serv info ve ip adresleri

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Öncelikle bu tip konularile burayı işgal etti?im için ba?ışlayın.

1) serv info dsa sb gibi aynı ipleri kullanmıyormu..? sorun update data alamıyorum .rw voıce serverler update kullanılıyor/görülüyor ama di?er etailleri refresh etti?imde server data warning ikazı çıkıyor .ya başka server ya "who is online" v.b.

2) xp pro. yükledim.ekran kartı winfast ultra s 320 .driverı update ettim ve sürekli donmalar yaşamaktayım.benzerbir sorunu olan varmı ? ne önerirsiniz kartı söküp yeni bir orta karar bir kart alaca?ım.

saygılarımla;
THY2
VIP Member
VIP Member
Name: Bülent AKBAY
PID: 2

1. sorunuza cevap veremeyeceğim. ancak.
2. sorunuza cevabım var.
bende de XP Pro var, ekran kartım Winfast Ultra S320. FS2002 de 20 frame den aşağı almıyorum ve çok akıcı. Ancak sizdeki sorunun öncelikle;
XP nin effectleri ile.
Ram miktarı ile
Anakart ın markası, bios u yada chipset driver ları ile ilgili olma ihtimali var.
Sistemi görmeden tam bir cevap vermek pek mümkün olmaz.
Ancak öncelikle XP nin effectlerini komple kapatırsanız sisteme rahat bir nefes aldırırsınız.
Kolay gelsin.
Bülent Akbay
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

servinfo VATSIM yada IVAO'nun kulandigi IP'leir sadece referans icin kullanıyor. VATSIm icin search yaptığınızda SERVinf VATSIM'in database bilgileirni taşıyan schiratti.com veta satita server IP'lerinden detayli bilgileri alır-ki bunlar ozel oalrak yazılmış ATIS RW info gibi bilgileri gınceleyerek veren serverlardır. Eger bir problem var ise ve size farklı bir server'i kullanip kullanmak istemediginizi sorarsa o zaman bunun yaında VATSIM network stats adresinden o anda ana sayfa ekranındaki bilgileri alarak son durumu detaysız olarak verebilir.
IVAO'da biraz farklıdır , IVAO serverları VATSIM'deki gibi controller'in ATIS raporlarını goruntulmez. O yuzden RW icin kanal'i ATIS'den check edemezsiniz.

Hakan Guven
THY177
VIP Member
VIP Member

sevgili bülent hocam;

sistem ptm ııı 835 emz
gigabyte bx 2000 plus
512 ram
ekrankartı leadtek s 320

dediklerinizi deniyeceğim.
ilgine teşekkürler.

s: mojo da cuma yoktunuz .orada devammı?

sevgiler.
THY177
VIP Member
VIP Member

Hakan üstad ilgine teşekkür ederim öncelikle ..henüz denemedim bakalım ne olacak ?

Bülent üstad daha önce reply ettiğim gibi sürekli olarak driverdan kaynaklanan bir hata olarak görülüyor ..sendeki sistem benimkine benziyormu ..? dediğn gibi efecetleri lapattım frame 'i düşürdüm ..ama enindesonunda donma yada tarayamam sorunu ardından donma sorunu devam ediyor.
ilgine şimdiden teşekkürler.
THY2
VIP Member
VIP Member
Name: Bülent AKBAY
PID: 2

Ergenekon.
XP için Nvidia Detonator son versiyon driverları indirdin mi. Bu driverlar XP ile gelen standart driverlerdan %50 daha fazla performanslı. Mutlaka güncellemeyi yap.
Sevgiler.
Bülent.
PS. Bu hafta şehir dışında idim Mojo da yoktum :-)))

Bülent Akbay
FLY THY
Crew And Operations Manager
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”