P3Dv3 update sorunu

All About Prepar3D. Software and Hardware related problems and news on upcoming products and aviation links.

P3Dv3 update sorunu

Postby artuncs » 06 Jul 2018, 20:27

Selamlar,

Bugun P3Dv1 den P3Dv3'e Client update yaptim. Daha once test amacli bir update yapmistim ve o update de bilgisayarimin ''Control Panel, Uninstall Program'' icinden baktigimda diger P3D scenery, content, academic programlarinin da v3 olarak update olmustu. P3D nin kendi aciklamasinda da bu programlarin v3 olarak update olacagi soyleniyor ama assagidaki resimde de goreceginiz gibi benim ikinci ve asil yapmak istedigim update sirasinda bunlar P3Dv1 olarak kaldi. Sadece P3D client v3 olarak update olup bu sekilde gozuktu

Image

Assagidaki resim P3D aciklama sayfasinda alinti ve daha once v1 den v2 gecisi anlatiyor. Goruldugu uzere programlar v2 tanimli hale gelmis bu update de.

Image

Assagidaki resimde benim update edilmis P3D den alinma ve dogru sekilde v3 update oldugunu aslinda burada gosteriyor.

Image

Ama, benim v3 update eden arkadaslara sormak istedigim, sizce bu normalmi ve bunu kusur olarak gormemelimiyim. Ilk seferinde programlarin tamami v3 olarak update olmusken ikinci seferde olmamasi bende kusku yaratti ve bir seylerin eksik kaldigini dusundurdu.

V3 yukleyen arkadaslar bir bakabilirlerse bilgisayarlarinin control panel+uninstall kisminda, bu programlarin tamami v3 olarak gozukuyormu acaba?

Tesekkurler
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 2676
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Re: P3Dv3 update sorunu

Postby Sunay » 07 Jul 2018, 11:57

Ben de geçende V4.1 den V4.3'e Client ve Content update yaptım, belirttiğiniz şekilde sadece Client ve Content v4.3 görünüyor, diğerleri en başta komple kurduğum seviye olan V4.0 kalmış durumdalar (daha önce 4.0 dan 4.1'e benzer şekilde update yaptığım için). Bence bu normal, kusur yok :)
User avatar
Sunay
VIP Member
 
Posts: 8
Joined: 28 Jan 2018, 18:26
Location: Turkey
Name: Sunay KILIÇ
City: Bursa
PID: 0000
Vatsim ID: 0000

Re: P3Dv3 update sorunu

Postby artuncs » 08 Jul 2018, 08:24

Merhaba Sunay hocam, yani evet simdi Client update'in yapilmasi gerekli v2 den v3'e gecis yapmak icin ve Content ile Scenery optional olarak istege bagli update ediliyor. Kimi her ucunu de update ederken kimi de sadece Client update ederek o sekilde birakiyor.

Ben her ucunu de update ettigim halde sadece Client'in v3 olarak gozukmesi ve Content ve Scenery'in hala v1 olarak kalmasi beni huylandirdi. Normal olarak update sonrasi hepsinin v3 olarak gozukmesi gerekli idi.

Ilk firsatta bir kez daha silip deneyecegim. P3D aciklamasin da firewall kapatin diyormus, ben sonradan gordum. Acik olarak yapmistim. Belki nedeni bu olabilir diye dusundum.

Tesekkur ederim zaman ayirip yardimci olmaya calistiginiz icin hocam :) :good:
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 2676
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Re: P3Dv3 update sorunu

Postby artuncs » 11 Jul 2018, 20:19

Guvenlik duvarini disable edip yeniden yukleyince Content ve Scenery de v3 olarak update oldu.

Henuz bir ucus yapip deneme firsatim olmadi ama ozellikle 'Dynamic Lighting' de gercekten hatiri sayilir bir duzelme varmi?
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 2676
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc


Return to Prepar3D Discussion Forum v4.5|v5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron