Fs2002 ve restart problemim...

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Son günlerde fs2002 kullanırken bilgisayarım kendi kendine restart olmaya başladı bu her geçen gün daha sık olmakta.önceleri active camera kullandı?ım zamanlarda,alt+tab la windows a dönerken gibi restart oluyodu şimdi autopilot dan heading de?iştirsem bile restart oluyor bilgisayar.çıldırmak üzereyim neden bilmiyorum sorun active camera yüzünden sandım active camera uninstall ettim hala düzelmedi ondan önce ekran kartımı nvidia nın son driverı 71.89a güncellemiştim acaba ondan mı olur hiç bilmiyorum.daha çok sanırım pss a340 açıkken restart oluyor belki de tesadüfendir.Acaba neden olabilir yardım edebilirseniz sevinirim teşekkürler.

Bu?ra O?uzülgen
TK1125
Image
alptimur
Newbie
Newbie

Merhabalar
Benim bildiğim restart olayı genellikle aşırı işlemci ısınmasıyla doğru orantılı.Fs açıkken,active camera ve bunun gibi birsürü add-on işlemciyi biraz zorlayıp ısı artışına neden oluyor ve malum sistem restart çekiyor.Tavsiyem restart tan sonra biosa girip CPU sıcaklığına bakman ve buna göre önlem alman.Kolay gelsin
Alptimur Erdem
TK361
Boğaziçi-HIST
alptimur.erdem@boun.edu.tr
THY1125
Senior Member
Senior Member

Hocam normalde online uçuşlarda çok fazla program çalışırken bile rahatça uçabiliyorken bu restart lar offline da sadece FS açıkken oluyor.Normalde değil de Fs ile ilgili bir işlem yaptığımda oluyor genelde(aircraft değiştirmek,çözünürlük değiştirmek gibi..).Dediğinizi kontrol edicem ama tahminimce o sebepten olmuyor.Gene de çok teşekkürler umarım dediğiniz gibi çıkar da sorunu çözebilirim sorunun ne olduğunu aramak çözmekten daha sinir bozucu.

Buğra Oğuzülgen
TK1125
Image
alptimur
Newbie
Newbie

Tekrar merhabalar
Ozaman ekran kartında bir ısınma olabilir,eğer ekran kartında fan mevcutsa,düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et.Eğer herşey normal gözüküyo diyosan bence son çare ya fs yi silip baştan yüklemek yada format atmak.:)Kolay gelsin tekrar...
Alptimur Erdem
TK361
Boğaziçi-HIST
alptimur.erdem@boun.edu.tr
TK550
Senior Member
Senior Member

CPU değil bence ram sorun...

TK550
Ural Köseoğlu
THY1125
Senior Member
Senior Member

Ben hardware kaynaklı değil de software problemi olduğunu düşünüyorum.Mesela benim ekran kartımda bi sorunum vardı fs yazıları bozuluyodu kayıyodu bu 1280x960 cozunurlukte meydana gelmezken driver yenileyince 1280x960 cozunurlukte meydana gelmeye başladı ayrıca fs menuden bir pencere açılıcaksa ekranı 4 kucuk parcaya boluyo 4 tane panel oluyo bu olduğu zaman daha önce sorunlar yaşıyordum ben gene bi nvidia yerine ekran kartının markası winfast sitesinden driver ı geri yüklemeyi deniim en iisi.

Buğra Oğuzülgen
TK1125
Image
mehmetyarbasan
Rookie
Rookie

Selam;
Buğra kaptan,senin sorunundan bende de oluyor bir süredir.İzlemeye çalışıyorum nedendir diye,başka kullandığım programlardan mı oluyor vs..diye,hiç düzeni yok.çok rastlantısal.dediğin gibi çok sinir bozucu.

Makineyi açıyorum herşey normal.ADSL modülünün dışında çalışan hiçbirşey yok,FS'e tıklayınca açılış ekranı geliyor ve pat makine yeniden başlıyor.Yılmıyorum tekrar baştan;bu sefer loading başlıyor %8-10 ilerliyor pat tekrar başa dönüyorum.Bu şekilde birkaç kereden sonra açılıyor.Bu sefer de FS içinde işlem yapaken sıkıntı oluyor.Uçak seçerken,yakıt alayım derken aynı olay ve iş yeniden başa dönüyor.Böyle sinir bozucu denemelerden sonra FS çalışıyor.Hiç add-on kullanmıyorum (Dream Fleet hariç ).Makinem çok hızlı sayılmaz,ama bu durum da ilk kez başıma geldi.

Ama Ural ve Alptimur kaptanın dediklerini destekler şekilde aynı olay bir kere de "ASRC" programını çalıştırmak istediğimde başıma geldi.

Win98
P III 550
ram 128
ekran 32 mb
(emekliliği gelmiş benim makinenin :-( )

Sabırlar ve keyifli uçuşlar dilerim....

Mehmet YARBASAN

Image
Gürkan GÜLEN
Newbie
Newbie

Selam,

Alptimur beyin değerlendirmesi genel olarak doğru ama bir seçenekte Ural beyin dediği gibi ram kaynaklı olabilir. Bunlar genelde aşırı tozlanmadan dolayıda fanın gerçek performansını kullanamaması gibi bir sebep olabilir.

Diğer seçenek kullanmış olduğunuz ramlerin aynı marka ve aynı mhz'de olmasına özen gösterin. "birde ramlar tozlanmadan dolayıda yapma ihtimali var böyle ise denemekte fayda var ramleri çıkarıp sadece sarı olan bölgeyi kuru yumuşak bir bezle yukardan aşağıya doğru çekerek temizleyip tekrar takın"

Bir diğer seçenek sadece FS de yapıyor ise çakışan bir şeyin olup olmadığına birde en son yüklediniz bir dosya var ise yada scenery bunları kontrol ediniz.

Yok FS çalıştırmadan'da belli bir süre geçtikten sonra aynı olayı tekrarlıyor ise virüs taramasından geçirmeniz lazım.

Saygılar,
Gürkan GÜLEN
THY1125
Senior Member
Senior Member

Saolun Gürkan Hocam elektrik süpürgesi ve bezi kapıp bilgisayar içine bahar temizliği uygulamaya koyuluyorum hemen :D.Umarım düzelir.Teşekkürler.

Buğra Oğuzülgen
TK1125
Image
THY1125
Senior Member
Senior Member

Bilgisayarın içini açtığımda tozdan parçalar görünmüyodu,süpürdüm temizledim tertemiz yaptım şimdi canavar gibi çalışıyo alet,şimdi Fs i de denicem ama sorunun kaynağı çözüldü sanırım:D.Cillop yaptım bilgisayarın içini [:I].Mehmet hocam siz de deneyin muhtemelen sizin restart sorununuz da çözülecektir.Anlamıyorum o kadar toz nereden girmiş de dolmuş bu kadar ya [:I].

Bir de Mehmet hocam sizi hazır bulmuşken Esenboğa kuleye geldiğimde sizinle de tanışmak istedim fakat fırsat olmadı kuledeki arkadaşlar Mehmet Yarbasan var o sanalda ATC dediler evet biliyorum dedim fakat malesef siz pazartesi günü(9 mayıs 2005) yoktunuz kısmet olmadı bir dahaki sefere işallah :).

Buğra Oğuzülgen
TK1125
Image
mehmetyarbasan
Rookie
Rookie

Selam;

Önerileriniz için teşekkür ederim.Buğra Kaptan,ben de üzüldüm geldiğinizi duyup da görüşemeyince.?ans,umarım bir dahakinde görüşürüz.Sorununuz hallolmuş sevindim.En kısa zamanda ben de temizleyim makineyi.

Mehmet YARBASAN

Image
THY1125
Senior Member
Senior Member

Kötü haber.Restart sorunum hala devam etmekte [:(][:(].Ne yapsam ne etsem bilemiyorum bu yüzden online da uçamıyorum [:(].

Edit : baştan beri tahmin ettiğim gibi ekran kartı driver ıymış sorun.eski driver ımı geri yükleyince restart sorunum bu sefer tamamen ortadan kalktı oh çok şükür :D

Buğra Oğuzülgen
TK1125
Image
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”