P3Dv4x Scenery'leri

All About Prepar3D. Software and Hardware related problems and news on upcoming products and aviation links.

P3Dv4x Scenery'leri

Postby THY4176 » 20 Apr 2019, 10:24

Arkadaşlar merhaba,
Yakın zamanda P3D4.5 sürümüne geçtim ama tahmin ettiğim gibi gayet sancılı oluyor. O kadar para veriyorsunuz, sene 2019, daha hala bir tuşa basayım da tüm sistem kurulsun diye bir şey yok maalesef. Onu oradan al, diğerini buraya koy, vesaire. Her neyse olan oldu. Şimdi 2 sorunum var ve karışmasın diye 2 başlık altında soracağım. İlki, Scenery'ler. Forumdaki Scenery/links bölümüne baktım, sağ olsun bu işe yeteneği olan arkadaşlar bazı havalimanlarını P3Dv4 için çalışmışlar. AncakLTBJ, LTBS, LTFE gibi yaklaşma manzaraları güzel olan havalimanlarının hiçbiri yok. FSX için olanlarını kurunca da , pist siyah, apronda tuhaf lekeler, terminalin yarısı var yarısı yok,vb. Acaba içimizde, P3Dv4 kullanıp da bu alanlara bir çözüm bulabilen arkadaşlar var mıdır?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler,
Selamlar,
Hakan
User avatar
THY4176
Newbie
 
Posts: 6
Joined: 30 Nov 2014, 19:34
Location: Turkey
Name: Hakan SOKMEN
City: Istanbul
PID: 4060
Vatsim ID: 1219045

P3Dv4x Scenery'leri

Postby artuncs » 20 Apr 2019, 11:16

Selamlar, forum da ki sceneries lerin guncel olup olmadigindan emin degilim ama websitemizin ''pilot Centre'' altinda bulunan ''sceneries'' sayfasina da bakiniz. Aklimda kaldigi kadari ile v4 icin Hakan DAGHAN hocanin yaptigi LTBJ scenery mevcut. Gene Ahmet OZLER hocanin v4 icin kullanabileceginiz v3 LTBS var. Her iki version icin LTFE oldugunu sanmiyorum ama eger bahsettigim sceneries lerden zaten sorun yasiyorsaniz daha bilgili arkadaslar sorun ile alakali ayrica cevap verirler umarim. Ama ben v4 kullanicisi olarak bu bahsettiginiz sceneriesler de bir sorun yasamiyorum. Acaba 4.5 gecmis olmaniz ile alakalimi? client disinda sceneries dosyasinida update ettinizmi? eger update ettiyseniz bunun icin bir kac seye daha dikkat etmelisiniz manualin de yazdigi uzere.
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 2676
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Re: P3Dv4x Scenery'leri

Postby THY4176 » 20 Apr 2019, 11:18

Çok teşekkürler bilgi için...
Hakan
User avatar
THY4176
Newbie
 
Posts: 6
Joined: 30 Nov 2014, 19:34
Location: Turkey
Name: Hakan SOKMEN
City: Istanbul
PID: 4060
Vatsim ID: 1219045

Re: P3Dv4x Scenery'leri

Postby THY4176 » 20 Apr 2019, 15:20

artuncs wrote:Selamlar, forum da ki sceneries lerin guncel olup olmadigindan emin degilim ama websitemizin ''pilot Centre'' altinda bulunan ''sceneries'' sayfasina da bakiniz. Aklimda kaldigi kadari ile v4 icin Hakan DAGHAN hocanin yaptigi LTBJ scenery mevcut. Gene Ahmet OZLER hocanin v4 icin kullanabileceginiz v3 LTBS var. Her iki version icin LTFE oldugunu sanmiyorum ama eger bahsettigim sceneries lerden zaten sorun yasiyorsaniz daha bilgili arkadaslar sorun ile alakali ayrica cevap verirler umarim. Ama ben v4 kullanicisi olarak bu bahsettiginiz sceneriesler de bir sorun yasamiyorum. Acaba 4.5 gecmis olmaniz ile alakalimi? client disinda sceneries dosyasinida update ettinizmi? eger update ettiyseniz bunun icin bir kac seye daha dikkat etmelisiniz manualin de yazdigi uzere.


Tekrar merhaba,
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Ekrandan kaynaklı sanırım, mesajınızın devamını şimdi gördüm. Update'e gelince ben epeyden beri uçmuyordum ve direkt Prep3D LM sayfasından v4.5'i indirdim. Ne client'ı update ettim ne de manual'ı gördüm :). Bilgisayar'ı formatlayarak başlamıştım tam kuruluma. Sizce halen update etmeme vs gerek var mıdır?
Teşekkürler.
User avatar
THY4176
Newbie
 
Posts: 6
Joined: 30 Nov 2014, 19:34
Location: Turkey
Name: Hakan SOKMEN
City: Istanbul
PID: 4060
Vatsim ID: 1219045

Re: P3Dv4x Scenery'leri

Postby artuncs » 20 Apr 2019, 18:23

THY4176 wrote:
artuncs wrote:Selamlar, forum da ki sceneries lerin guncel olup olmadigindan emin degilim ama websitemizin ''pilot Centre'' altinda bulunan ''sceneries'' sayfasina da bakiniz. Aklimda kaldigi kadari ile v4 icin Hakan DAGHAN hocanin yaptigi LTBJ scenery mevcut. Gene Ahmet OZLER hocanin v4 icin kullanabileceginiz v3 LTBS var. Her iki version icin LTFE oldugunu sanmiyorum ama eger bahsettigim sceneries lerden zaten sorun yasiyorsaniz daha bilgili arkadaslar sorun ile alakali ayrica cevap verirler umarim. Ama ben v4 kullanicisi olarak bu bahsettiginiz sceneriesler de bir sorun yasamiyorum. Acaba 4.5 gecmis olmaniz ile alakalimi? client disinda sceneries dosyasinida update ettinizmi? eger update ettiyseniz bunun icin bir kac seye daha dikkat etmelisiniz manualin de yazdigi uzere.


Tekrar merhaba,
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Ekrandan kaynaklı sanırım, mesajınızın devamını şimdi gördüm. Update'e gelince ben epeyden beri uçmuyordum ve direkt Prep3D LM sayfasından v4.5'i indirdim. Ne client'ı update ettim ne de manual'ı gördüm :). Bilgisayar'ı formatlayarak başlamıştım tam kuruluma. Sizce halen update etmeme vs gerek var mıdır?
Teşekkürler.


Eger sifirdan kurulum yaptiysaniz elbette ki gerek yok. Ben oyle algilamisim. Bu durumda sanirim sceneriesler de ki sorununuz ile alakli diger arkadaslarin yardimini bekleyiniz. Elbet bilgisi olan kaptanlarimiz yanit verecektir
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 2676
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Re: P3Dv4x Scenery'leri

Postby THY4176 » 21 Apr 2019, 08:56

Tamamdır, tekrar teşekkürler.
User avatar
THY4176
Newbie
 
Posts: 6
Joined: 30 Nov 2014, 19:34
Location: Turkey
Name: Hakan SOKMEN
City: Istanbul
PID: 4060
Vatsim ID: 1219045


Return to Prepar3D Discussion Forum v4.5|v5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron