ADSL

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
TK548
Newbie
Newbie

Yyi Günler.
Daha önce dial-up modemimle online uçuşlar yapabiliyordum. Şu anda ADSL modem kullanıyorum fakat online olamıyorum. Sanırım modem ayarı gerekiyor. Bu arada bilgisayarımın köşesinde "Yeni UPnP aygıtları" yazan bir sembol var. Bunula ilgisi olabilir mi?
Teşekkürler.
TK548

Neden bu sorunuma cevap veren çıkmıyor, anlayamıyorum??
tsevim
Junior Member
Junior Member
Name: Taner Sevim
PID: 182

Merhaba tk548

Konu ile ilgili üstatlar olmakla birlikte benim başımdan geçenleri paylaşmak istiyorum.Modemin içindeki firewall ayarlarını kapatman gerekiyor olabilir.

Taner Sevim
TK548
Newbie
Newbie

Teşekkürler Taner Bey.
Benim sorunumda o. Modem ayarlarını yapmakta güçlük çekiyorum. Modem menüsünde firewall ayarlarında kapatabileceğim hiçbirşey görünmüyor. Port Filter ve Adress Filter kısımları boş görülüyor.Herhangibir protocol ya da IP adresi belirtilmemiş. Daha ayrıntılı yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi günler.
Erhan Bayar
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

Erhan bey,

Arkadaşların size yardım edebilmesi için daha fazla bilgi vermeniz gerekiyor. PC nizin özellikleri nedir? İşletim sistemi? modem marka/model nedir? adım adım ne yaptığınızı anlatın, gelen hata mesajı varsa not alıp buraya yazın ltf.

Sevgiler,

Bozhan Özsoy
FlyTHY Tech. Man.
TK548
Newbie
Newbie

İyi Günler,
PC AMD Aşlon(tm) 1,00 GHz. 256MB Ram, Nvidia Corp GeForce FX5200 256MB Video Card, Windows XP Professional, Modem Asus Router AAM6010EV/M. USB yada Eşetnet ile bağlanıyorum. FS2002 yada FS2004 kullanıyorum. Modemle ilgili harhangi bir ayar yapmadım Daha önce Dial-Up olarak nasıl bağlantı yaptıysam aynı şekilde online olmaya çalışıyorum. FS2002'de Multiplayer Connect bölümünde TCP/IP olarak online oldum. Fakat online olarak görünmüyorum, ben de kimseyi göremiyorum. FS2004'de Multiplayer Connect bölümünde TCP/IP dahi görünmüyor.FS'a Modules'e FSUIPC.dll ve HostSB.dll dosyalarını da kopyaladım.
En kısa zamanda sorunumu çözebilecek bir yardım alacağımı umuyorum.
?imdiden teşekkürler.
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Erhan Bey;
Aynı modem ve hemen hemen benzer konfigimiz var .
-İnternete cıkabiliyormusunuz ?
Evetse ;Bağlantılar/özellikler sağklik tcp ıp otomatik ıp al ı işaretleyin .

Birde firewall acık ise ltf kapatın .

TK 177 Ergenekon Kucuk
TRVACC Student
TK548
Newbie
Newbie

Sayın Ergenekon Bey,
"İnternete çıkabiliyor musunuz?" sorunuzdan kasdettiğiniz internete bağlanmaksa evet. İnternete bağlanıp sitelere ulaşabiliyorum. Bağlantılar/özellikler Explorer'ın İnternet Özellikleri menüsündeki bağlantı özellikleri mi? Orayı tıkladığım zaman Bağlantılarda özellikleri göremiyorum, Yerel Ağ (LAN) ayarları görebiliyorum. Bir de firewall'u nereden, nasıl kapatabilirim? Modemin Router sayfasından mı? (192.168.1.1 ile ulaştığımız)
Teşekkürler.

Erhan Bayar
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Erhan Bey ;

Modemden kapatamıyorsunuz firewall 'ı yada ben bir turlu beceremdim.Bağlantınıza girin sağ klik özellikler (properties) /advance bolumunde tikli ise tiki kaldırın .İnternt explorer daki ayarlarınız da tamam anladığım kadarı ile.

TK 177 Ergenekon Kucuk
TRVACC Student
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”