Prepar3D v4.1 ile nur topu gibi yeni bir sorunum oldu. Son 3-4 ucustur yer yuzu texture leri bozuluyor. Hatta tamamen yok oluyor.
Kalkistan hemen sonra bulaniklik basliyor ve ucusun belirli bir zamanindan sonra gittikce artan ve ozellikle alcalma sonrasi neredeyse yeryuzu texturelerinin tamamen yok olmasina kadar giden bir sorun.
Yer yuzu eklentileri olarak Orbx Global, Orbx Vector, Orbx OpenLC, Orbx HD Trees disinda bir eklenti yuklu degil. Airport sceneries olarak ta su an icin belli basli bir kac TR airportlarinin disinda yuklu olan bir sey yok.
Nvidia Inspector kurulu degil. Bunun yerine Nvidia control panel den assagida kalin harflerle yazildigi gozuken bir kac ayarim mevcut.

Prepar3D.cfg ayarlarim icinde ise isletim sistemime uygun olarak sectigim;
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=84
disinda her hangi bir tweak bulunmamakta.
Bugune kadar ne yaptim;
Oncelikle p3d.cfg icinde bir tweak bulunmamasindan ve Orbx disinda da bir eklenti kullanmadigimdan yola cikarak gozumu Orbx eklentilerine cevirdim. Orbx olmadan, tamamen orjinal Prepar yeryuzu texture leri uzerinden bir kac ucus yaptigimda herhangi bir bulaniklik olmadan ucuslarimi sorunsuzca tamamladim. Yeniden Orbx eklentilerimi kurunca sorun yeniden basladigini gorunce sorunun Orbx ten kaynaklandigini anladim. Orbx eklentilerinden sadece Global kurmus olmam dahi sorunun olusmasina neden oluyor.
Bunun icin arastirmalarim da tavsiye edilen;
%programdata%\Lockheed Martin\Prepar3D v3\SceneryIndexes
%localappdata%\Lockheed Martin\Prepar3D v3\Shaders
iki dosyayi klasorleri ile silip, Prepar3D baslatip yeniden bu dosyalari olusturmasini sagladiktan sonra yaptigim test ucuslarinda, bu sefer ucus boyunca bir sorun olmazken, alcalmaya baslama ile yeniden texture ler bozuldu.
NVidia Inspector kurup, cesitli ayarlar denedim ama maalesef bu da fayda etmedi.
Prepar3D.cfg icinden;
FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=x.xx
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=xxx
LOD Radius degerlerini dusurup yukselttim
Framerate 30 sabitledim
NVidia ayarlarimdan 'Power Management mode' Maximum, 'Texture Filtering' high quality sectim
GPU Max performance cikarttim
FXAA on/off denendi
AA settings en yuksekte
Prepar3D settings MSAA/SSAA ayri ayri denendi
Tessellation slider max da fayda etmedi
Isletim sistemi ve Graphic card;
Intel core i7 7700k 4,2 ghz
Nvidia GTX 1080TI 11gb
Muhtemelen ORBX ten kaynakli ama sorun hala devam ediyor. Fikir ve onerilerinize acigim.