FsLabs A320-X yayimlandi

Questions, comments; documents about Airbus related products (PSS, Wilco, Aerosoft Xtended and others) ...

FsLabs A320-X yayimlandi

Postby artuncs » 19 Aug 2016, 11:49

6 yildan fazla bir calismanin urunu olup yillardir beklenen ve Airbus'ci pilotlarimizi bir cok ozellikleri ile heyecanlandiran FsLabs A320-X + Steam icin dun yayimlandi.

99.95$ satis ucreti ile bugune kadar ki en iyi addon oldugu ve bu fiyati fazlasiyla hakkettigi soyleniyor. Dun satisa cikmasinin ardindan web sitesinin coktugu ve satisinin durduruldugu ve su ana kadar hala satisin baslamadigi ama kisa bir sure sonra yeniden satislarin acilacagi aciklandi. Firmanin gorunusten cok ucagin sistem gelismesine oncelik verdigi ve bu uzun gelistirme sonrasin da ise urunun neredeyse gercek bir ucak kadar gercekci oldugu soyleniyor.

Bende uzun yillarin bir Boeing'cisi ve Aerosoft Airbus urunlerini de almis ama neredeyse bugune kadar Airbus ile hic ucmamis biri olarak benim de bu urune karsi bir ilgim vardi ve yakindan da takip ediyordum. Satin alip bu ucak ile ucmayi da dusunuyorum. Ilk etapta satin alip kullanacak arkadaslarimiz buradan ilk izlenimlerini paylasirlar ise hepimiz icin faydali olur kanaatindeyim.
http://flightsimcentral.net/fslabs-a320 ... -released/

Alttaki tanitim videolarini izlemenizi oneririm, son iki gun icinde youtube kondu ve kisa surede onemli izlenme sayisina ulastilar. Urun hakkinda oldukca guzel ve detayli bilgiler paylasiliyor.




Image
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 2674
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY4018 » 19 Aug 2016, 12:40

3 saatlik bir nöbetle siteyi cokertenler arasında ben de vardım :rofl:

Alir almaz yaptigim ilk iş emergencyleri denemek oldu ve şunu soyleyebilirim, 8 senelik fsx hayatım boyunca ilk defa bir Airbus'ı yeterli buldum. Acil durum programlama, uçağın davranışları, sesler bile apayrı gerçekçi (gercekten kokpitteki tuslara bastığımı hissettirdi) fark ettiyseniz sistemleri hic anlatmıyorum bile :)

Eğer Airbus'a ilginiz varsa ve aerosoftun yaptığı saçmalıktan sizler de sıkıldıysanız FSLabs size ilaç gibi gelecektir. Benim açımdan 100 doların (yaklaşık 295₺) kuruşu kuruşuna değer, ilgilenen herkese şiddetle tavsiye ederim. Uçakla ilgili sorularınızı da burdan alabilirim
*StarFighter* 104
Image
User avatar
THY4018
Staff
 
Posts: 72
Joined: 23 Feb 2014, 16:37
Location: Turkey
Name: Burak KAN
City: Istanbul
PID: 4018
Vatsim ID: 1262234

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY3017 » 20 Aug 2016, 09:30

Hocam 737ngx ile kıyaslamanız nedir. Yani farklı sistemler ama kalite bakımından bu soruyu soruyorum. Ne dersiniz?
User avatar
THY3017
Junior Member
 
Posts: 70
Joined: 03 Apr 2011, 17:40
Location: Aydın
Name: Gökhan AKSOY
City: Aydın
PID: 3017
Vatsim ID: 1188316
Skype: gokhanaksoy34

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY4018 » 20 Aug 2016, 10:53

737 ngx ile hic uçmadım ama pmdg 777 ile 100 küsür kere ucmusumdur. Belki gercek 777 kokpitinde bulunmadığım icin ya da A320 nin sistemleri 777 den cok daha ayrintili oldugu icin olabilir ama FSLabs cok daha eğlenceli ve gerçekçi geldi. Özellikle uçağın havadaki davranışları ve sistemleri evdeki gerçek kaptanın ağzını açık bıraktı. Sabah altıda uçuşu olmasina ragmen gece 2 ye kadar uçağı kurcaladık.. siz anlayın artik kalitesini :)

737 den pek anlamam ama kesinlikle pmdg kalitesinde bir Airbus çıkartmışlar (tam kurcalama firsatim olmadi belki daha bile iyidir)

Yaninda ipad ve iphone'a uyumlu bedava mcdu ve yakıt dolum sistemi de geliyor (pmdg ve aerosofta uygulama tam 50 liraydı)

Ufak tefek eksikleri var ama okuduğuma göre ürün aceleye geldiği için bu eksiklikler varmış, birkaç update ile geri getireceklerini söylediler (SEC FPLAN gibi)

Performans yönünden hemen hemen aerosoft 320 ile aynı, bazi yerlerde 15 fps ye kadar dustugunu gordum ama oynanabilirligi pek etkilemiyor
*StarFighter* 104
Image
User avatar
THY4018
Staff
 
Posts: 72
Joined: 23 Feb 2014, 16:37
Location: Turkey
Name: Burak KAN
City: Istanbul
PID: 4018
Vatsim ID: 1262234

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY4027 » 21 Aug 2016, 13:15

İlk yama paketi çıksın aynen satın alacam.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
User avatar
THY4027
Average User
 
Posts: 167
Joined: 28 Mar 2014, 18:43
Location: Turkey
Name: Göksel ERKAN
City: Ankara
PID: 4027
Vatsim ID: 1207069
Skype: gokselerkan

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY3017 » 21 Aug 2016, 14:03

Burak Bey şöyle etraflıca bir inceleme yazarmısınız ürün ile ilgili olarak. İnanın bir çok kişiye kılavuz olacak tespileriniz. Bu arada babanız pilot sanırım. Çok keyifli ve teknik bir değerlendirme olacağına eminim. Şimdiden teşekkür ederim...
User avatar
THY3017
Junior Member
 
Posts: 70
Joined: 03 Apr 2011, 17:40
Location: Aydın
Name: Gökhan AKSOY
City: Aydın
PID: 3017
Vatsim ID: 1188316
Skype: gokhanaksoy34

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY4018 » 21 Aug 2016, 14:11

Gökhan hocam tamamdır. Şuana kadar gördüğüm kadarıyla zaten kesinlikle alınması gereken bir uçak. Anladığım kadarıyla uçak hakkında birsürü merak ettiğiniz konu var :) Şuan FSX açık resimlerle beraber iyi bir değerlendirme başlığı açmaya çalışacağım. Bilginize.
*StarFighter* 104
Image
User avatar
THY4018
Staff
 
Posts: 72
Joined: 23 Feb 2014, 16:37
Location: Turkey
Name: Burak KAN
City: Istanbul
PID: 4018
Vatsim ID: 1262234

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY3017 » 21 Aug 2016, 16:57

Sabırsızlıkla bekliyorum...
User avatar
THY3017
Junior Member
 
Posts: 70
Joined: 03 Apr 2011, 17:40
Location: Aydın
Name: Gökhan AKSOY
City: Aydın
PID: 3017
Vatsim ID: 1188316
Skype: gokhanaksoy34

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY4146 » 21 Aug 2016, 21:42

Sabırsızlıkla bekliyoruz Burak Kaptanım...
User avatar
THY4146
Average User
 
Posts: 100
Joined: 19 Sep 2009, 20:52
Location: Ankara
Name: Deniz MORDOGAN
City: Ankara
PID: 4146
Vatsim ID: 1126032
Skype: marinegona

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY624 » 22 Aug 2016, 18:56

2. videoda V1+Vr biraz çabuk geliyor sanki.
User avatar
THY624
Newbie
 
Posts: 21
Joined: 09 Apr 2016, 07:47
Location: Turkey
Name: Ates ATAMTURK
City: Istanbul
PID: 624
Vatsim ID: 851554
Skype: 46t5

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY4100 » 23 Sep 2016, 01:29

3 yıl önce başlamıştım biriktirmeye, Aerosoft için, filo indirimimizde problem çıkardılar, eh kime niyet kime kısmet, hoşgeldin A320X.

Fakat..

Bugün bu uçak ile olan ilk Vatsim uçuşumu yapmak istedim. Maalesef FDR ile kapı konusunda anlaşamadılar :(
FSUIPC'ye kapı bilgisi gitmiyor, flightsimlabs forumlarına yazıldı bakalım ne olacak..

İlk anki hevesle de hoş yollarla edinmediğim, beni bugları ile senelerce süründüren Aerosoft Airbus'ı sildim; yazın biriken assignmentler biraz daha bekleyecek bakalım :D

Fikret Anıl Haksever
THY4100
İstanbul
TVSD, TVLP, TVDS, FSTS, VatSkies
User avatar
THY4100
Officer
 
Posts: 39
Joined: 10 Jun 2015, 19:31
Location: Turkey
Name: Fikret Anıl Haksever
City: Istanbul
PID: 4100
Vatsim ID: 1211470
Skype: anilhaksever

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY2100 » 24 Sep 2016, 08:34

Gördüğüm kadarıyla sistemleri oldukça iddialı tasarlamışlar fully operative, bir ara denemeyi düşünüyorum.paylaşım için teşekkürler.
Armağan BURCU
Boeing 737-800
User avatar
THY2100
Advanced Member
 
Posts: 898
Joined: 03 Dec 2009, 19:18
Location: Turkey
Name: Armagan BURCU
City: Tekirdağ
PID: 2100
Vatsim ID: 973633

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby artuncs » 24 Sep 2016, 21:02

THY4100 wrote:3 yıl önce başlamıştım biriktirmeye, Aerosoft için, filo indirimimizde problem çıkardılar, eh kime niyet kime kısmet, hoşgeldin A320X.

Fakat..

Bugün bu uçak ile olan ilk Vatsim uçuşumu yapmak istedim. Maalesef FDR ile kapı konusunda anlaşamadılar :(
FSUIPC'ye kapı bilgisi gitmiyor, flightsimlabs forumlarına yazıldı bakalım ne olacak..

İlk anki hevesle de hoş yollarla edinmediğim, beni bugları ile senelerce süründüren Aerosoft Airbus'ı sildim; yazın biriken assignmentler biraz daha bekleyecek bakalım :D


Merhaba Anil kaptan.

FsLabs A320-X bazi pilotlarimiz tarafindan kullanilmakta ve kendilerinden bugune kadar FDR ile alakali her hangi bir sikayet duymadik. Var ise ve sorunlari bildirirse bu arkadaslar iyi olur.

FDR ile kapi konusunda nasil bir sorun yasadiginiza dair alacaginiz SS ve ayrintili bilgiyi '' http://turkishvirtual.com/contact_p1.asp '' Technical Support'a gondermenizi rica ederim.

Ayrica, eger su anda Airbus yuzunden gorev ucuslarinizi yapamiyor iseniz, size tavsiyem ''Crew Centre'', ''Type Preferences'' kismindan '' http://www.turkishvirtual.com/type_prefs.asp '' Assignment Aircraft Types'larinizi degistirebilirsiniz. Boylece sonraki aylarda Airbus uzerinden gorev ucuslari almamis olursunuz. Ve yine dilerseniz su anki tamamlayamadiginiz gorev ucuslarinizi, o meydana var ise Boeing uzerinden ucuslar, bu ucuslari Boeing olarak tanimlayabilirim. Boylece bu meydanlara olan gorev ucuslarinizi tamamlayabilirsiniz.
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 2674
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY4146 » 25 Sep 2016, 21:56

Erhan Hocam,

Bende kapı konusunda problem yaşıyorum gayet başarılı bi airbus sim yapmışlar ancak FDR da uçamayınca pek de keyifli olmuyo açıkçası eğer fdr da bu uçağı uçurabilen arkadaşlar var ise nasıl yaptıklarını anlatırlarsa çok iyi olur.
User avatar
THY4146
Average User
 
Posts: 100
Joined: 19 Sep 2009, 20:52
Location: Ankara
Name: Deniz MORDOGAN
City: Ankara
PID: 4146
Vatsim ID: 1126032
Skype: marinegona

Re: FsLabs A320-X yayimlandi

Postby THY4100 » 01 Oct 2016, 16:54

artuncs wrote:
Merhaba Anil kaptan.

FsLabs A320-X bazi pilotlarimiz tarafindan kullanilmakta ve kendilerinden bugune kadar FDR ile alakali her hangi bir sikayet duymadik. Var ise ve sorunlari bildirirse bu arkadaslar iyi olur.

FDR ile kapi konusunda nasil bir sorun yasadiginiza dair alacaginiz SS ve ayrintili bilgiyi '' http://turkishvirtual.com/contact_p1.asp '' Technical Support'a gondermenizi rica ederim.

Ayrica, eger su anda Airbus yuzunden gorev ucuslarinizi yapamiyor iseniz, size tavsiyem ''Crew Centre'', ''Type Preferences'' kismindan '' http://www.turkishvirtual.com/type_prefs.asp '' Assignment Aircraft Types'larinizi degistirebilirsiniz. Boylece sonraki aylarda Airbus uzerinden gorev ucuslari almamis olursunuz. Ve yine dilerseniz su anki tamamlayamadiginiz gorev ucuslarinizi, o meydana var ise Boeing uzerinden ucuslar, bu ucuslari Boeing olarak tanimlayabilirim. Boylece bu meydanlara olan gorev ucuslarinizi tamamlayabilirsiniz.


Erhan hocam, maalesef Boeing type rating'ine ve yazılımına sahip değilim, sadece Airbus öğrendim bu güne kadar. Type preference olarak Airbus A321 ve A320 seçiliydi malum A320-X'e geçtiğim için artık sadece A320 işaretli.
A321 ile sadece 2 görev uçuşum var, A320-X çalışsaydı sizden onları A320 olarak değiştirmenizi rica edecektim ama görünen o ki bir çözüm bulunana kadar Aerosoft A320-A321'i yeniden yüklemek zorunda kalacağım.

Flightsimlabs forumlarında bu konunun konuşulduğu başlık, belki yardımcı olur..
http://forums.flightsimlabs.com/index.php?/topic/7790-fsuipc-doesnt-see-that-doors-are-open/#comment-69538

Fikret Anıl Haksever
THY4100
İstanbul
TVSD, TVLP, TVDS, FSTS, VatSkies
User avatar
THY4100
Officer
 
Posts: 39
Joined: 10 Jun 2015, 19:31
Location: Turkey
Name: Fikret Anıl Haksever
City: Istanbul
PID: 4100
Vatsim ID: 1211470
Skype: anilhaksever

Next

Return to Airbus Fleet

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 2 guests