pmdg 737-800 eklenmesi

This forum is for discussions of the recently announced Flight Simulator by Microsoft.

Re: pmdg 737-800 eklenmesi

Postby THY4013 » 29 Aug 2022, 21:48

Erhan Kaptanım sadece anlatımınızla yapmayı basardım. Cok tesekkur ederim C deki yer sıkıntısından artık kurtuldum.
yardımlarınız için tekrar teşşekkür ederim.
User avatar
THY4013
Rookie
 
Posts: 36
Joined: 04 Feb 2014, 14:32
Location: Ankara
Name: Hakan KARABIYIK
City: Ankara
PID: 4013
Vatsim ID: 1275010

Re: pmdg 737-800 eklenmesi

Postby artuncs » 30 Aug 2022, 01:27

THY4013 wrote:Erhan Kaptanım sadece anlatımınızla yapmayı basardım. Cok tesekkur ederim C deki yer sıkıntısından artık kurtuldum.
yardımlarınız için tekrar teşşekkür ederim.


Sevindim hallettiginize, keyifli ucuslar olsun.
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 2729
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Re: pmdg 737-800 eklenmesi

Postby THY4013 » 30 Aug 2022, 13:59

Erhan Kaptanim sizi cok rahatsiz ettim ama bisey daha sorabilirmiyim. MFSF 2020 de pmdg nin 738 modelini kullaniyorum. ve bu ucak asla rotada gitmiyor
hep bir kac derece rotadan sapiyor bende mi sorun var yoksa MFSF nin sorunumu var cozemedim
User avatar
THY4013
Rookie
 
Posts: 36
Joined: 04 Feb 2014, 14:32
Location: Ankara
Name: Hakan KARABIYIK
City: Ankara
PID: 4013
Vatsim ID: 1275010

Re: pmdg 737-800 eklenmesi

Postby artuncs » 01 Sep 2022, 16:19

THY4013 wrote:Erhan Kaptanim sizi cok rahatsiz ettim ama bisey daha sorabilirmiyim. MFSF 2020 de pmdg nin 738 modelini kullaniyorum. ve bu ucak asla rotada gitmiyor
hep bir kac derece rotadan sapiyor bende mi sorun var yoksa MFSF nin sorunumu var cozemedim


Valla hocam simdi cok bilemedim. Bende daha ilk ciktigi gun aldim ucagi ama daha ucabilmek kismet olmadi. LNAV aktifken mi bu hatayi aliyorsunuz? Yani simdi, yan ruzgar aliyor olabilirmisiniz? Kac degree mesela ucak sapiyor asil rotadan? Rotaniz da bulunan bacaklarda bir kopukluk var mi?

Biraz Pmdg forumundan arastirdim ve ''piloting assistance options larin'' disable edilmesi halinde bu sapma halinin duzeldigi soyleniyor. Tam olarak bu seecenegin nerede oldugunu bilmiyorum, Fmc de olabilir. Bir bakin isterseniz. Belki bu gecen bir kac gun icinde yaptiginiz diger ucuslarda duzelmis de olabilir ben gecikmeli yaziyorum cunku. Ama rota sebebiyle olma ihtimali bana yuksek gibi geliyor. Insallah ben bunlari yazarken siz bir sekilde duzeltmissinizdir :)
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 2729
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Re: pmdg 737-800 eklenmesi

Postby THY3066 » 26 Oct 2022, 20:34

Arkadaslar merhabalar,
Msfs icin Hardware ayarlarini okuyup ve ugrasirken gözüme güzel bir tafsiye denk geldi. Yazdigim gibi "gözüme" :lol: :lol:
Malum calisma odama hep Gözlügümü almaya unuturdum :rofl:
PMDG de Display ekranda Mouse ile geldigin de sol Mouse tusu ile ekrani büyülte bilirdiniz. P3D kullananlar bilir.
MSFS icin de ekrana gecip parmak formu olustugunda "ALT-GR" tusuna basip ayri bir pencere acilmakta dir. Benim icin özellikle iyi birsey, durmadan hangi Waypoint da hangi FL de olucagimi switch etmek den kurtuldum ve ekrani büyütmekdeyim. Bir den fazla Monitor kullandigim icin digerine pencereyi yerlestirebiliyorum ve "Gözüme" :lol: göre büyültebiliyorum.

Sevgiler ve selamlar

Image
User avatar
THY3066
Senior Member
 
Posts: 327
Joined: 17 Jun 2011, 16:33
Location: Germany
Name: Sebahattin PEKEL
City: Karlsruhe
PID: 3066
Vatsim ID: 1194898

Re: pmdg 737-800 eklenmesi

Postby THY3716 » 27 Oct 2022, 18:54

Sebahattin hocam, süper.. sağolasın
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1846
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: pmdg 737-800 eklenmesi

Postby THY4314 » 29 Oct 2022, 19:49

THY3066 wrote:Arkadaslar merhabalar,
Msfs icin Hardware ayarlarini okuyup ve ugrasirken gözüme güzel bir tafsiye denk geldi. Yazdigim gibi "gözüme" :lol: :lol:
Malum calisma odama hep Gözlügümü almaya unuturdum :rofl:
PMDG de Display ekranda Mouse ile geldigin de sol Mouse tusu ile ekrani büyülte bilirdiniz. P3D kullananlar bilir.
MSFS icin de ekrana gecip parmak formu olustugunda "ALT-GR" tusuna basip ayri bir pencere acilmakta dir. Benim icin özellikle iyi birsey, durmadan hangi Waypoint da hangi FL de olucagimi switch etmek den kurtuldum ve ekrani büyütmekdeyim. Bir den fazla Monitor kullandigim icin digerine pencereyi yerlestirebiliyorum ve "Gözüme" :lol: göre büyültebiliyorum.

Sevgiler ve selamlar

Image


Sebahattin hocam süper çok teşekkürler..
User avatar
THY4314
Newbie
 
Posts: 4
Joined: 08 Apr 2010, 11:46
Location: Ankara
Name: Kadir GEDİK
City: Ankara
PID: 4314
Vatsim ID: 1137285

Re: pmdg 737-800 eklenmesi

Postby artuncs » 30 Oct 2022, 10:33

Sebahattin hocam sagolasin. MSFS'de de bu sekilde yapilabildigini bilmiyordum.
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 2729
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Previous

Return to Microsoft Flight Simulator (2020)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest