Qnh and strobe light cezaları hk...

General discussion room for virtual pilots.
Junior Member
User avatar
Posts: 85
Joined: 28 Aug 2010, 18:50
Location: İzmir
Name: ÖMER FARUK GENÇKAL
City: İzmir
PID: 2294
Vatsim ID: 994887
Skype: omer.genckal

Qnh and strobe light cezaları hk...

Postby THY2294 » 01 Oct 2017, 21:41

Merhaba,

P3D V4 ile uçmaya başladığımdan beridir, hem QNH hem de Strobe light sebebiyle ceza yiyorum.
QNH her zaman 1013 set oluyor. Metar'a göre ayarlasam da yine hata alıyorum zaten B tuşuna bastığımda dediğim gibi 1013'e direkt olarak çekiyor.

Strobe laight ise açık olduğu halde, FDR tarafından algılanmıyor.

Yardımcı olabilecek birisi olursa çok mutlu olurum :)

İyi uçuşlar.

Syg.

Average User
User avatar
Posts: 148
Joined: 11 Aug 2015, 18:10
Location: Turkey
Name: Cenk TARHAN
City: Istanbul
PID: 3631
Vatsim ID: 1091311

Re: Qnh and strobe light cezaları hk...

Postby THY3631 » 01 Oct 2017, 21:48

kaptanım pmdg ucaklar ıcın strobe light a tuş atayın hepımız oyle kullanıyoruz fdr ve pmdg arasında bur bug var.fsuipden "toggle strobe lights" a tuş atayın
Image
Image
Image

Administrator
User avatar
Posts: 1336
Joined: 26 Apr 2009, 00:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: Qnh and strobe light cezaları hk...

Postby THY3716 » 02 Oct 2017, 00:46

Şuna bir bug var demeyelim de, pmdg malesef bu iş için tahsis edilmiş olan FS Offsetini kullanmıyor diyelim. Bir kez de Cenk için anlatalım, normalde standart FS offsetleri vardır. Örneğin landing gear için ayrılan offseti kullandığınızda gear durumu bu offset üzerinde yazılır. Gear up ise 0 down ise 1 gibi. Add on yazan herkes de bu offsetlerin standart olarak kullanılacağına inanarak yazılımlarını yapar. Biz de öyle.. ama gelin görün ki pmdg herkesin kullandığı strobe offsetini kullanmayınca bu sorun oluşuyor. Her ayrı offset kullanana özel fdr yapamayız. Bilemeyiz ki kim ne yapacak. Örneğin bizim fdr mizin son versiyonu çıkalı 1 aydan fazla oldu. Qualitywings in B787 si ise yakında çıkacak. Biz B787 nin standart offsetleri kullanmış olacağına inanarak diyebiliriz ki FDR ile B787 gayet iyi çalışacaklar. Ama ya B787 bizim bildiğimiz offsetlerle değil de farklı offsetlerle çıkarsa? Biz 2 ay önceden müneccim miyiz bilelim farklı olacağını? Her modele ayrı davranan fdr yazamayız. Standart offsetlere bakan bişey yazarız, uyan uyar, uymayan uymaz, yapacak bişey yok. Yoksa işi gücü bırakıp her gün kim ne offset kullanmış onu takip etmek zorunda kalırız. %99 standart offsetler kullanılıyor zaten. Benim bildiğim pmdg Strobe için, aerosoft beacon için, fslabs kapılar ve autobrake için başka şeyler yapmış, hepsi bu.
Lead me, follow me or get out of my way !

Return to Cockpit

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests