Hangi Win7 ???

As simmers migrate to Win 7, we are sure there are going to be numerous questions regarding the use of FS and other sims in this new system.

Hangi Win7 ???

Postby Apollo » 16 Nov 2010, 02:31

Herkese iyi bayramlar..

PC mde fiziksel olarak 2 ayrı HDD var bir tanesi 320GB XP 32 bit pro yüklü.

Diğeri 1 TB ve sadece yedek dosyalarım mevcut.

Bazı performans denemeleri ve ingilizce işletim sistemi ihtiycı için WIN7 kurmak istiyorum.

WIN7 yi 1TB olan ayrı HDD ye kuracağım ve sanırım başlangıçta bootmanager bana hangisini açmak istediğimi soracak.

İşlemcim C2D 6600 2,4 GHZ
RAM 2GB (Eğer 64 bit kurarsam 4GB yapacağım)
Ekran kartım NVIDIA GeForce 8600GT 512MB RAM


Bu noktada
1) 32 bit mi 64 bit mi kurayım (Bu yeni OS de FS2004 ve FSX kurmayı da düşünüyorum)

2) Yoksa Sistem özelliklerine göre kurmayayım mı??? XP 32 bit pro dahamı performanslı..

3)Kurulumla ilgili tecrübe tavsiyeniz??

Teşekkürler selamlar
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
User avatar
Apollo
Legend
 
Posts: 2049
Joined: 25 Dec 2008, 21:49
Location: Turkey
Name: Erdal ELMACI
City: Ankara
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
Skype: erdal.elmaci

Re: HAngi Win7 ???

Postby THY2286 » 16 Nov 2010, 16:08

Merhabalar Erdal Abi

2-3 sene önceye kadar teknolojiyi yakından takip etmiş ama artık çok da umursamadığım,rakamsal olarak ne kadar verebilceğine dayalı ve ortalama bilgisayarın 1300-1500 olduğu iyi bilgisayarın 2500 lira olduğu standart bir pazar gibi gelmeye başladı bana :)
Bu yazıyı sadece Win7yi her işletim sistemine değişebilecek kadar çok sevmiş biri olarak yazıyorum.bilgisayar özelliklerini en iyi uygulamaya yansıtabilen,arka planda çok kasmayan,kullanıcı dostu ve çözüm üretme kapasitesi en çok sevdiğim ve senelerce vista yerine de bilgisayara kurduğum XPden bile %500 daha iyi olan bir işletim sistemi,sadece masaüstünü göster butonunun ve pencereleri yanyana gösterme olayının kısayollaro için bile tercih ederim :P
Uzun lafın kısası Win7 64Bit kurmak sana hem kullanıcı ve performans dostu bir işletim sistemi hem de 4 GB RAM avantajı sağlar bence.Daha önce WinXP ve 98 kullanmıştım çok eski bir masaüstünde onda da başlangıçta soruyordu işletim sistemini,herhangi bir çakışma olmamıştı.Olup olmayacağını araştırabilirsin tabii kurmadan bi arşiv de almak yararlı olabilir gümleme ihtimaline karşı :)

Kolay gelsin görüşürüz ;)
THY2286
Senior Member
 
Posts: 320
Joined: 28 Jan 2009, 20:22
Location: Ankara
Name: Ufuk Sasmaz
PID: 2286
Skype: usasmaz

Re: HAngi Win7 ???

Postby THY3393 » 18 Nov 2010, 19:08

Bence virtual kur dene :)
THY3393
Senior Member
 
Posts: 333
Joined: 27 Oct 2008, 20:55
Location: istanbul
Name: David Ay
City: Stockholm
PID: 3393
Vatsim ID: 1072326
Skype: THY3393

Re: HAngi Win7 ???

Postby THY3615 » 18 Nov 2010, 23:19

Erdalcım, ben de Win 7'yi önereceğim de "Addon Scenery" konusunda, kendi kurulumu olanlar dışında yüklediğim hiç bir scenery'yi FS9'u açtığımda göremiyorum. Ben de, kalkış-varış meydanı scenery'lerini uçuşa başlamadan önce yeniden kurup sonra Flight Simulator'ü yeniden başlatıyorum. Gabilik yine bende midir diye ya da forumlarda bunun çaresini bulan vardır diye ufak çapta bir araştırma yaptım ama somut bir şey bulamadım diyebilirim. Zaten yüklerken de bir acayip yükleniyor addon scenery'ler...

Win 7'nin kendisine bir sözüm yok ama, bizim Flight Recorder ile ve de FS'lerle alıp veremedikleri çözülürse süper olur, yoksa biraz eziyetli....

Kolay gelsin, umarım bir an önce istediğin gibi bir sistem kurabilirsin...
User avatar
THY3615
Senior Member
 
Posts: 343
Joined: 06 Jul 2009, 17:28
Location: Ankara
Name: K.Gürsel HAZAR
City: Ankara
PID: 3615
Vatsim ID: 1090129
Skype: THY8615

Re: HAngi Win7 ???

Postby THY2286 » 18 Nov 2010, 23:43

Gürsel Abi ben de ilk başta o problemi yaşamıştım ama şu Win7 da bir garip yüklemek gerekiyor ya hani (işte add sceneryye tıkladıktan sonra boş ekrana sağ tıklıyoruz kabul ediyo falan) onu öğrendikten sonra yapmadı hiç her seferinde yeniden scenery yükleme gerekliliğini,yine bir araştırmak lazım tabii...
THY2286
Senior Member
 
Posts: 320
Joined: 28 Jan 2009, 20:22
Location: Ankara
Name: Ufuk Sasmaz
PID: 2286
Skype: usasmaz

Re: HAngi Win7 ???

Postby THY3615 » 19 Nov 2010, 22:32

Valla Ufukçum, sağ-sol-boş-dolu, yukarı ok filan hepsini deniyorum ama bir türlü scenery'leri ezberletemiyorum. bir acayiplik var ama çözemedim...
User avatar
THY3615
Senior Member
 
Posts: 343
Joined: 06 Jul 2009, 17:28
Location: Ankara
Name: K.Gürsel HAZAR
City: Ankara
PID: 3615
Vatsim ID: 1090129
Skype: THY8615

Re: HAngi Win7 ???

Postby THY2828 » 20 Nov 2010, 00:53

Selamlar,

Bende 1. hdd de xp 2. hdd de ise vin764 bit kullanıyorum. Her ikisindede fs2004 kurulu. Herhangi bir sorun olmadan çalışıyor.

Win 7 deki scenery sorununu ben başka bir şekilde hallettim. Add scenery dedikten sonra yüklemek istediğim scenery klasörünün üstüne gelip 1 kere tıklayıp daha sonra ok tuşu ile seçiyorum. Scenery ve texture klasörlerinin olduğu yerde hiçbir yere dokunmadan konum mini penceresinin yanındaki solu gösteren oka basıp geri aldımmı scenery otomatikman ekleniyor. Belki işinize yarar.

Selametle.
User avatar
THY2828
Newbie
 
Posts: 18
Joined: 12 Oct 2008, 13:45
Location: Turkey
Name: Murat Şahin
City: Ankara
PID: 2828
Vatsim ID: 1041978


Return to Windows 7 OS Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron