Aerosoft Airbus

Questions, comments; documents about Airbus related products (PSS, Wilco, Aerosoft Xtended and others) ...

Re: Aerosoft Airbus

Postby THY4293 » 31 Mar 2015, 15:07

Değerli kaptanlar, sevgili arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere Aerosoft Airbus şu an için A318-319-320 ve 321 için mevcut . Aerosoft'un A330 çalışması ise, sanırım en erken bu yılın sonuna doğru hazır olacak. Bizler de Busçı :) olarak Aerosoft ile nonstop 10-11 saatlik noktalara (Örne LTBA-KJFK) uçuş yapamıyoruz.
Ee, o zaman bizde A320 veya A321 ile buralara nasıl direkt uçarız ona bakalım.
Flash, flash, flash .
Yapılacak şeyler son derece basit. Uçuş planınızı yapın, sağ ve sol kanatlara full yakıt alın, Orta tanka da en az 1,5- 2 ton civarı bir yakıt alın. İsterseniz orta tankı da full yapabilirsiniz tabii. Hepsi full olduğunda 19 tona yaklaşan bir yakıt almış olursunuz. Bu yakıt normal şartlarda 5,5-6 saatlik uçuş demek. (Rüzgar, irtifa, ağırlık, ve inişte kalması gereken min yakıt v.b.etkenlere göre değişebilir. )
Oysa şimdi bahsedeceğim bir kaç küçük hareketi yaparak 10 saat , hatta istediğiniz kadar uzun mesafe uçuşu yapabilirsiniz.
Motor çalıştırma başlamadan önce sadece CTR TNK dan yakıt tüketimi olması için overhead panelde , CTR TNK_Mode Select bölümünde MAN tuşunu aktif hale getirin. (Böylece yukarıda bahsettiğim FDR cezasını yememiş olacaksınız)
Ayrıca aynı anda sağ ve sol tankların pompalarını (2şer'den 4 pompa) "Off" konumuna getirin. Sonra push back ve motor çalıştırma serbest.
Bu durumda uçağınız sadece orta tankdan yakıt tüketecektir. Taa ki orta tank 100 kg'a düşene kadar.
İşte püf noktası bundan sonra devreye giriyor. Sanırım Aerosoft'un yazılımından kaynaklanan bir durumdan dolayı, :x sağ ve sol tank yakıt pompalarınız "Off" konumunda ise orta tank 100 kg a iniyor ve bundan sonra pompalar kapalı olduğu için kanatlardan yakıt sarfiyatı olmuyor ama , motorlar çalışmaya devam ediyor ve uçuş sorunsuz bir şekilde sürüyor. :lol:
Dolayısıyla sarfiyat olmadan tuvaletlerin arkasına monte edilen tüpgaz ile uçuş istediğiniz yere kadar devam ediyor. :o

Neyse burada dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise, uçuşun son 3-3,5 saatine girdiğinizde sağ ve sol tank yakıt pompalarını yine "On" konumuna getirin ki, indiğinizde bu kez de fazla yakıt olmasından dolayı " uneconomic fuel" cezası yemeyin.
Bu arada varış noktanıza yakın ATC açıksa, A320 ile nonstop nasıl 10-12 saattir (örn LTBA-KJFK) uçtuğunuzu sorabilir, cevabınız hazır olsun.. Ben "sanayide LPG taktırdım" diyeceğim. :rofl:
Bütün Aerosoft Airbus kullanan kardeşlerime keyifli ve uzun uçuşlar ,

Sevgi, saygı ve selamlarımla,
Levent Dağhan

Not: Bu tespitimi şimdilik Aerosoft Developer'ı ile paylaşmadım.. :lol: :x
User avatar
THY4293
Junior Member
 
Posts: 65
Joined: 17 Feb 2010, 14:01
Location: Turkey
Name: Levent Daghan
City: İzmir
PID: 4293
Vatsim ID: 1135290

Re: Aerosoft Airbus

Postby THY3009 » 31 Mar 2015, 18:09

Levent kaptanım merhaba;

Yukarıda bahsettiğinizi FDR ile dediğinizi denediniz mi acaba? :) FDR yakıt eksilmiyor diye DISQ. edebilir? :lol: :lol: :lol:

Ayrıca FDR DISQ. etmese bile ben fark ettiğim an zaten motorlarınızı kapatacağım :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Haberiniz olsun :lol: :lol: :lol:

Şaka bir yana FDR ile denemeniz lazım bu durumu, keyifli uçuşlar olsun. :)

Saygılar, sevgiler;

Yalçın KESER
User avatar
THY3009
Administrator
 
Posts: 705
Joined: 28 Mar 2011, 09:06
Location: Turkey
Name: Yalcin KESER
City: Istanbul
PID: 3009
Vatsim ID: 1188102
Skype: yalcin.keser1

Re: Aerosoft Airbus

Postby THY4292 » 01 Apr 2015, 08:15

Bence Levent Kaptanın buluşu sanal göklerde çığır açabilir. Hava da yakıt ikmali ile göklerde yolculuk..... :rock:
Yakıt ikmalimi nerede mi yapıldı??? Sanal göklerde :wink: :wink:
User avatar
THY4292
Senior Member
 
Posts: 441
Joined: 16 Feb 2010, 09:38
Location: Turkey
Name: Hakan DAGHAN
City: İzmir
PID: 4292
Vatsim ID: 1134887
Skype: hakan.daghan

Re: Aerosoft Airbus

Postby THY1432 » 12 Apr 2015, 13:43

wilco aırbus 330-300 ile fligt recorder de " your aircraft seems to be too heavy there were only 200 passenger at the gate.please check your aircraft for any illegal passengers" uyarısı alıyorum. ve bu uyarıyı bir türlü halledemedim.yardımcı olursanız sevinirim .teşekkürler
User avatar
THY1432
Newbie
 
Posts: 8
Joined: 09 Oct 2005, 23:51
Location: Turkey
Name: Halil Ozcan CELIK
City: Istanbul
PID: 1432
Vatsim ID: 929716

Re: Aerosoft Airbus

Postby THY3066 » 12 Apr 2015, 17:59

Halil kaptanim,Fsx menü fuel ve payload var payloadu herhangi ayari dusurunuz iyi uçuşlar
User avatar
THY3066
Senior Member
 
Posts: 323
Joined: 17 Jun 2011, 16:33
Location: Germany
Name: Sebahattin PEKEL
City: Karlsruhe
PID: 3066
Vatsim ID: 1194898

Re: Aerosoft Airbus

Postby THY4750 » 12 Apr 2015, 19:12

ben denedim diskalifiye etmiyor :) fajs-fsia
Yoke artık :)
User avatar
THY4750
Officer
 
Posts: 582
Joined: 09 Dec 2010, 00:31
Location: Turkey
Name: Nihat OZSENGEZER
City: Manisa
PID: 4750
Vatsim ID: 1172468
Skype: super_nipo

Re: Aerosoft Airbus

Postby THY1432 » 13 Apr 2015, 00:44

THY3066 wrote:Halil kaptanim,Fsx menü fuel ve payload var payloadu herhangi ayari dusurunuz iyi uçuşlar

Sebahattin kaptanım teşekkür ederim.payload ile oynama yapınca oldu. :D
User avatar
THY1432
Newbie
 
Posts: 8
Joined: 09 Oct 2005, 23:51
Location: Turkey
Name: Halil Ozcan CELIK
City: Istanbul
PID: 1432
Vatsim ID: 929716

Re: Aerosoft Airbus

Postby THY4634 » 13 Apr 2015, 10:48

Kargo dahil fazla ağırlığı illegal yolcu olarak tanımlıyor, ama sorunsuz uçabiliyoruz
User avatar
THY4634
Junior Member
 
Posts: 62
Joined: 06 Dec 2010, 21:34
Location: Turkey
Name: Yunus Cagri KARADEMIR
City: Kayseri
PID: 4634
Vatsim ID: 1161401
Skype: yuzbasi038

Previous

Return to Airbus Fleet

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests

cron