flight factor 772f

General discussions focusing on the X-Plane Simulator. Help and user guidance on this simulator is available here. If you are an X-Plane user, please contribute to this new support forum for X-Plane
Rookie
User avatar
Posts: 36
Joined: 02 Mar 2017, 21:07
Location: Turkey
Name: Safak Cayli
City: Istanbul
PID: 4179
Vatsim ID: 1385051

Re: flight factor 772f

Postby THY4179 » 18 Mar 2018, 22:39

THY3716 wrote:xplane'de benim kullandığım bir lua script var, mouse pointer qnh üzerine getirip mouse wheel çevirince qnh değeri değiştiriyor, bu tür bir şeyler denediniz mi hiç? Neden böyle farklı yerlere kodlarlar hiç anlamam :)



Selam ,

Valla onu denemedım acıkcası, adı neyse deneye bılırım. Fakaz zaten normalde de ucakta QNH uzerıne gelıp wheel i cevrınce ayarlıyor. Çakışma olur mu bılmıyorum.

Administrator
User avatar
Posts: 1421
Joined: 26 Apr 2009, 00:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: flight factor 772f

Postby THY3716 » 18 Mar 2018, 22:43

Bir de hocam bizim sitenin contact us bölümünden şunun acf dosyasını yollayıverin gari :)
Lead me, follow me or get out of my way !

Rookie
User avatar
Posts: 36
Joined: 02 Mar 2017, 21:07
Location: Turkey
Name: Safak Cayli
City: Istanbul
PID: 4179
Vatsim ID: 1385051

Re: flight factor 772f

Postby THY4179 » 18 Mar 2018, 22:48

THY3716 wrote:Bir de hocam bizim sitenin contact us bölümünden şunun acf dosyasını yollayıverin gari :)



Yolladım bile ^_^

Newbie
User avatar
Posts: 21
Joined: 11 May 2017, 21:30
Location: Turkey
Name: Cemre Can Cayirci
City: Istanbul
PID: 4186
Vatsim ID: 1361533

Re: flight factor 772f

Postby THY4186 » 18 Mar 2018, 23:02

hocam ff A320 için;
nav ve beacon lightlar FDR tarafından devamlı açık gözüküyor, QNH ile ilgili olarak benim tecrübem şöyle; uçak yerdeyken değiştirdiğiniz ayarı FDR görmüyor, uçak havalandığı andan itibaren QNH görmeye başlıyor. en son uçuşumda landing lightlarda da problem vardı devamlı açılıp kapanıyordu kafasına göre, diğer arkadaş bundan bahsetmemiş, ama bu problemin üzerinden uçağa baya bi güncelleme geldi belki onlardan biriyle düzelmiştir. şu aralar çalışma takvimim biraz yoğun, ilk fırsatta uçuş yapıp geri bildirim yaparım bu konuda

Administrator
User avatar
Posts: 1421
Joined: 26 Apr 2009, 00:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: flight factor 772f

Postby THY3716 » 18 Mar 2018, 23:06

THY4186 wrote:hocam ff A320 için;
nav ve beacon lightlar FDR tarafından devamlı açık gözüküyor, QNH ile ilgili olarak benim tecrübem şöyle; uçak yerdeyken değiştirdiğiniz ayarı FDR görmüyor, uçak havalandığı andan itibaren QNH görmeye başlıyor. en son uçuşumda landing lightlarda da problem vardı devamlı açılıp kapanıyordu kafasına göre, diğer arkadaş bundan bahsetmemiş, ama bu problemin üzerinden uçağa baya bi güncelleme geldi belki onlardan biriyle düzelmiştir. şu aralar çalışma takvimim biraz yoğun, ilk fırsatta uçuş yapıp geri bildirim yaparım bu konuda


Tamamdır hocam, deneyin bildirin.

NOT : Aşağıda yazdığım sebepten ötürü denemeseniz de olur. Yapılacak bişey yok bu airbus için.
Lead me, follow me or get out of my way !

Administrator
User avatar
Posts: 1421
Joined: 26 Apr 2009, 00:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: flight factor 772f

Postby THY3716 » 19 Mar 2018, 15:11

Beyler, ben bu acf dosyasını inceledim de.. maalesef size kötü bir haberim var, bu FF Airbus için yapabilecek bir şeyim yok, teknik detayını açıklayamam ama yapacak birşey yok, gerçekten yok, kusura bakmayın.
Lead me, follow me or get out of my way !

Rookie
User avatar
Posts: 36
Joined: 02 Mar 2017, 21:07
Location: Turkey
Name: Safak Cayli
City: Istanbul
PID: 4179
Vatsim ID: 1385051

Re: flight factor 772f

Postby THY4179 » 19 Mar 2018, 20:17

THY3716 wrote:Beyler, ben bu acf dosyasını inceledim de.. maalesef size kötü bir haberim var, bu FF Airbus için yapabilecek bir şeyim yok, teknik detayını açıklayamam ama yapacak birşey yok, gerçekten yok, kusura bakmayın.



Bahadır Hocam ,

Yok mu gercekten hıcbır yolu, onların kendı formunada yazdım bakalım bısı çıkar belkı ama lua scrıpt ıle state ızleme falan gıbı bılmıyorum hanı. Aırbus olarak elle tutulur bu var suan. Tum ucuşlarda QNH ve Lıght cezası yağacak vallahı. :sweat:

Rookie
User avatar
Posts: 36
Joined: 02 Mar 2017, 21:07
Location: Turkey
Name: Safak Cayli
City: Istanbul
PID: 4179
Vatsim ID: 1385051

Re: flight factor 772f

Postby THY4179 » 19 Mar 2018, 23:48

Bahadır hocam tekrar merhaba ,

Forumdan bır cevap geldı ben pek anlayamadığım ıcın dırek buraya kopyalıyorum. Bilmıyorum bır ıse yarar mı ama işte umut dunyası :)

Hi,

I don't think all the daterefs / objects are implemented yet... for example I can't get the target value for the beacon light via the "sim/cockpit/electrical/beacon_lights_on" dataref, but I can get the target value for the taxi light via the "sim/cockpit/electrical/taxi_light_on" dataref. Mokny's connector plugin already syncs some of the lights to X-plane datarefs, so for example you can use "sim/cockpit/electrical/taxi_light_on" to get the value of the taxi light.

Note that these values are merely reflecting the value of the switches (1 = on / 0 = off)... so you will still get a value of 1 for the taxi light even if you remove all power and the actual taxi light turns off.

For the QNH value... this depends on which value you would like to use. For instance you can read the barometric correction value from FCU1 which is the "Aircraft.FMGS.FCU1.BaroL" object. You have to add a dataref in your custom.cfg file for Mokny's connector plugin and then you can reference this dataref like any other in X-Plane.

Put this in your custom.cfg file:

#Dataref for Beacon Light Switch target
DATAREF;INT;Aircraft.Cockpit.Overhead.LightBeacon.Target;-1;NORM;

#Dataref for LH XXXX barometric correction value
DATAREF;INT;Aircraft.FMGS.FCU1.BaroL;-1;NORM;
Then to reference it from say FlyWithLua, put the following code in your Lua script:

dataref( "FFA320_Beacon_Target", "MOKNY/FFA320/Aircraft/Cockpit/Overhead/LightBeacon/Target")
dataref( "FFA320_BaroL", "MOKNY/FFA320/Aircraft/FMGS/FCU1/BaroL")
The FFA320_Beacon_Target dataref will contain a 1 for Beacon light switch in the On position and 0 for Off position.

The FFA320_BaroL dataref will contain the integer value (XXXX) of the baro display... keep in mind that it will change when you switch between inHg and hPa. So 29.92 inHg will show an integer value of 2992 and if you change it to hPa the value will be 1015. Changing it back to inHg will display 2991 due to rounding.

Hope this helps..

Previous

Return to The X-Plane General Discussions Forum v10|v11

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest