Surekli kotu hava kosulları

How to improve safety in Virtual Flight? Write your opinions and experiences about Improving the Flight Safety ...
Rookie
User avatar
Posts: 45
Joined: 03 Mar 2015, 19:01
Location: Turkey
Name: Ertunc DAGDEVIREN
City: Ankara
PID: 4081
Vatsim ID: 1314197

Surekli kotu hava kosulları

Postby THY4081 » 18 Jun 2016, 11:46

Merhaba Kaptanlarım,

Benim problemim hava koşulları ile ilgili. FSX ile herhangi bir eklenti kullanmıyorum.yani weather report fsx den geliyor. ama sürekli problem yaşıyorum.
ucak birden 30-40 knt yavaşlıyor. birden hızlanıyor ve irtifa kaybı oluyor. ama bu sürekli olmuyor. özellikle kara-deniz veya deniz-kara geçişlerinde yaşıyorum. örneğin LTBA inişlerinde sürekli yaşıyorum diyebilirim. ama bu sadece inişlerde de olmuyor. örneğin FL380 seyir halindeyken MUT üzerinde bolca yaşadım ve zaman zaman

Do you know what a dangerous vertical speed you had? Your passengers really got worried. -60
This is an airliner, not a fighter. You had excessive G-FORCE, passengers really got worried. -60
You missed to keep the air speed limit of 250 KIAS below 10.000 feet. -60

cezalarını alıyorum. Bunun bir çözümü varmıdır.

Teşekkürler
Ertunc

Average User
User avatar
Posts: 139
Joined: 11 Aug 2015, 18:10
Location: Turkey
Name: Cenk TARHAN
City: Istanbul
PID: 3631
Vatsim ID: 1091311

Re: Surekli kotu hava kosulları

Postby THY3631 » 18 Jun 2016, 12:08

kaptanım fsx ın kendı weatherı yanılmıyorsam 10 dakıkada bır hava durumunu update edıyor .bahsettıgınız sıkıntılar update esnasında oluyor olabılır dıye geldı aklıma.actıve sky next kullanmanızı tavsıye ederım.
Image
Image
Image

VIP Member
User avatar
Posts: 1712
Joined: 19 Aug 2001, 04:11
Location: Turkey
Name: hakan guven
City: istanbul
PID: 003
Vatsim ID: 811602

Re: Surekli kotu hava kosulları

Postby hakan737 » 18 Jun 2016, 13:02

FSUIPC kullanıyorsunuz diye tahmin ediyorum, zaten birçok ilaveden dolayı buna ihtiyacınız var. FSUIPC'nin içinde, weather sekmesinin altında smooth winds change sekmesini aktif hale getirin. FSX'in kendi hava durumu jeneratörünün ayarını bilmiyorum ama anladığım bölgesel yada dakika olarak hava durumunu güncellediğinde bu beklenmedik sürat olaylarını yaşarsınız. FSUIPC'den bu ve orada gerek gördüğünüz diğer ayarları yaparsanız daha yumuşak bir hava durumuna sahip olacaksınız. (yalnız bu özellikler FSUIPC'nin registered versiyonunda çıkıyor olabilir ve eğer register versiyonu kullanmıyorsanız satın almanızı öneriirm FS dünyasında verilen paraya değer tek program budur çünkü)

Eğer ileride diğer hava durumu programlarını kullanırsanız FSUIPC'deki bu ayarları eğer o programlarda karşılığı yok ise değiştirmeyin.(ki yok :) bırakın garanti olarka öyle kalsın )
Hakan"737"Güven

Rookie
User avatar
Posts: 45
Joined: 03 Mar 2015, 19:01
Location: Turkey
Name: Ertunc DAGDEVIREN
City: Ankara
PID: 4081
Vatsim ID: 1314197

Re: Surekli kotu hava kosulları

Postby THY4081 » 18 Jun 2016, 15:23

Merhaba,

FSUIPC den ayarları değiştirsemde bir turlu engel olamadıyorum. gene hızlı degısımler oluyor. FSX den real world statics denedim onda da olmadı. Sanırım Active sky next kullanmanın zamanı geldi.
Yardımlarınız için teşekkür ederim

VIP Member
User avatar
Posts: 1712
Joined: 19 Aug 2001, 04:11
Location: Turkey
Name: hakan guven
City: istanbul
PID: 003
Vatsim ID: 811602

Re: Surekli kotu hava kosulları

Postby hakan737 » 18 Jun 2016, 15:43

Staticsde de bunu yapar çünkü hafızaya bölgesel olarak hava durumunu (yada meydana göre, her meydanın 50nm yarıçapını örneğin etkileşim alanı kabul ediyor, örnek veriyorum) attığı için siz, uçarken her metar bölgesine geçtiğinizde kendiliğinde ona uptade ediyor. 10 dakika ara ile güncellenmiş metar indirmesi ile ayrı olmasına rağmen yinede düşündüğünüz gibi değil.
ActiveSkynext son derece başarılı ve yeterli bir programdır ama bazı ücretsiz programların çok başarılı olduğunu söyleyenler var Fsweather'in sanıyorum yeni versiyonları çok iyimiş. Fakat tabi bulut kaplamaları vs gibi şeyler yetersiz olabilir.
Sizin durumunuz için FSUIPC ayarından başka aklıma gelen birşey yok eğer-ki FSXin kendi içinde daha spesifik bir ayar yok ise.
Hakan"737"Güven

Administrator
User avatar
Posts: 1286
Joined: 26 Apr 2009, 00:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: Surekli kotu hava kosulları

Postby THY3716 » 18 Jun 2016, 17:32

Hocam Hakan Guven hocamın tavsiyelerini dikkate almanızı öneririm. Ama yok ben uğraşmayayım, parası neyse vereyim derseniz Active Sky Next mutlak çözümdür. Onsuz bir simülatör düşünemiyorum.
Lead me, follow me or get out of my way !

Rookie
User avatar
Posts: 45
Joined: 03 Mar 2015, 19:01
Location: Turkey
Name: Ertunc DAGDEVIREN
City: Ankara
PID: 4081
Vatsim ID: 1314197

Re: Surekli kotu hava kosulları

Postby THY4081 » 19 Jun 2016, 14:30

Merhabalar,

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Denemek için ASX trial indirdim onu denicem. sorun cozulurse almayı almayı planlıyorum. Sonucu soylucem.

Kolay gelsin

Rookie
User avatar
Posts: 45
Joined: 03 Mar 2015, 19:01
Location: Turkey
Name: Ertunc DAGDEVIREN
City: Ankara
PID: 4081
Vatsim ID: 1314197

Re: Surekli kotu hava kosulları

Postby THY4081 » 19 Jun 2016, 17:08

Evet gerçekten ASX bir başka. makina CPU sundan biraz calsada süper. Bunu kesinlikle alacam. ama şimdi de PMDG 777-300 deki wx radar bulutları göstermiyor. sanırım bununda bir ayarı vardır değilmi. webden biraz baktım. onerileri denedim olmadı . bu konuda yorumunuz varmı acaba?

Advanced Member
User avatar
Posts: 859
Joined: 03 Dec 2009, 21:18
Location: Turkey
Name: Armagan BURCU
City: Adana
PID: 2100
Vatsim ID: 973633
Skype: armaganburcu

Re: Surekli kotu hava kosulları

Postby THY2100 » 20 Jun 2016, 12:35

Sorununuzu çözecek yazılım Active Sky Next kaptanım,sıfır hata ve mükemmel bir yazılım.Microburst'e kadar gerçek hava olayları yaratır güncel hava durumunda.
Armağan BURCU
FlyTHY PID 2100


PPL(A) Holder & ATPL(A) Candidate

Image

Rookie
User avatar
Posts: 45
Joined: 03 Mar 2015, 19:01
Location: Turkey
Name: Ertunc DAGDEVIREN
City: Ankara
PID: 4081
Vatsim ID: 1314197

Re: Surekli kotu hava kosulları

Postby THY4081 » 29 Jun 2016, 08:56

Evet Kaptanim, trial surumunu denedim. gercekten cok basarili. yeni PC almayi planladigim icin webden yaptigim arastirmada ASX de lisansda MAC ID uzerinden oluyormus sanirim. bende yeni PC alana kadar beklemeye aldim ASX alimini. Bu arada FSXWX kullanmaya basladim. idare eder ama ASX ile kiyas goturmez dediginiz gibi.

Return to Flight Safety

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest