Sevgili kaptanlarım merhaba,
Turkish Virtual'in 20. yıl etkinlikleri kapsamında yapılan çekilişteki şanslı kaptanlardan birisiyim. Sadede şu kadarını söyleyebilirim bu şans gerçekten bambaşka bir şanstı.
Doğup büyüdüğüm yer LTBA 23 pist doğrultusunda ve alana çok yakın bir bölgeydi. Uçakların iniş ve kalkışlarına küçük yaşımdan beri tanıklık ederdim. Bu tutku taa o zamanlardan başladı. İstanbul'da yaşayanlar bilir, Florya'da Sosyal Tesislerde oturup inişleri izlemek motor seslerini duymayı istemek etraftan geçen herhangi bir kişi için saçmalık olarak nitelenebilir ancak saatlerce oturup bu sesleri duymak inişleri izlemek hele ki 777'nın uğulturlarını dinlemek benim için çok farklı bir zevkti. Anlatmaya çalışsanız da karşınızdakinin anlamayacağı bir zevk hemde. El oğlu araba meraklısı olur biz dev kuşların sevdasındaydık. "Ey ana, Eğer oğlun bir asuman aşkına tutulmuşsa, bırak uçsun." Asumana tutulmuştuk bir defa. Mesleğimle zerre alakası olmasa da asıl merak, ilgi hep bu'ydu.
Adımı gördüğümde anlamsız bir kahkaha attım, ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. Hele ki Ergenekon hoca'nın gönderdiği video ile birlikte neyi deneyimleyeceğizi görünce heyecan dorse boyu arttı. Erdem hoca ile tanışmak IFTC saatine kadar bu konu üzerinde konuşmak çok güzeldi. Ergenekon hoca'nın armağanı olan kitap günün bonusu oldu benim için. Sonrasında kısa bir IFTC turu; önce bir AIRBUS ziyareti ardından BOEING (ki can'dır!
). Ve sıra ve sonrasında sıra kokpite geldi. İçeri girdiğinizde hava değişiyor. Koltuğa oturduğunuzda bir heyecan, sanki bundan önceki 14 yıl hiç ilgilenmemişcesine ne yapacağını bilmemek. Ama sonrasında ILS'de neymiş canım diyerek LTAI 18C visual yaklaşma. Defalarca 5nm, 3 nm yaklaşması ve inişleri. Ergenekon hoca'nın Emergency landing gösterisi ve daha cabası... Beyler, abartmıyorum çok farklı, gerçekten çok farklı bir deneyimdi. Gece saatlerinde gerçekleştiği için sabah uyandığımda gerçek miydi bu diye kendimi sorguladım.
Videolar ve resimler geldiğinde Mecit hoca foruma yükleyecektir zaten
Bu deneyimi bize yaşattıkları için Turkish Virtual'in tüm yönetimine, direkt olarak isimlerini bildiğim için Mecit hoca'ya, Ergenekon hoca'ya çok teşekkür ederim. Umarım 30-40-50. yıl etkinliklerinde birlikte oluruz. Umarım bu işe emek veren, zaman harcayan, ilgi duyan herkes bir gün bu deneyimi yaşar.
Daha önce farklı VA'da uçtuktan sonra katıldım buraya. Keşke diyorum daha erken olsaydı.
Emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkürler.
Nice 20'lere...
Ey ana, eğer oğlun bir asuman aşkına tutulmuşsa, bırak uçsun...