Invalid Route Uplink Hatası

All About Prepar3D. Software and Hardware related problems and news on upcoming products and aviation links.

Invalid Route Uplink Hatası

Postby THY2502 » 02 Jan 2021, 19:31

Selamlar

ilk defa prepar p3d V4 kurdum, LTFM'yi indirip kurdum, navigraph'dan prepar icin SID'leri indirdim. fakat bunlara rağmen FMC'de LTFM için Invalid Route Uplink Hatası veriyor. sebebi ne olabilir, yardımlarınızı bekliyorum

teşekkürler
User avatar
THY2502
Junior Member
 
Posts: 56
Joined: 12 Oct 2007, 07:23
Location: Turkey
Name: Necmi ŞENTUNA
City: IZMIR
PID: 2502
Vatsim ID: 1257231

Re: Invalid Route Uplink Hatası

Postby THY4469 » 03 Jan 2021, 10:49

Sanırım bu sorunu PMDG ile yaşıyorsunuz. Airac'ı, mümkünse, güncelleyin. Ardından >C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v5\PMDG\NAVDATA< içerisindeki >ARPT_RWY.dat< dosyasını yedeğini alıp silin. P3D'yi tekrar başlatın. Ve tekrar deneyin...
User avatar
THY4469
Newbie
 
Posts: 3
Joined: 07 Nov 2020, 13:05
Location: Turkey
Name: Arda Anıl Yavruoğlu
City: Trabzon
PID: 4469
Vatsim ID: 1302662

Re: Invalid Route Uplink Hatası

Postby THY2502 » 03 Jan 2021, 12:51

arda kaptanım cok teşekkür ederim. Prepar umudumu yitirmek üzereyken imdadıma yetiştiniz. FMC'de LTFM 'yi secebildim, simdi iki sorunum daha var şöyle ki,

1. scnery config'den LTFM'yi yükliyorum uygulama acılıyor, sonra kaptıp tekrar acarken artık acılmamaya baslıyor, arka planda calısıyormus gibi gorunuyr, taskmanager'den endliyorum sonrasında C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v4 altındaki scripts.cfg ve scenery.cfg dosyalarını sildikten sonra LTFM'yi tekrar yüklüyorum uygulama acılıyor, bi sekilde kapatırsam ikinci kere aynı seyleri yapıyorum.

2. diğer bir sorunda FDR görmüyor bunun icin FSUPC6'yı FSUIPC'yi kendi sitesinden bu versiyonu indirdim (FSUIPC 6.0.11
for Prepar3D Versions 4 & 5 [ONLY] [64-bit]) kurdum bu şekişlde prepar hiç açılmıyor, acılırken aşağıdaki gibi uyarı veriyor.

"This version of Prepar3d is not supported by this version od FSUIPC use at your own risk" tamam ' a bastıktan sonra
"Memory problems detected ! Operations restricted uyarısı veriyor ve kapanıyor.
FSUIPC'yi unistall edip, 1. maddedekileri yapmak zorunda kalıyorum.
User avatar
THY2502
Junior Member
 
Posts: 56
Joined: 12 Oct 2007, 07:23
Location: Turkey
Name: Necmi ŞENTUNA
City: IZMIR
PID: 2502
Vatsim ID: 1257231

Re: Invalid Route Uplink Hatası

Postby THY2502 » 03 Jan 2021, 13:43

sanırım sorunu anladım, FSUIPC5 P3D 4.1'den sonrasını destekliyormus, ben de 4.0 versiyonu oldugu icin FSUIPC4 'de 5'de desteklemiyor gorunuyor,

4.1 versiyonunu bulmam gerekecek sanıyorum o yüzden simdilik hayaller suya düstü :)
User avatar
THY2502
Junior Member
 
Posts: 56
Joined: 12 Oct 2007, 07:23
Location: Turkey
Name: Necmi ŞENTUNA
City: IZMIR
PID: 2502
Vatsim ID: 1257231

Re: Invalid Route Uplink Hatası

Postby THY4469 » 03 Jan 2021, 20:53

Dilerseniz, Prepar3D klasörü içerisindeki >Delete Generated Files< seçeneğini kullanarak oyuna ait bütün ayarları (Scenery, General Settings, Grafik Ayarları, add-onlar)'ı silin. Sonra Prepar'ı çalıştırıp add-onları tekrar ekleyin. Prepar açılışta size add-onlar aktifleştirilsin mi diyecektir. Evet diyip aktifleştirin ve herhangi bir senaryo seçip yükleyin. yükeleme bitince prepar'ı tekrar kapatın. Bu sefer scenerylerinizi kaydedin. Prepar'ı tekrar açın. Prepar'a hem add-on hem scenery bir anda yükleyince ve birden çok olunca sapıtabiliyor. Bu yüzden adım adım ilerleyin.

Bunun deneyin dememin sebebi, Prepar'ı biraz fazla kurcaladığınızı düşünmem. Hem FSUIPC olarak hem scenery olarak. Prepar'ı önce bi sıfırlamış gibi yapın. İşlemlerinize tekrar devam edin. >Delete Generated Files< dedikten sonra, prepar'ı açmadan, eski FSUIPC sürümünü silip yeni sürüme de geçin isterseniz.

Son olarak, LTFM'nin yeni versiyonunu deneyin. Beni oku dosyasını dikkatli okuyun. SDK ve diğer gereklilikleri yerine getirip deneyin. Olmazsa yine yazın, elimden geldiğince yardımcı olurum...

Kolay gelsin...
User avatar
THY4469
Newbie
 
Posts: 3
Joined: 07 Nov 2020, 13:05
Location: Turkey
Name: Arda Anıl Yavruoğlu
City: Trabzon
PID: 4469
Vatsim ID: 1302662

Re: Invalid Route Uplink Hatası

Postby THY2502 » 07 Jan 2021, 17:54

çok teşekkür ederim Arda kaptanım bugün dediklerinizi yapıp kontrol edicem, sizi de bilgilendiririm. sağlıcakla kalın.
User avatar
THY2502
Junior Member
 
Posts: 56
Joined: 12 Oct 2007, 07:23
Location: Turkey
Name: Necmi ŞENTUNA
City: IZMIR
PID: 2502
Vatsim ID: 1257231


Return to Prepar3D Discussion Forum v4.5|v5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron