Acikcasi gaugelari, gelen paketlerin readme'lerinde yazan sekilde yaptim. A320_v22 paneli zaten FS2002 icin. Daha sonradan FS2004 upgrade icin bir .gau dosyasi geliyor. Onuda koydum Gauges klasörüne. Ama durum bu sekilde...

Bir bilgisi olan varsa cok memnun olurum, bu paneli kullanan var mi acaba? Normal calismasi durumunda FMC aktif mi, kullaniliabiliyor mu?

Tesekkürler

Nuri Tuncel
TK1416
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

nuri bey çok fazla şey beklemyin derim. en nihayetinde elinizde A320'nin paneline benzer bir panel olacak. FMC bildiğim kadarıyla hiçbir freeware versiyonda payware versiyonlarda olduğu gibi çalışmıyor.hatta hiç çalışmıyor. rota yapmak gibi bir şey yok en fazla uçak ile ilgili birkç basit bilgi girebilirsiniz.Bu panel ile standart navigasyon operasyonlarını rahatlıkla yapabilirsiniz.

Hakan737Guven
ntuncel
Junior Member
Junior Member

Merhabalar,

tüm cevaplar icin tesekkürler.
Anlasilan boyle idare edicez.

Selamlar

Nuri Tuncel
TK1416
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

keşke tüm panellere ve uçaklara uyumlu sanki default gibi çalışan tam fonksiyonlu bir fmc olsa (veya her tip için)o zaman makineyi yoran paneller yerine freeware'lere adapte edip kullanmakta mümkün olurdu.

Hakan737Guven
TK550
Senior Member
Senior Member

Selamlar eğer bu iş için bütçe ayırdıysanız www.phoenix-simulation.co.uk bir göz atın derim[;)]

TK550
Ural Köseoğlu
Kerem1407
Rookie
Rookie

PSS A320'yi kesinlikle ben de tavsiye ediyorum. PSS kullanmaya basladiktan sonra megeer biz bosuna tirmaliormusuz dedim kendi kendime. Yalniz online uçuslara iki haftadir katilamiyorum,bu süre boyunca 200 sayfalik manuel, tutorial çalisiyorum. Tamamen hakim olmadan online uçmayayim diye. Yani bence kesinlikle para ayirmaya çalis ve PSS gibi payware programlari al. isin zevki buradaymis. [8D]

Kerem Barut
TK 1407
cenkcagdas
Newbie
Newbie
Name: cenk cagdas
PID: 1131

Ben de A320 'yi Kerem arkadaşım sayesinde gördüm ve açıkçası tam bir hakimiyetle ne kadar güvenli uçalabileceğine tanık oldum. ?imdiden çalışmaya başladım. Detaylar çok ama lezzet bir başka.

Image
YilmazEfe
Average User
Average User

Ya hocam panel sağlam da siz atlamışsınız..:)

O Panelin Manuellerini okursanız FSUIPC ile register etmeniz gerekiyo [:I]

HTML Formatındaki Manuelleri Okuyun..Orda yazıyo nasıl register edilir.Ne nereye konur.Bende gayet düzgün çalışıo..Ama kullanmıorm:D ?u FMC yi iyicene öreniim.Sonra:)

Image quote:FMC bildiğim kadarıyla hiçbir freeware versiyonda payware versiyonlarda olduğu gibi çalışmıyor.hatta hiç çalışmıyor. rota yapmak gibi bir şey yok en fazla uçak ile ilgili birkç basit bilgi girebilirsiniz Hocam bunun FMC çalışıyo bildiim kadarıyla[8D] Yoksa Dünyanın sonumu geldi.Freeware panel..Fully Working FMC[:p]
Post Reply

Return to “Airbus Fleet”