Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

As simmers migrate to Win 7, we are sure there are going to be numerous questions regarding the use of FS and other sims in this new system.

Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY849 » 17 Aug 2014, 21:27

Öncelikler Merhaba,

Uçuşlarımda Microsoft sidewinder Precision 2 kullanıyorudum. Şimdiye kadar bir sorun çıkarmamıştır. Lakin şimdi uçuşun herhangi bir anından joystick devreden çıkıyor. Daha doğrusu game conrtolsda listede bile görünmüyor. İşletim sistemi windows 7 ve makina i7.

Fs2crew ve Fsinn haricinde bir şey yüklü değil. Uçuşlar sadece zaman kaybı oluyor çünkü bitiremiyorum.

Çeşitli fsuipc ler denedim, kaldırdım kurdum olmadı, İntelin inf lerini update ettim ı ıh. Olmadı da olmadı.

Konu hakkında bilgisi, önerisi olan var ise beni habis dertten kurtarır.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ali Güzel
THY849
User avatar
THY849
Rookie
 
Posts: 43
Joined: 23 Jan 2010, 17:29
Location: Nigde
Name: Ali GUZEL
City: Nigde
PID: 849
Vatsim ID: 867985

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY4029 » 17 Aug 2014, 21:36

Merhabalar.
Çözüm için bunu deneyin:
1. Windows butonuna tiklayin
2. Power yazip, sag taraftan settings-i secin
3. Power uygulamasini acin
4. Ortada secili power planin, Change Plan Settings secenegini secin...
5. Change advanced power settings
6. USB bolumunu bulun ve kenardan + isaretine basin
7. USB Selective Suspend Settings: Disabled and Disabled

Bu kadar :) Eger zaten Disable-sa bana haber verin baska birkac sey daha var :)
THY9029 - Pilot of Q400, B738 NG and A321.
User avatar
THY4029
Average User
 
Posts: 157
Joined: 29 Mar 2014, 18:03
Location: USA, CT
Name: Zaur BILALOV
City: USA, CT
PID: 4029
Vatsim ID: 1281488

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY4029 » 17 Aug 2014, 21:40

REsimlerin uzerine tiklayip, ilave seknede ac diyiniz
Image
Image
Image
Image
THY9029 - Pilot of Q400, B738 NG and A321.
User avatar
THY4029
Average User
 
Posts: 157
Joined: 29 Mar 2014, 18:03
Location: USA, CT
Name: Zaur BILALOV
City: USA, CT
PID: 4029
Vatsim ID: 1281488

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY849 » 17 Aug 2014, 22:42

Zaur Kaptan;

İlgin için öncelikle teşekkür ederim. Gösterdiğin gibi enable dı disable yaptım. Allah var iyi gidiyordu ama yine devre dışı kaldı.

Yapılabilecek başka bir şey varmı?
User avatar
THY849
Rookie
 
Posts: 43
Joined: 23 Jan 2010, 17:29
Location: Nigde
Name: Ali GUZEL
City: Nigde
PID: 849
Vatsim ID: 867985

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY4029 » 17 Aug 2014, 22:47

Kaptanim, bu topic-ten, belki biseyler cikar... Ama emin degilim... Ayni sorun bendede vardi, yukaridaki olayla gecti...
http://forum.avsim.net/topic/393486-win ... d-problem/
THY9029 - Pilot of Q400, B738 NG and A321.
User avatar
THY4029
Average User
 
Posts: 157
Joined: 29 Mar 2014, 18:03
Location: USA, CT
Name: Zaur BILALOV
City: USA, CT
PID: 4029
Vatsim ID: 1281488

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY849 » 17 Aug 2014, 23:05

Zaur Kaptanım;

Benim sistem seninkinden farklı çıkıyor. bendeki sadece resimdeki gibi.

Image
User avatar
THY849
Rookie
 
Posts: 43
Joined: 23 Jan 2010, 17:29
Location: Nigde
Name: Ali GUZEL
City: Nigde
PID: 849
Vatsim ID: 867985

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY4029 » 17 Aug 2014, 23:07

Sizde PC-mi acaba? Bende Alienware Notebook oldugu icin farkli ola bilir...
THY9029 - Pilot of Q400, B738 NG and A321.
User avatar
THY4029
Average User
 
Posts: 157
Joined: 29 Mar 2014, 18:03
Location: USA, CT
Name: Zaur BILALOV
City: USA, CT
PID: 4029
Vatsim ID: 1281488

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY849 » 17 Aug 2014, 23:15

Evet bendeki desktop. Ve sadece Turkish Virtual için aldım. Notebook ağır kalıyordu. :doh: bide bi ton para verdim :worried:
User avatar
THY849
Rookie
 
Posts: 43
Joined: 23 Jan 2010, 17:29
Location: Nigde
Name: Ali GUZEL
City: Nigde
PID: 849
Vatsim ID: 867985

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY4029 » 17 Aug 2014, 23:21

Kaptanim, birde bunu deneyin. Simdi Windows Menusunde, yine settingsten Device manager uygulamasini acin. daha sonra universal Serial Bus Controller seceniyini yine aciniz. Genelde asagida oluyor. Tum USB-lerin userine iki kez tiklayiniz. Acilan seknede Power Management bolumu olacak. oradaki Allow this computer to turn this device to save power secenegini uncheck yapiniz...
Insallah bu hall eder olayi...
THY9029 - Pilot of Q400, B738 NG and A321.
User avatar
THY4029
Average User
 
Posts: 157
Joined: 29 Mar 2014, 18:03
Location: USA, CT
Name: Zaur BILALOV
City: USA, CT
PID: 4029
Vatsim ID: 1281488

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY849 » 18 Aug 2014, 09:50

Zaur Kaptanım; yardım önerini henüz uygulayamadım. İşlerimden dolayı. Ama alakan için çok teşekkür ederim. Müdait olduğumda önerini deneyip sonuç hakkında bilgi vereceğim. Tekrar teşekkür ederim.
User avatar
THY849
Rookie
 
Posts: 43
Joined: 23 Jan 2010, 17:29
Location: Nigde
Name: Ali GUZEL
City: Nigde
PID: 849
Vatsim ID: 867985

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY849 » 18 Aug 2014, 17:02

Zaur Kaptan ;

Yeni test etme imkanı buldum. Söylediğiniz gibi Universal Serial Bus altındaki bütün USB kontrollerindeki Power Management bölümünde save power ları uncheck ettim. Sonuç olumsuz.

Birde İFly ile deneyeceğim.
User avatar
THY849
Rookie
 
Posts: 43
Joined: 23 Jan 2010, 17:29
Location: Nigde
Name: Ali GUZEL
City: Nigde
PID: 849
Vatsim ID: 867985

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY849 » 19 Aug 2014, 23:32

Zaur Kaptan ve aynı sorunu yaşıyanlara;

Windows 7 yükledim ve joystick kaybolması olmadı. Bilginize. Sanırım windows 8 ile alakalı bir durum.
User avatar
THY849
Rookie
 
Posts: 43
Joined: 23 Jan 2010, 17:29
Location: Nigde
Name: Ali GUZEL
City: Nigde
PID: 849
Vatsim ID: 867985

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY4029 » 20 Aug 2014, 00:15

THY849 wrote:Zaur Kaptan ve aynı sorunu yaşıyanlara;

Windows 7 yükledim ve joystick kaybolması olmadı. Bilginize. Sanırım windows 8 ile alakalı bir durum.


Kaptanım, sorunun çözülmesine ne kadar mutlu olsamda, yeniden windows kurmanıza üzüldüm...
Ben kendimde Win 8 kullanıyorum. Bende bir sorun yok...
Neyse önemli olan sorunun çözülmesi :)
İyi uçuşlar :)
THY9029 - Pilot of Q400, B738 NG and A321.
User avatar
THY4029
Average User
 
Posts: 157
Joined: 29 Mar 2014, 18:03
Location: USA, CT
Name: Zaur BILALOV
City: USA, CT
PID: 4029
Vatsim ID: 1281488

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY849 » 25 Aug 2014, 22:31

Sorunun çözümü : Plag&play aletleri takılı olarak olarak kurulum yapmamak lazımmış. Hepsini çıkarıp kurulumu tamamladıktan(windows 8.1) sonra tanıttım. Sorun kalmadı. Bilginize...
User avatar
THY849
Rookie
 
Posts: 43
Joined: 23 Jan 2010, 17:29
Location: Nigde
Name: Ali GUZEL
City: Nigde
PID: 849
Vatsim ID: 867985

Re: Microsoft sidewinder Precision 2 Hakkında.

Postby THY849 » 01 Oct 2014, 23:10

Sayın Kaptanlarım;

Sorun tekrar başladı. Windows 8 ve 8.1 de temiz kurulum yaptıktan bir süre sonra yukarıda bahsettiğim sorun tekrar başladı. Yani joystick kayboluyor.

Ama şunlar oluyor ve kayboluyor.

FSX i çalıştırdıktan sonra şayet bir başka arayüze geçmezseniz (Web browser, başka programlar, FSinn control panel, dosya yöneticisi, FDR çalıştırmaya vs vs) joystick kaybolmuyor. Şayet ekrandaki görüntüyü değiştirirsen yani başka bir programa geçersen joystick kayboluyor.

Acaba mı dedim ve fsx'i uyumluluk modlarını yönetici yetkili ve yönetici yetkisiz olarak xp, wista, win7 de denedim. I ıh. Ollmadı. Kayboluyor da kayboluyor. Alt+Enter yaptıp tekrar Alt+Enter yaptığında geri aktif oluyor.
Ama tekrar başka bir programa bakayım dersen yine kayboluyor. Alt+Enter i denediğinde bazen fsx texture da bozulmalarda olabiliyor.

Yokmudur bu derdin dermanı?

Not: Güç yönetim seçeneklerinden USB yi disable ettim, aygıt yöneticisinden USB güç yönetimini pasifleştirdim (Yukarıda Zaur kaptanın anlattığı gibi).Yine olmadı.
User avatar
THY849
Rookie
 
Posts: 43
Joined: 23 Jan 2010, 17:29
Location: Nigde
Name: Ali GUZEL
City: Nigde
PID: 849
Vatsim ID: 867985

Next

Return to Windows 7 OS Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests