Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

All About Prepar3D. Software and Hardware related problems and news on upcoming products and aviation links.

Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY3631 » 27 Sep 2017, 17:05

Fsx yada v3 den v4 e geçmek isteyen ancak gerek sisteminin gerek alışkanlıklarının bozulacagından cekıncesı olan kaptanlarımız ıcın bır rehber hazırlamak ıstedık.

Öncelıkle benım gıbı fs98 den beri bu hobiyle ugrasan ınsanlar ıcın bırden tüm alışkanlıkları değiştirip önce prepara geçiş yapmaya karar vermek hıç kolay olmadı.her ınce noktasını ezberledıgımız bı problem oldugunda anında mudahele edıbıldıgımız bır yazılımdan bambaşka bır yazılıma geçmek elbettekı zordu.Ancak kullandıgımız sisteme onlarca lira masraf yapıp uçuşun en guzel yerinne yanı finalinde "oom" "out of memory" hatası almak artık yada not respondıng "canıma tak etmişti ve sonunda lockheed martin firması yıllardır süregelen hayalimizi gerçekleştirdi ve 64 bit bir simulator yazdı.

İşte v4 geçmenız gereken en onemlı neden bu bence fsx yada v3 gıbı sanal hafızadan kullanmaması ve 32 bıt olmaması.Ekran kartı ve fızıksel ramdan kullananan yanı dogru sekılde calısan bır sımulator.

2. guzel yanı fsx de saatlerce ugrasarak cfg uzerınde oynayarak elde ettıgımız gorsellerın burda dırek secenek olarak karsımıza gelmesi.örneğin shaders.Ayrıca fsx de hıgh settıngsde aldıgınız grafıklerı bunda low yada medıumda alabılıyorsunuz.v4 un hıc mı kotu yanı yok dezavantajı yok tabıkı var.en buyuk dezavantajı bıraz ortalama ustu bır sıstem gerektırmesı, daha once fsx ıcın satın alınmıs olan pmdg ucaklarının tekrar satın alınması gerekmesı, yuksek bır ram,bır ssd (olmazsa olmaz) ve ıyı bır ekran kartı(şahsi tavsiyem 12 gb ustu ram ve gtx 1060-1070-1080 serisi video kart) yanı bıraz masraf...birde k sınıfı bır ıslemcı olursa tadından yenmez :)
Bu başlıgı okuduktan sonra gecmeye karar verdıysenız sımdı beraber yuklemeye baslıyalım
**ılk olarak ıstedıgınız surucude ıster p3dv4 adında bır klasor yaratarak yada dırek programfıles altına yuklemeye baslıyoruz ve yuklemeyı bıtırıyoruz
**Ben ıkıncı olarak fsuipc yukluyorum ki fsuipc 5 ve üstü olmalı
**fsuipc nın ardından hava durumu ıcın gereklı programlarımızı yukluyoruz .Ben active sky 2016 kullanıyorum.Fsx versıyonu elınızde varsa maalesef p3d ıcın tekrar almanız gereklı daha once prepar3 d ıcın aldıysanız ucretsız update edılıyor aynı sey daha önce p3dv3 ıcın asca almıs olanlar ıcınde gecerlı.
** hava durumunun ardından orbx,openlc ve ftx vector yukluyorum .bunların hepsı ucretsız update
**Ardından kullancagım texture programını yukluyorum kı burda ıkı secenek var ya rex enhanced edıtıon yada sadece prepar ıcın yapılmıs olan envtex.ıkısıde aynı gorevı goruyor hemen hemen.pıst bulut kaplamaları gok gurultulerı pıst cızgılerı taxı cızgılerı denız textureları vb. rex4 u daha once satın aldıysanız enhanced edıtıon a ucretsız update.ben rex tercıh edıyorum

**sıra geldı en keyıflı programlardan bırtanesıne ezdok.Aramızda ezdok 1i v4 de kullanan arkadaşlar var ancak ben ezdok2 tercıh ettım ve v4 ıcın update ettım.ezdok 1 den ezdok 2 ye gecıs 11 dolar
** onemlı konulardan bırı ıletısım programı.Vpılot fsx zamanından berı tercıhımı v pılot ıkı onemlı sebebı arka planda calısması ve yaklasık 5 sanıyede acılması zaten v4 e gececeksenız v pılottan baska secenegınız yok. fsınn calısmıyor. vpılotu da kurduktan sonra etrafımızdakı trafıklerı oldugu kaplamalarla gorebılmek ıcın SPAIv7 adlı programı atıyoruz sıme ve vmr generator dosyasını v pılota tanıtıyoruz.Tıme sync ıcın fsreal tıme kullanıyorduk ancak Bahadır kaptanımız bıze mujdelı haber verdı yakında fdr ıcın cıkacak ufak bır update ıle bırlıkte tıme sync ısını fdr yapacak ve simi real tıme a getırcek
*fsx de yukledıgımız ve gercekten cok zamanımızı alan 40 gb lık fs globalı kurmamıza gerek yok cunku zaten goruntuler cok ıyı
** sıra geldı en cok sorulan sorulardan bırı SENARYOLAR;
fsx ıcın yapılmıs her senaryo v4 de calısıyor ancak bır ıkı ıpucu ve ufak aksaklık var .Mesela aerosoft tarafından yapılmıs ve sadece fsx ıbaresı olan bazı senaryoları yuklemek ıcın ımıgratıon tool dıye ufak bır ıslem yapmanız gereklı.youtube da vıdeoları mevcut .bu ıslem her senaryo ıcın gecerlı degıl sadece bır kac tanesı ıcın.As scenery yuklerken sağ ust köşede fsx and p3d yada sadece fsx ıcın yazmasıan dıkkat edın sadece fsx ıse bahsettıgım ımıgratıon kurulmus olması gereklı dıger sekılde dırek yukleyebılırısnız. aerosoft ve dıger fırmalar hemen hemen her gun senaryolarını v4 e tam uymlu hale getırıp yayınlıyorlar.İçlerınde flytampa amsterdam,aerosoft zurıh ve aerosoft frankfurtu tavsıye ederım.Türkiye senaryolarının hepsi çalışmakta olup bir kaçında eksıklıkler bulunmakta.Örneğin Kayseri,Gaziantep,Gazipaşa,KayseriDiyarbakır meydanlarında runway ve taxiwayler eksıksız olarak var olsada terminal bınaları yok(araştırmama göre fsx ıcın yapılan senaryolardakı texture tıpı ıle p3d ıcın yapılanların farklı olması.Buna karşılık Taxi2gate ltba,scenery tr sabiha gökçen,bodrum,dalaman,konya,adana,as antalya(gece pıst ısıkları yok yenı scenery yapılıyor)ızmır,samsun,trabzon,ordu-gıresun gıbı meydanlar eksıksız olarak calısmaktadır.senaryoları sime atma şeklı fsx ıle aynıdır.ınternet sıtemızdekı scnery bolumunde p3d uyumlu Türkiye sceneryleri gözükmektedir
***prepar ıcın satın aldıgımız pmdg ucaklarınıda yukledıkten sonra( aerosoft henuz cıkarmadı ancak qulıty wıngs 787 cıkarmak uzere kı bana gore son yılların en ıyı yazılımı olucak) kaplamalarımızı da fsx gıbı yukluyoruz aırac da ındırdıkten sonra hemen hemen sımulatorumuz hazır sayılır
*** bu aşamada v4 ıcın extra görsellık katan ve ayarlarınızı otomatık olarak degıstıren bır kac program var kısaca onlardan bahsedeyım
1-ultra realısım pack urp 1.1 gunes ısıklarını gokyuzu rengını degıstırı gerceklık katar
2-pta :pta aslında tweak yapmanın kısa yoludur fsx ıle farkı begendınıgız ını. uzantılı bır profılının pta 2.5 programı ıle v4 e atılmasıdır.hazır pta profıllerı ve settıngslerı yayınlayan bır kac ınternet sıtesı mevcut.www.live cockpits.com yada http://www.air-maurice.de gıbı ben ıkıncısını kullanıyorum.gercekten guzel bır profıl olusturmuslar.
3-re shade efects:Bazı kullanıcar gerek görmeyıp begenmesede pta ıle bırbırlerını tamamlayan ıkı program.reshade adlı programı ındırıyorsunuz reshade yapmak ıstedıgınız tıpkı ptadekı gıbı ını doayasını sımın kurulu oldugu klasıore atıyorsunuz ve ındırdıgınız reshade programı aracılıgı ıle sime aktarıyorsunuz.Re shade zaten preparın var olan ust duzey golge efektlerını daha ust bır sevıyeye tasımakta tek handıkapı v4 u acıp meydan ve ucak sectıkten sonra yuklenen efekterı 1 den 50 ye kadar sayıp loadıng demesı ancak bu ıslem ucusun acılmasına engel olmamakla bırlıkte 5-6 sanıye surmektedir

bu extra 3 secenek tamamen sızın ıstegınıze kalmıstır ben gorsellıge onem vermem ucar gıderım dersenız hıc gerek yok.yapmak ıstersenız ıyıce ogrenıp oyle yapın yada bılen bıırınden rıca etmenızız tavsıye ederım bıranda ısler sarpa sarabılır :)

Artık ucusa hazırız umarım atladıgım bısey olmamıstır.Ben kendı adıma v4 u cok bekledım şimdi sistemımden ve sımulatorumden keyıf almaya basladım.Umarım sızlerde keyıf alırsınız.Sorularınız olursa acenktarhan(at)gmail.com adresıne yazabılırsınız elımden geldıgınce cevapları matladıgım bırsey varsa kusura bakmayın.faydalı bır yazı oldugunu umuyorum herkese okudugunuz ıcın tesekkur eder keyıflı ucuslar dılerım

Cenk Tarhan
Image
User avatar
THY3631
Average User
 
Posts: 173
Joined: 11 Aug 2015, 16:10
Location: Turkey
Name: Cenk TARHAN
City: Istanbul
PID: 3631
Vatsim ID: 1091311

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY4750 » 27 Sep 2017, 18:50

güzel yazı olmuş ellerine sağlık :clap:
Yoke artık :)
User avatar
THY4750
Officer
 
Posts: 582
Joined: 09 Dec 2010, 00:31
Location: Turkey
Name: Nihat OZSENGEZER
City: Manisa
PID: 4750
Vatsim ID: 1172468
Skype: super_nipo

Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby artuncs » 27 Sep 2017, 20:55

Cenk dokturmussun, guzel yazi olmus eline saglik :good:

Bastan da cok hevesle baslamadigim ama biraz da artik eskide kalmis sistemimi sirf bu gecis sebebiyle ayni zamanda upgrade etme karari alip, Prepar3Dv4 icin I7 7700K Cpu, z270 Motherboard, NVidia GtX1080, ile Pc upgrade etmekle basladim.

Bastan assagiya butun urunleri aldim yada upgrade edilebilenleri upgrade ettim.

2 Hafta sadece v4 icin uyumlu addonlari internetten arastirdim yada sordum sorusturdum. Kisaca hazirlik yapip elimin altinda topladim.

5 Gun boyunca butun bunlarin kurulumu ve ince ayarlari ile ugrastim.

Evde laptoplar Mac oldugu ve windows ile isleyen desktop aletimden baska bir alet olmadigi icin ve sirf VPilot gibi aptalca programlanmis ve ekrana bile yapismayan, hep arka planda kalan bir client kullanmak zorunda kalacagim icin, ag baglantisi uzerinden kullanmak dusuncesiyle windows ile calisan bir de laptop dahi aldim.

Butun bunlarin neticesinde %80 neredeyse full ayarlar ile T2G Ltba'da yerde 45 havada 65 fps aldim. Yag gibi kayar sekilde taxi ve havada ucus testleri yaptim. Tek takilma olmadan mega airportlara indim kalktim.

Sonuc olarak, kurdum ama Prepar3D v4 gorselligini ve renklerini sevmedim. Parlakligi ve solgunlugu yukarida Cenkinde tavsiye ettigi programlar ile gidermek icin cirpindikca, cevreniz amator bir ressamin elinden cikmis zevksiz bir yagli boya tablosuna donusuveriyor. Bazi arkadaslar kusura bakmasin ama paylastiklari goruntuleri yakindan inceliyorum, benim Fsx te aldigim goruntulerin yanina bile yaklasmiyor. Kendi kurdugum Prepar3D dahil buna.

Iyi yanlari yokmu, cook. Arkadaslar bahsediyor zaten bunlari. Ozellikle Fsx'ten sorunlu olanlarin beklemeden gecislerini oneririm. Ama benim gibi gorselligi fazlasiyla on planda tutanlar icin belki simdlik olsa gerek ki tam bir hayal kirikligi.

Ileriye yonelik v4 yatirimimi yaptim ve su ana kadar olusturdugum kurulumumun acronis imajini aldim ve artik ne zaman istersem geri donup biraktigim yerden devam edebilirim. Simdi ben FSX'e geri donuyorum, zaten elimde hazir imajim var Fsx icin. Gonlume cok daha fazla hitap ediyor. Bloom yada Dynamic Lighting ve effects’leride olmayiversin. Ileride duzelmesini arzu ettigim seyler duzelir ise yada ozellikle FsInn uyumlu hale gelir yada Sim icin her haltin ciktigi ama bir turlu adam gibi Vatsim client’in olmadigi bir v4 bana su an icin keyif vermiyor. Ileride gelismeler olur ise hemen donme sebebim olabilir tabi. Ben hala v4 icin taslarin tam oturmasini beklemek istiyorum. Prepar3D ile ucanlara da hayirli olsun.

Boyleside varmis diyebilirsiniz :) :)
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 2694
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY3716 » 27 Sep 2017, 22:46

Ben de geçen gün facebook'ta yazdığım yazıyı aşağıda tekrar paylaşıyorum :


Arkadaşlar, Mecit Artuc, Cenk Tarhan, Göksel Erkan ve Cenker Korkut kaptanların çok kıymetli yardımlarıyla sorunsuz bir şekilde p3dv4 geçişimi tamamladım. İzlenimlerim şu şekildedir :
P3d yeni bir yazılım olmasının da etkisiyle oldukça kullanışlı menülere sahip.
Şu anda ulaştığım görüntü kalitesi itibariyle fsx e oranla epey bir frame artışı oldu. Üstelik bu seviyeye fsx de bir çok tweak yaparak ulaşmışken p3d de uğraşmıyorsunuz.
P3d de geceler oldukça gerçekçi olmuş. Fsx de neredeyse her yeri görebiliyorken p3d de geceler çok koyu. Yani gerçekte olduğu gibi yer yüzü şekillerini görememekten dolayı oryantasyon kaybı yaşama ihtimaliniz çok fazla. Ayrıca şehirler de daha güzel görünüyor.
Geçiş yaparken korkacak çekinecek hiçbir şey yok. Her türlü add on sorunsuzca ekleniyor. Sadece bu işi yapmış olanların tavsiyelerine başvurmanızı öneririm. Bazı programların bir iki püf noktası varken bir çoğunda ekstra yaptığınız hiç bir şey yok. Örneğin benim elimde uzun zamandır kullanmak için can attığım ama fsx im acceleration pack olmadığı için kullanamadığım cerasim uh60 blackhawk helikopter vardı. P3d ye hariçten ilk olarak deneme maksatlı bunu yükledim. Yükleme sonrası direkt çalıştı. Müthiş bir helikopter. Büyük keyifle uçuyorum şimdi.
Güçsüz bilgisayar konfigürasyonu nedeniyle fsx de kasılma yaşayanlar buna geçerim rahatlarım diye düşünmesin. Oldukça iyi işlemci ve ekran kartı istiyor.
Vakti zamanında çöl gibi görünen fsx ortamının üzerine orbx yüklediğimde birden bire değişiveren fsx in bende yarattığı şaşkınlığı malesef bu sefer yaşayamadım. Orbx kurmama rağmen fsx de oluşan o yeşillik oluşmadı. Fsx in renkleri çok canlıydı. P3d de ise dünya sanki çimento tozuyla kaplanmış gibi. Bir çok ayar sonrası düzeldi ama hala eski yeşil tonları yok. Doğrusu buna çok şaşırdım. İlginç bir solgunluk var.
Eğer çok düzgün çalışan, iyi ve kaliteli görüntülere ulaştığınız, yüksek fps li fsx iniz varsa bence p3d çok şart değil.
Ben bundan sonra tüm gelişmelerin p3d eksenli olacağını hissettiğim için geçmek istedim. Ayrıca geçmişte fdr vb çalışmalar sebebiyle bir çok program yüklemiş ve kaldırmış, dolayısıyla bilgisayarı şişirmiştim. Format ihtiyacım vardı, hazır atmışken p3d ye geçeyim dedim.
Eğer geçecekseniz orbx global base pack, orbx europe land class, orbx library, rex enhanced textures, pta, migration tool ve ezca2 olmazsa olmazınız olacaktır. Tabii ki active sky ve pmdg ürünleri de p3d ye renk katacaktır. P3d de henüz doğru dürüst bir airbus yok diye biliyorum.
P3d kolay kolay hata vermiyor. OOM hatası almak veya coreautomation.dll kaynaklı saçma sapan hatalar benzeri sorunların yaşanması pek olası değil. Migration tool sayesinde eski fsx scenery lerinizi aynen kullanabilirsiniz.
Zamanında fsx ile pek çok sorunlar oluşmuştu ancak hepsinin bir çözümü vardı. P3d ile de her şeyin bir çözümü olacaktır.
.
.
.
.
Demem odur ki, p3d her yönüyle dört dörtlük değil. Gerçekten FSX in görselliği hiç de kötü değildi ve üstüne basa basa söylüyorum ki, eğer sorunsuz, iyi fps aldığınız, memnun olduğunuz, orbyx vs bir sürü add on yüklenmiş ve buna rağmen takılma yapmayan bir FSX iniz varsa şimdilik devam etmenizi öneririm. Ama şunu da unutmayın, artık p3d yeni bir çağı başlattı. FSX gibi ortada sahipsiz bırakılmış bir yazılım değil. 1 ay içerisinde yağmur damlaları ile ilgili sorun çözülmüş olan v4.1 versiyonunu çıkaracaklarını duyurdular. Arkasından eğimli pistler vs daha bir sürü planları var. Dolayısıyla p3d şu an bazı eksiklikler ihtiva ediyor olsa da bu şekilde devam etmeyecek. Er ya da geç FSX'i bitirecek.

Forumlarımız önümüzdeki dönemde bir çok arkadaşa ışık tutacak değerli bir bilgi kaynağı olduğu için bazı hususlara değinmek istiyorum. p3d v4 e geçiş yapacak arkadaşlar hiç ummadıkları sorunlarla karşılaşacaklar. Bunların hepsinin çözümleri var. Sizi bu sorunlar yıldırmasın. Örneğin, son derece sorunsuz bir şekilde yüklemeleri yapacaksınız ve "hiç de sorun olmuyormuş, niye bu kadar çekindim ki?" diye kendi kendinize güldüğünüz bir anda bir bakacaksınız scenery yükleyemiyorsunuz. Scenery.cfg dosyası okunamadı uyarısı alıp p3d kendi kendine kapanıyor. Tekrar denediğinizde ise bu sefer p3d hiç açılmıyor. p3d çöktü diye sakın korkmayın.

- Öncelikle klasör seçeneklerinizde "gizli dosyaları göster" seçeneğini açın.
- C sürücüsü altında Program Data klasörünü açın, içeride Lockheed Martin Klasörü altında p3dv4 klasörü altında scenery.cfg dosyasını bulun ve SİLİN. Korkmayın. p3d yi ilk açtığınızda yeniden yaratılacak ve p3d açılır hale gelecektir.
- Ancak bunu yapmak sorununuzu çözmüyor. Sorunun çözümü saçma sapan bir noktada. Windows unuzun bölge ve dil seçenekleri ayarından yapmanız gereken 2 ayar var.

1. Bölge ve dil ayarlarını açın
2. Ek tarih, saat ve bölgesel ayarları açın
3. Tarih, saat ve sayı biçimlerini değiştir seçeneğini açın
4. Yönetimsel sekmesinde "unicode olmayan programların dili" seçeneği altında "sistem yerel ayarını değiştir" seçeneğine tıklayın
5. İngilizce (Amerikan) seçeneğini seçin
6. Bilgisayar restart isteyecek, restart yapın.

Birinci ayarınız bitti, şimdi ikinci ayar...

1. Bölge ve dil ayarlarını açın
2. Ek tarih, saat ve bölgesel ayarları açın
3. Tarih, saat ve sayı biçimlerini değiştir seçeneğini açın
4. Biçimler sekmesi altında İngilizce (Amerikan) seçeneğini seçin

Eğer Türkçe windows kurdunuz ve bölge olarak Türkiye'yi seçtiyseniz yukarıda bahsettiğim bu ayarları yapmadan p3dv4 içinde asla yeni scenery yükleyemezsiniz. Tabii C sürücüsü altında Program Data klasörünü açıp, içeride Lockheed Martin Klasörü altında p3dv4 klasörü altında scenery.cfg dosyasını elle açıp elle yazarak yükleyebilirsiniz veya scenery configurator tarzı programlarla dışarıdan yükleme yapmayı tercih edebilirsiniz ama bence bu sorunu yukarıda anlattığım şekilde ortadan kaldırın.

Peki yukarıda anlattıklarımı yapınca ne olacak? Scenery yüklemeyi p3d içinden yapabileceksiniz ama bilgisayarınızda ufak bir değişiklik olacak. Örneğin sağ altta görünen tarih formatı değişecek. 28.09.2017 yerine 9/28/2017 şeklinde göreceksiniz. Ayrıca 1.280,15 (binikiyüzseksen nokta 15) rakamını artık 1,280.15 olarak göreceksiniz yapacağınız işlemlerde.

Bu saçmalık ne anlama geliyor? Neden p3d hata veriyor, kısa bir örnekle anlatayım, ben FDR v5'i tasarlarken ilk test sürümünü Yalçın ve Erhan hocama gönderdim. Yalçın hocamda gayet düzgün çalışırken Erhan hocamda çalışmadı. Daha doğrusu FDR Erhan hocamın hangi havaalanında olduğunu bir türlü bulamıyordu. Yaptığımız testler sonucunda şunu farkettim ki, Erhan hocamın bilgisayarı ABD ayarlarında olduğundan bizim FDR içinde bulunan 48.118118 tarzı koordinatı FDR okuyamıyordu. Bunun yerine 48,118118 tarzı bir tanımlama arıyordu. Bir tek nokta ve virgül yüzünden program çalışmıyordu yani. Bizim Türkiye tanımlı bilgisayarlarda ise hiç sorun olmuyordu. Sitemizin pilotlarına "bilgisayarlarınızı Türkiye bölgesel ayarına getirin" diyemezdik. Sonuçta yabancı pilotlardan bunu nasıl isteyecektik? Oturdum, bir kaç satır ekstra kod ile bu sorunu çözdüm. Bugün kimseden bu konu ile ilgili şikayet almıyoruz. p3d ile yaşanan sorun tam olarak bu sorundur. Bu basit meseleyi çözmek yerine oturup insanların bölgesel ayarını değiştirmelerini istemişler. Belki de akıllarına gelmemiştir, bilmiyorum. Ama işte p3d ile bu kadar basit sorunlar karşınıza çıkabiliyor. Üstelik aradığınızda hemen sorunun çözümünü de bulamayabiliyorsunuz. Cenk kaptanımın yukarıda "tecrübeli arkadaşlardan mutlaka yardım isteyin" demesinin sebebi budur.

Bir başka gariplik, scenery yüklemek için önce uçuş başlatmalı, sonra üst menülerden scenery library ye girmelisiniz. p3d ilk açıldığında karşınıza gelen ana menü içinde scenery library seçeneğini boşuna aramayın. FSX de böyleydi ama bunda değil. Bu gibi gariplikler var, ama zamanla alışıyorsunuz.

Bu garipliklerle birlikte büyük yenilikler de var. Örneğin dynamic lights. Siz kokpitte shutdown yaparken yanınıza yanaşan GSX merdiven aracının farları bir anda kokpit içini aydınlatıveriyor. Demek istediğim bunlar daha başlangıç. Yazılım firmaları bu baz özellikleri çok daha ileriye taşıyacaklardır. p3d ön cama yağmur damlası efektini bir eklesin bakın arkasından add on firmaları neler yapacaklar. Yeter ki güçlü ve iyi bir bilgisayarınız olsun.

Cenk kardeşim, bu konuyu açtığın iyi oldu, ellerine sağlık. Bir çok kişi istifade edecektir. Geçiş yapmayı düşünen arkadaşlara şimdiden kolaylıklar diliyorum. Ben şu an zorlu tüm aşamaları tamamladım. Artık bol bol uçup keyfini sürmek kaldı. Yaklaşık 1 hafta içinde her şey bitti. Şimdi güzel bir yedek alacağım ve birşey olursa bu noktaya geri dönüp kaldığım yerden devam edeceğim. Her ne kadar FSX'i çok özlesem de geri dönüşüm olmayacak. Çünkü gelecek p3d de.

EDIT : Yukarıda hiç üşenmeden yazdığım bu küçük tecrübe benzeri edinilen tecrübeleri buraya eklerseniz p3d geçişi yapacak arkadaşlar için eşsiz bir rehber olacaktır bu yazı. Facebook sayfalarında buhar olup giden yazılar yerine buradan yazmamız daha kalıcı olacaktır.
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1833
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY3631 » 28 Sep 2017, 07:06

Bu konuda bahadır abıye katılıyorum her ne olursa olsun fsx ortada bırakılmıs uzerıne updae cıkmayan ölmüş bir yazılım :) pv4 e ıse daha 2.ayında 2. update ı gelıyorkı adamlar gercekten ugrasıyorlar.Slope run way ve raın efects beklenıyor.Birde performans testlerını taxı2gae ltba scenery de yapmamanızı önerırm çünkü maalesef bana göre son derece gelişi guzel yapılmış uzerınde calısılmamamıs hem tek teknık hem donanım acısından kötu bır scnery Scenery TR Sabıha Gökçen tavsiye ederım
Image
User avatar
THY3631
Average User
 
Posts: 173
Joined: 11 Aug 2015, 16:10
Location: Turkey
Name: Cenk TARHAN
City: Istanbul
PID: 3631
Vatsim ID: 1091311

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY4027 » 28 Sep 2017, 07:46

Bu kadar dopdolu içerikle bu konuyu avsim foruma koysak trend topic olur yeminle. Ellerinize sağlık kaptanlar :clap:
User avatar
THY4027
Average User
 
Posts: 167
Joined: 28 Mar 2014, 18:43
Location: Turkey
Name: Göksel ERKAN
City: Ankara
PID: 4027
Vatsim ID: 1207069
Skype: gokselerkan

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY1592 » 28 Sep 2017, 09:59

Cenk Kaptanım ellerine sağlık açıklayıcı bilgiler olmuş,işin en canalıcı kısmı PC de bitiyor...:)....
Sevgilerimle
Image
User avatar
THY1592
Officer
 
Posts: 461
Joined: 29 May 2006, 12:52
Location: Turkey
Name: Erman PILICOGLU
City: Ankara
PID: 1592
Vatsim ID: 965504
Skype: ermanpi

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby Apollo » 29 Sep 2017, 20:45

Cenk ve BAhadır,

Ellerinize sağlık çok güzel anlatımlar olmuş.
TAm forumumuzun değerine yakışan bir konu geldi yine.

Erhan senin de FSX geçişin hayırlı olsun :lol:

Bu durumda ben I5 4690 3,50 işlemcim ve 8GB RAM ve GTX760 ile bu denemeye girmiyorum mutabık mıyız?
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
User avatar
Apollo
Legend
 
Posts: 2049
Joined: 25 Dec 2008, 21:49
Location: Turkey
Name: Erdal ELMACI
City: Ankara
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
Skype: erdal.elmaci

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY3716 » 29 Sep 2017, 21:41

Abi benim bilgisayar monster laptop. 16 gb ram, i7 işlemci ve geforce 670M işlemci var. Yani sıradan bir laptop değil ama öyle aşırı güçlü bişey de değil. 25 fps civarı bereket versin deyip uçuyoruz :)
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1833
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY4634 » 30 Sep 2017, 16:28

Eline saglik sef faydali bir paylasim. olmus:)
User avatar
THY4634
Junior Member
 
Posts: 62
Joined: 06 Dec 2010, 21:34
Location: Turkey
Name: Yunus Cagri KARADEMIR
City: Kayseri
PID: 4634
Vatsim ID: 1161401
Skype: yuzbasi038

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY3716 » 01 Oct 2017, 12:20

Elde edilen tecrübeleri yazmaya devam edelim. Bazı scenery lerde FSX de sorun olmadığı halde crash olma problemi yaşanabiliyor. Örneğin LTCI'de crash olunmayan kapı neredeyse yok gibi. Ayrıca LTAC2013FSXv1 scenerysinde de parlak aynalı camlar yerine bulutlar görünüyor ve dynamic lights açtığınızda frame yerlerde sürünüyor. Bu sorunu sadece LTAC'de yaşadım. Bunun yerine oldukça eski bir LTAC scenery yükledim şu an sorun yok.
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1833
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY3066 » 01 Oct 2017, 12:49

Selam Arkadaslar,

gercekten harika bir Topic icin emeginize ellerinize saglik.
Benim de bir Sorum olucakti:P3D sitesinde SSD olmasi ön görülüyor.
Benim c:de SSD dolmak üzere,yalniz ikincisi bende HDD 1,5 TB daha yer var.Malum masraf yapmaya deger mi ikinci SSD takmaya?yoksa HDD de is görür mü?
Gerci Desktop da ücüncü yerim bos ama yazdigim gibi yazik olmasin diyorum!!!! Ekran karti ve Intel 7 saglam.

Cevaplar icin tesekkürler ve selamlar
User avatar
THY3066
Senior Member
 
Posts: 324
Joined: 17 Jun 2011, 16:33
Location: Germany
Name: Sebahattin PEKEL
City: Karlsruhe
PID: 3066
Vatsim ID: 1194898

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY3716 » 01 Oct 2017, 15:04

Hocam bende SSD hiç yok. Sen bakma onlara. 7200 rpm HDD var bende, sıkıntı olmuyor. Asıl mesele işlemci ve ekran kartı.
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1833
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY3631 » 01 Oct 2017, 19:51

ramda onemlı 16 gb cıvarı cok ıyı olur
Image
User avatar
THY3631
Average User
 
Posts: 173
Joined: 11 Aug 2015, 16:10
Location: Turkey
Name: Cenk TARHAN
City: Istanbul
PID: 3631
Vatsim ID: 1091311

Re: Prepar 3d v4 e geçiş öncesi önemli bilgiler

Postby THY3066 » 02 Oct 2017, 18:01

Cevaplar icin tesekkürler,
peki hangi Licence bizim icin uygun????Baya genis capli olarak "EULA" da yaziyor.
Baya kafa karistiriyor.Aramizda acaba Avukat veya böyle islerlen ugrasan Arkadaslar varmi?
En azindan Simulasyon yapiyoruz."OYUN" diye hitab etmedigimiz icin acaba ACADEMIC yeterlimi?
User avatar
THY3066
Senior Member
 
Posts: 324
Joined: 17 Jun 2011, 16:33
Location: Germany
Name: Sebahattin PEKEL
City: Karlsruhe
PID: 3066
Vatsim ID: 1194898

Next

Return to Prepar3D Discussion Forum v4.5|v5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest