http://library.avsim.net/download.php?DLID=153274
yukarıdaki linkde yer alan AFCAD çalışmasında 36-18 L/R pistleri için değişiklikler yapılmamıştı. AFX ile bunları yaptım, signboxları düzelttim. bazı ufak değişiklikler yaptım.
aşağıdaki adresden indirip test eksiği yada hatası varsa edip bana haber verirseniz, orjinal dosya sahibini haberdar edip resmi olarak yayınlayabiliriz. yaptığım değişiklikleri içindeki TXT'e yazdım.
TXTe yazmayı unuttum pistlerin PAPI derecelerinde hata olan larıda düzelttim
buradan indirebilirsiniz
http://www.mimicmimarlik.com/sim/ltba20 ... od2010.zip
LTBA2008 V1.21 afcad düzeltme
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- City: istanbul
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
çok pardon, başlıycam bu forumların hyperlink bilmemnesine bir yerde çalışıyor bir yerde çalışmıyor. Selçuk hocam uyarın için sağol, şimdi düzelttim, kontrol ettim indiriyormu diye tamamdır.
Hakan"737"Güven
- hakan737
- VIP Member
LTBA2008 V1.21 eğer FSX'de çalışıyorsa, bu afcad'da çalışır sanıyorum. HEr ihitmale karşı eğer FSX'de LTBA2008i çalıştırıyorsanız ,mevcut afcad'in yedeğini alıp öyle deneyin.Ne olur ne olmaz
Hakan"737"Güven
- hakan737
- VIP Member
FS2004 için;
....:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Addon Scenery\LTBA2008_v1.2\scenery
altında AF2_LTBA.BGLnin sonundaki BGL'yi BGG vs gibi bir şey yaparak inaktif edin. BEnim afcad dosyasını zip'den çıkarıp buraya kopyalayın. Beğenmezseniz, benim afcad'i silin, eski afcad'iniz olan AF2_LTBA'nın sonunu tekrar BGL olarak değiştirin.
FSX kullanıyorsanız diğer konu başlığı altındaki AFCAD dosyasını kullanın. Aynı afcad dosyası sanıyorum FS2004'dede kullanılabilir(bilmiyorum daha denemedim). Sanırım biraz afcad karışıklığı yaşayacağız ama sonuçta birinden birisini kabul eder onu kullanırız hepberaber.
....:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Addon Scenery\LTBA2008_v1.2\scenery
altında AF2_LTBA.BGLnin sonundaki BGL'yi BGG vs gibi bir şey yaparak inaktif edin. BEnim afcad dosyasını zip'den çıkarıp buraya kopyalayın. Beğenmezseniz, benim afcad'i silin, eski afcad'iniz olan AF2_LTBA'nın sonunu tekrar BGL olarak değiştirin.
FSX kullanıyorsanız diğer konu başlığı altındaki AFCAD dosyasını kullanın. Aynı afcad dosyası sanıyorum FS2004'dede kullanılabilir(bilmiyorum daha denemedim). Sanırım biraz afcad karışıklığı yaşayacağız ama sonuçta birinden birisini kabul eder onu kullanırız hepberaber.
Hakan"737"Güven
- hakan737
- VIP Member
Hakan Dağhan beni uyardı bazı yerlerde hata varmış, sizde bakın varsa başka hata gözünüze çarpan course,signbox, çizgi hatası, park yeri hatası vs haber verinki onları düzelteyim.
Başlangıç'da 35R/17L çıkmıyor biliyorum özellikle kurcalamadım-ki online uçuşda birisi zırt diye pist başında başlamasın
Bir daha hatırlatayım. Addon uçaklarda (AIRAC ile çalışan FMC kullanan tüm uçaklar,FMC,MCDU,VASFMC vb) ILS,navigasyon bilgileri AIRAC'dan geliyor. Bunun dışında GPS kullanan tüm freeware ve default uçaklar navigasyon bilgilerini %99 AFCAD'dan %1 FS'e gömülü bizim değiştiremediğimiz bgl'lerden alıyor.
Course'lar ile ilgili bir sıkıntı varsa bana yazın. Hakan Dağhan'ın hazırladığı diğer başlıkta yer alan afcad'ida deneyin-ki o afcad FSX için özellikle çalışılmış. Bilginiz olsun.
Başlangıç'da 35R/17L çıkmıyor biliyorum özellikle kurcalamadım-ki online uçuşda birisi zırt diye pist başında başlamasın
Bir daha hatırlatayım. Addon uçaklarda (AIRAC ile çalışan FMC kullanan tüm uçaklar,FMC,MCDU,VASFMC vb) ILS,navigasyon bilgileri AIRAC'dan geliyor. Bunun dışında GPS kullanan tüm freeware ve default uçaklar navigasyon bilgilerini %99 AFCAD'dan %1 FS'e gömülü bizim değiştiremediğimiz bgl'lerden alıyor.
Course'lar ile ilgili bir sıkıntı varsa bana yazın. Hakan Dağhan'ın hazırladığı diğer başlıkta yer alan afcad'ida deneyin-ki o afcad FSX için özellikle çalışılmış. Bilginiz olsun.
Hakan"737"Güven
- hakan737
- VIP Member
FS2009 LTBA2008 V1.21 için yaptığım AFCAD'd bazı güncellemeler yapıyorum.HEnüz bana ulaşan şunuda ekle bunuda ekle diye bir not yok. Ancak ben yinede 05-23'de eksik olan taksi yolunu ekledim, E5 E6 E7 E8 dye gidiyor artık. signboxları bir kez daha gözden geçirdim, yerlerini kontrol ettim, A5B ve A4B taksiyollarının işaretlerini düzelttim.Park yerlerini en son yayınlanan ground chart'a uygu olarka yeniden apron park yerlerine göre numaraladım, elimden geldiğince AI trafik sahipleri için şirketleir assign ettim, ana terminale yığılmasınlar diye.Umaırm işe yarar! Chart'dan bakınca istediğiniz yerde çıkacaksınız ancak içhatlarda durum karışık! yeni chartlarda kapı numaraları tam tersinden dizilmiş. Yani eskiden 101 olan kapıda şimdi 111-112 nolu kapı var. AFCAD'da park yerlerini değiştirmek kolay ama ne yazıkki scenery'de kapıların üzerinde ışıklı numaralar var!! burada tıkanıp kaldım. DEğiştirsem, charta göre park yerine gittiğinde birisi kapının üzerinde örneğin 108 gidiyorum diye 104 ışığını görecek.
23 tarafında yer olmadığı için o tarafta overrun yok malumat!halbukş olması gerekirdi.
Şimdilik başka bir eksik yok gibi
Şöyle baştan aşağıya full yepyeni bütün texturleri ile apron kaplaması yüzey arazi vs ile baştan bir LTBA yapmak lazım ama...... o ben değilim eheh
23 tarafında yer olmadığı için o tarafta overrun yok malumat!halbukş olması gerekirdi.
Şimdilik başka bir eksik yok gibi
Şöyle baştan aşağıya full yepyeni bütün texturleri ile apron kaplaması yüzey arazi vs ile baştan bir LTBA yapmak lazım ama...... o ben değilim eheh
Hakan"737"Güven
- THY4292
- Senior Member
- Name: Hakan DAGHAN
- City: İzmir
- PID: 4292
- Vatsim ID: 1134887
Ahhh Hakan hocam sorma...
Şu iç hatlar kapı numaralarının değişmesi ile birlikte iç hatlarda körüklerin yapıları tamamen değişti ve 2 körük ilavesi(111-112), ayrıca dış hatlarda 224-226 3 körük ilavesi, itfaiye binasının yanına yapılan yeni bina, PTT binası yannındaki kargo binası, durumlarında bina modelleyen arkadaşların yardımına ihtiyacımız bulunan noktalar...
Bu işi çok iyi yapan üstadlar var.....Bir el atsalar LTBA'nın güncellemesini tam olarak yapabiliriz...
Eline sağlık..
Şu iç hatlar kapı numaralarının değişmesi ile birlikte iç hatlarda körüklerin yapıları tamamen değişti ve 2 körük ilavesi(111-112), ayrıca dış hatlarda 224-226 3 körük ilavesi, itfaiye binasının yanına yapılan yeni bina, PTT binası yannındaki kargo binası, durumlarında bina modelleyen arkadaşların yardımına ihtiyacımız bulunan noktalar...
Bu işi çok iyi yapan üstadlar var.....Bir el atsalar LTBA'nın güncellemesini tam olarak yapabiliriz...
Eline sağlık..